Novice

February 14, 2024

Last Epoch: mikrotransakcije in pošteno igranje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Last Epoch, akcijska RPG, morda ni razvrščena kot naslov storitev v živo, vendar je pomembno razumeti, ali vsebuje mikrotransakcije ali ne.

Last Epoch: mikrotransakcije in pošteno igranje

Ali obstajajo mikrotransakcije v Last Epoch?

Last Epoch je na Steamu ocenjen na 34,99 USD in vključuje mikrotransakcije. Igralci imajo možnost zamenjati pravi denar za valuto v igri, imenovano Epoch Points, ki jo lahko uporabijo za nakup kozmetike v trgovini v igri.

Razvijalec Eleventh Hour Games trenutno ponuja različne pakete Epoch Points za nakup na Steamu. Ti paketi obsegajo od 50 točk Epohe za 4,99 USD do 200 točk Epohe za 19,99 USD, z dodatnimi predmeti, vključenimi v dražje svežnje.

Eleventh Hour Games je igralcem zagotovila, da v Last Epoch ne bo elementov pay-to-win. Igra nikoli ne bo ponudila igralnih prednosti z nakupi za pravi denar. Vsi izdelki, ki so na voljo za nakup, bodo zgolj kozmetični.

Perspektiva razvijalca

Direktor igre Judd Cobler je pojasnil vključitev mikrotransakcij v objavo na forumu maja 2023. Izjavil je, da cena 35 $ ni bila mišljena kot edini vir dohodka za Last Epoch. Studio potrebuje druge poti za ustvarjanje prihodkov in kritje stroškov razvoja. Cobler je tudi priznal napake, storjene v obdobju zgodnjega dostopa do igre pri obravnavanju mikrotransakcij.

Prilagoditve in povratne informacije

Po povratnih informacijah oboževalcev je Eleventh Hour Games prilagodil menjalno razmerje med Epoch Points in USD. Zdaj je 10 Epoch Points enakovrednih enemu dolarju, cene kozmetike pa so znižane. Poleg tega se vsi predmeti v trgovini prodajajo v korakih po 50 točk, kar zagotavlja, da igralci porabijo le toliko, kot potrebujejo.

Za zaključek Last Epoch vsebuje mikrotransakcije v obliki točk Epohe, ki jih je mogoče kupiti s pravim denarjem. Vendar so te mikrotransakcije omejene samo na kozmetične izdelke in igra ne ponuja nobenih igralnih prednosti z nakupi za pravi denar. Razvijalec je upošteval povratne informacije in naredil prilagoditve, da bi zagotovil pošteno in uravnoteženo izkušnjo za vse igralce.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice