10 Najboljša spletna mesta za stave za e-šport v Bosna in Hercegovina

Čeprav ima Bosna in Hercegovina enega najnižjih življenjskih standardov v Evropi, ima Bosna in Hercegovina uspešno igralniško industrijo. Najpogostejša vrsta stav v Bosni in Hercegovini so športne stave, ki vključujejo stave na e-šport. Tako fizične kot spletne stave so v Bosni in Hercegovini od uvedbe predpisov o igrah na srečo leta 2015 v celoti regulirane.

Svetovni operaterji spletnih stav za e-šport z veseljem sprejemajo bosanske igralce. Lokalni operaterji lahko delujejo tudi po pridobitvi potrebnih dovoljenj regionalnih vlad.

10 Najboljša spletna mesta za stave za e-šport v Bosna in Hercegovina
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mesta za stave na e-šport v Bosni in Hercegovini

Svet stav v video igrah se nenehno razvija. Zadnja leta so bila zanimiva za bosanske igralce. Kot običajno pri večina držav, zakoni in predpisi pogosto spreminjajo, kaj je in kaj ni dovoljeno na področju stav. Nova pravila v Bosni so spremenila način gledanja na stave na splošno. To ni tako kot v preteklosti, ko so bile spletne stave na e-šport popolnoma neregulirane.

Bosanski igralci lahko danes igrajo kjerkoli hočejo, čeprav se to močno odsvetuje. Lokalne stavnice se v tej evropski državi spodbujajo. Vendar ta podjetja ponujajo le majhen izbor iger in zaračunavajo 10-odstotni davek na dobitke nad 50 evrov.

Tako veliko igralcev še naprej daje prednost igranju na tujih spletnih mestih. Največji izziv na teh mednarodnih mestih je, kako igralec premaga začetni izziv polaganja in dviga denarja na svoj račun. Po tem lahko igrate brez prekinitev in uživate v enakem vznemirjenju kot igralci po vsem svetu.

Zgodovina stav na e-šport v Bosni in Hercegovini

Od leta 1992 so igre na srečo v Bosni in Hercegovini dovoljene in presenetljivo dobro nadzorovane. Država je bila del Jugoslavije pred letom 1992; torej so veljali jugoslovanski predpisi o igrah na srečo. Po osamosvojitvi sta v državi nastali dve avtonomni pokrajini.

Razumevanje te razlike je ključnega pomena, ker ne obstaja nacionalni politični okvir ali zakonodaja o igrah na srečo na državni ravni. Čeprav je zakonodaja o igrah na srečo enaka za obe regiji, se lokalna zakonodaja, izvrševanje in odnos med obema regijama precej razlikujeta.

Zakon o igrah na srečo, ratificiran leta 2015, je služil kot prva sodobna zakonodaja o igrah na srečo v državi. Pozneje so ga leta 2019 spremenili, da bi vključeval strožja pravila in zvišal davke za igralnice. Novela iz leta 2019 je vključevala tudi uvedbo davka na spletne igre na srečo.

Raznolikost športne stave trgovine so ostale v državi zaradi prisilnega zaprtja številnih kopenskih iger na srečo, ki jih je povzročilo to zvišanje davka. Spletno igranje iger na srečo je sprejemljivo v obeh državah. Federacija Bosne in Hercegovine je leta 2013 prepovedala tuje spletne igralne platforme. Zaradi negodovanja igralcev in težav pri resničnem preprečevanju igralcem enostavnega dostopa do tujih spletnih mest je bila pozneje razveljavljena.

Ešport danes v Bosni

Lokalne oblasti in banke so opravile odlično nalogo, ko so lokalnim igralcem preprečile polaganje depozitov pri tujih spletnih operaterjih, ko so bila leta 2015 uvedena prvotna pravila igre na srečo v državi. Vendar je ta poteza spodbudila več ljudi, da obiščejo bližnja spletna mesta in stavnice.

Sodelujejo lahko lokalni športniki mednarodne stave na e-šport brez zakonskih omejitev. Igralci lahko stavijo na e-športe v Bosni in Hercegovini pri kateri koli stavnici, ki jo izberejo. Na žalost so se številne mednarodne igralnice prav v tistem trenutku odločile zapustiti Bosno. Še vedno pa obstaja veliko spletnih mest, ki pozdravljajo igralce iz Bosne.

Edina težava teh spletnih mest je, kako narediti depozit. Če komu uspe preseči to oviro, bo lahko igral v okolju, ki ga poganjajo najboljša svetovna igralniška podjetja in je mednarodno licencirano ter 100-odstotno varno. Igralci lahko dostopajo različne ešportne igre na teh spletnih straneh, vključno s tistimi, ki so znane v Bosni.

V dobro svojih državljanov si obe državi Bosne in Hercegovine prizadevata za legalizacijo vseh vrst iger na srečo. Vlada sprejema bolj prožno stališče do zaščite igralcev in odgovornosti do iger na srečo. Povečanje prizadevanj za prepoved nedovoljenih dejavnosti in preprečevanje iger na srečo otrok je ena najpomembnejših stvari.

Prihodnost stav v e-igrah v Bosni in Hercegovini

Kompleksen sistem državne uprave, povezan z delitvijo države na dva avtonomna dela, Republiko srbsko (Republika bosanskih Srbov) in Federacijo Bosne in Hercegovine, je edina težava pri igralništvu v Bosni in Hercegovini. Pogledi na spletne igre na srečo so v teh dveh državnih organizacijah nekoliko različni.

V Republiki Srbski (Republika Bosanski Srb) obstajata dve legalni spletni strani za igre na srečo. V Federaciji Bosne in Hercegovine pa so oblasti poskušale dokončno prepovedati spletne igre na srečo.

Bosanski igralci morajo zato obiskovati spletne strani tujih operaterjev. Vlada mora izvesti tudi ustrezne reforme v sektorju iger na srečo. Nadaljnja reorganizacija nacionalne upravljavske strukture za trg iger na srečo bo cvetela in ustvarila še večje prihodke.

Kaj se je v zgodovini spremenilo v današnji čas?

Na voljo so številne igralnice, športne stavnice in internetne stavne platforme. Bosna in Hercegovina dovoljuje tudi zakonite stave na različne e-športne igre in dogodke v živo. Spletne športne stave veliko obetajo glede na hitro razvijajočo se tehnologijo in priljubljenost iger na srečo v današnjem času.

Zato bodo imeli bosanski igralci v prihodnosti nedvomno lažji dostop do več stavnic in obsežnejšega nabora vrst stav. Poleg tega bo v prihodnosti na voljo več varnih sistemov in neomejenih možnosti za stave, kjer koli bodo igralci.

Ali so E-športne stavnice zakonite v Bosni in Hercegovini?

Sektor iger na srečo je zakonit in ga ureja zakonodaja v Bosni in Hercegovini. Republika srbska (Republika bosanskih Srbov) in Federacija Bosne in Hercegovine sta dve neodvisni državi, ki sestavljata Bosno. Pogledi na spletne igre na srečo se med tema dvema državnima organizacijama nekoliko razlikujejo.

Republiška uprava za igre na srečo in zakon o igrah na srečo sta dve organizaciji, ki urejata igre na srečo v državi. Po drugi strani Williamova komisija za igre na srečo nadzira spletne igre na srečo. Najnižja starost za igranje iger na srečo v fizičnih in spletnih igralnicah je 18 let.

Zakonodaja o e-športu v Bosni

Skozi leta je bilo veliko razprav o pravnem okviru Bosne in Hercegovine za spletne igre na srečo. Glede na spletne strani z novicami je FBiH leta 2013 poskušala ovirati vsak dostop do mednarodnih platform.

Kljub temu je poteza naletela na ostre kritike javnosti, ki je Regulatorno agencijo za komunikacije Bosne in Hercegovine (RAK) obtožila cenzure interneta. Posledično je bila prepoved odpravljena, zakon o igrah na srečo pa je začel veljati leta 2015. Vendar sta le igri bingo in loto, ki ju ureja monopol nacionalne loterije, legalni vrsti spletnih iger na srečo.

Zakoni o stavah v Bosni

Spletne igre na srečo so bile leta 2011 dovoljene v Republiki Srbski, ki je tudi podelila licence za igre na srečo. Vendar pa je bil marca 2019 spremenjen zakon o igrah na srečo. Za operaterje ti zakoni nalagajo večje omejitve, vključno z višjimi davki.

Zakon ureja tudi pogoje za izdajo dovoljenj za opravljanje prirejanja iger na srečo, inšpekcijski postopek za preverjanje plačila davkov in prispevkov, tehnološke zahteve za uporabo elektronskih iger ipd. Veljavni predpisi opredeljujejo igre na srečo kot igro, pri kateri je izid v celoti ali pretežno določen. po naključju ali nepredvidenih okoliščinah.

Klasična tekmovanja in stavnice, organizirane s pomočjo telekomunikacijskih tehnologij, sta dve podkategoriji tekmovanj. Kakršna koli oblika zabave z igrami na srečo je odprta le osebam, starim najmanj 18 let. Oglaševanje igralniških podjetij in njihovih radijskih ali televizijskih storitev je protizakonito.
Vendar pa bodo igralci iger na srečo iz Bosne in Hercegovine še naprej dostopali do tujih spletnih mest za stave na e-šport.

Najljubše e-športne igre bosanskih igralcev

Bettorjeva obsedenost s stavami na esport se je v zadnjih nekaj letih povečala. Najboljše stavnice za e-šport ponujajo to funkcijo, ker so spletna mesta za stave za e-šport zelo priljubljena. Dva najbolj igrana naslova esports med bosanskimi stavnicami sta CS: GO in League of Legends.

Counter Strike (CS:GO)

V Bosni, Counter-Strike: Globalna ofenziva je najbolj igrana in kockana na najboljših spletnih mestih za stave na e-šport v Bosni in Hercegovini. CS: GO je razmeroma nov trg v Bosni, kjer lahko igralci pridobijo visok donos od svojih stav, ko opravijo raziskavo. Stave na igro so postale vse bolj priljubljene, saj se posel e-športa hitro širi.

Kvote za tekmo in kvote za zmagovalca so najpogosteje uporabljeni stavni trgi CS: GO v Bosni. Pri stavah na zmagovalca posamezniki stavijo na ekipo, za katero verjamejo, da bo zmagala na tekmovanju. To je preprost način za stave na CS: GO in spremljanje ekipe med tekmo. To je še posebej pogosto med pomembnimi tekmovanji.

League of Legends (LoL)

liga legend je nedvomno prava sila na odru esports. Igra se ponaša z eno največjih in najbolj živahnih skupnosti na vsem svetu. Bosanskim igralcem na e-športnih stavnicah je prav tako všeč ta igra.

Navdušence nad e-športnimi stavami privlačijo dobro organiziran tekmovalni ekosistem in franšizni sistemi z dolgoročno stabilnostjo. Vendar uživanje stavnikov v igri LoL presega robusten ekosistem. Na najvišjih ravneh tekmovalne igre ima izjemno visoko zgornjo mejo spretnosti, je hiter in je prijazen do vznemirjenja. Ne glede na to, kako spreten je igralec, je to igro zabavno gledati.

Dota 2

Ta igra je pomembna tudi na bosanskem stavnem trgu esports. Dota 2 je zelo priljubljena igra med ljubitelji e-športa v državi. V zadnjih nekaj letih je igra pridobila veliko popularnost med stavniki na esports.

Dandanes je na Dota 2 mogoče skleniti veliko različnih vrst stav. Številne stavnice strankam omogočajo stave na Dota 2. Trgi Dota 2 so široko dostopni pri znanih mednarodnih stavnicah, kot sta Bet365 in Betway.

Stave Dota 2 so razmeroma preproste za razumevanje. Vendar pa morajo igralci zagotoviti, da so kar se da dobro seznanjeni z igro, preden se lotijo svoje stavne izkušnje Dota 2. Igranje igre je koristno, vendar si moramo prizadevati tudi za to, da smo na tekočem z vsemi najnovejšimi informacijami skupnosti Dota 2. Stavna strategija bo imela močan temelj za uspeh.

Načini plačila stav na e-šport v Bosni in Hercegovini

Najboljše esports stavnice v Bosni in Hercegovini sprejemajo a širok nabor možnosti plačila. Med priljubljenimi so e-denarnice, stavna mesta PayPal, kartice VISA in debetne kartice ter bančna nakazila. Najbolj ugledne spletne športne stavnice običajno sprejemajo vsako od teh možnosti plačila.

Igralci se morajo zavedati, da vse stavnice ne bodo sprejele nobene možnosti plačila. Stavnica lahko zaračuna tudi dodatne transakcijske provizije. Vendar so ti davki običajno razmeroma majhni.

Številne športne stavnice v Bosni in Hercegovini uporabljajo PayPal kot način pologa. PayPal je ena najbolj razširjenih plačilnih možnosti po vsem svetu. Stave z uporabo PayPala so varne in omogočajo hitre pologe in dvige. To je glavni razlog, da ga mnogi igralci izberejo.

Druge znane e-denarnice, kot sta Skrill in Neteller, se prav tako pogosto uporabljajo kot procesorji plačil. Zagotavljajo anonimnost, hkrati pa zagotavljajo hitre transakcije z nizkimi provizijami.

Domačini pri stavah pri bližnjih stavnicah pogosto uporabljajo predplačniške kupone za uporabo interneta, imenovane X-voucher in X-Bon. Poleg tega vrhunska spletna mesta, kot je 1xBet, uporabnikom omogočajo stave z uporabo njihove domače valute, kar odpravlja potrebo po morebitnih stroških pretvorbe valut.

pogosta vprašanja

Ali so v Bosni in Hercegovini dovoljene igre na srečo?

V Bosni in Hercegovini so dovoljene praktično vse vrste iger na srečo, vključno s spletnimi igrami na srečo. Igralci se štejejo za zakonsko stare za igre na srečo, če so stari vsaj 18 let. Zakoni o spletnih športnih stavah za Bosno in Hercegovino so bili uvedeni leta 2011.

Ali so na spletnih mestih za stave na e-šport v Bosni in Hercegovini na voljo kakšne ugodnosti?

Večina stavnic omogoča igralcem, da zahtevajo bonuse. Te spodbude so na voljo za stave na e-šport. Nekatere stavnice pa omejujejo udeležence na določene trge. Ko želi torej igralec staviti na igre, se mora pred uporabo nagrade seznaniti s pogoji bonusa.

Katere promocije stav lahko najdejo igralci v športnih stavnicah v Bosni?

Večina spletnih stavnic e-športa ponuja igralcem številne promocije.

Katere športne stavnice dovoljujejo bosanskim igralcem?

Številne stavnice sprejemajo stave bosanskih igralcev. Nekatera od teh so regionalna spletna mesta, večina pa je globalnih. Najbolj značilna nagrada je bonus dobrodošlice za mednarodne stavnice novih igralcev. Igralci morajo upoštevati varnost spletnega mesta, ko ga izbirajo, da zagotovijo, da uporabljajo zakonito in ugledno stavnico.

Ali udeleženci e-športa v Bosni plačajo davke na svoje dobitke?

Zaslužki igralcev pri stavah na športnih stavnicah Bosne in Hercegovine za esports bodo predmet davka. Odvisno od tega, koliko zmaga, bo davek v razponu od 10 % do 30 %.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak