Halo

October 31, 2023

Bungie prizadelo odpuščanje: zamude pri DLC-ju Destiny 2 in Marathon Release

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

V nedavnem poročilu je bilo razkrito, da je Bungieja, priznanega ustvarjalca Halo in Destiny, prizadel val odpuščanj. To ni prvič, da se je podjetje soočilo z odpuščanji v trenutnih gospodarskih razmerah, vendar je imel ta krog pomemben vpliv. Zaradi tega je bil izid The Final Shape DLC-ja Destiny 2 in Marathon, težko pričakovane ekstrakcijske streljačine, odložen.

Bungie prizadelo odpuščanje: zamude pri DLC-ju Destiny 2 in Marathon Release

Vpliv odpuščanj

Medtem ko natančno število zaposlenih, ki jih odpuščanje prizadene, še ni znano, prva poročila kažejo, da je bilo odpuščenih na desetine ljudi. Odhodi vključujejo nekatere zaposlene na visoki ravni, novica o teh odpuščanjih pa je povzročila šok na platformah družbenih medijev, kot sta LinkedIn in Twitter.

Trenutna gospodarska klima

Industrijo iger na srečo in e-športa je močno prizadela svetovna gospodarska recesija, saj je letos delo izgubilo več deset tisoč ljudi. Podjetja se le s težavo prilagajajo na vse bolj zahtevne razmere, valovit učinek odpuščanj pa ne čutijo le zaposleni, temveč tudi podjetja, v katera se pridružujejo.

Bungiejev odziv

V odgovor na odpuščanja je izvršni direktor družbe Bungie, Pete Parsons, izdal izjavo. Vendar pa so nekateri kritiki kritizirali njegov odgovor kot "gluh". Vpliv odpuščanja na socialne ekipe podjetja je očiten, vendar razvijalci trenutno niso prizadeti.

Posledice za Bungiejeve igre

Zamuda pri izidu Marathona, futuristične ekstrakcijske streljačine, in The Final Shape DLC za Destiny 2 je neposredna posledica odpuščanj. Marathon naj bi zdaj izšel leta 2025, medtem ko je bil The Final Shape DLC prestavljen na sredino leta 2024. Omeniti velja, da je Sony vložil 1,2 milijarde dolarjev v 'zadržanje zaposlenih', da bi preprečil, da bi razvijalci Destiny 2 zapustili Bungie.

Dolgoročni učinek

Čeprav so zamude morda najbolj neposreden učinek odpuščanj, je tragično, da se je moralo drugo podjetje zateči k odpuščanju zaposlenih, da bi preživelo. Osrednje razvojne ekipe pri Bungie ostajajo nedotaknjene, kar bi moralo zmanjšati vpliv na uvedbo iger in razširitev. Vendar pa je večje vprašanje, da morajo podjetja dati prednost dobremu počutju svojih zaposlenih.

Za več novic o e-športih in igrah obiščite Esports.net.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

EliGE: severnoameriški veteran, ki blesti v sezoni 2024 igre Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: severnoameriški veteran, ki blesti v sezoni 2024 igre Counter-Strike 2

Novice