Novice

November 15, 2023

Najbolj zastopani kompleti Pokemon TCG na najboljših mizah

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pokemon TCG kompleti niso vsi enaki. Kjer so močni krovi, bodo tudi šibki. Večinoma bosta ponudba in povpraševanje narekovala, ali so karte drage ali ne, vendar so kompleti Pokemonov lahko razmeroma poceni za izdelavo in zmago na dogodkih. Na najvišji ravni so bili trendi o tem, kateri kompleti so uspešni, določeni za trenutni (v času pisanja) format BST-OBF.

Najbolj zastopani kompleti Pokemon TCG na najboljših mizah

Najbolj zastopan komplet na najboljših mizah

Najbolj priljubljen komplet Pokemonov pri najvišjih mizah je komplet "Lost Zone Box", ki ima skoraj 20-odstotno zastopanost in 300 točk razlike med udeleženci. Ta špil vključuje Comfeyja, Sableyeja in Cramoranta kot glavne igralce. Izgubljena cona, podobna Yu-Gi-Oh's Banished coni ali Magic the Gathering's Exile, je ločena cona od Discard Pile, kjer se karte, ki vstopijo v Lost Zone, ne pričakujejo, da bi se vrnile do konca igre. Igralni slog kompleta Lost Zone Box se osredotoča na selektivno polnjenje Lost Zone s kartami, kot sta Lost Origin Comfey in Colress's Experiment, kar Sableyeju omogoča, da razširi števce škode, ko je izgubljenih 10 kart. Cramorantov močan napad s škodo 110 se lahko zaradi njegove sposobnosti uporabi tudi brez stroškov energije.

Najboljše od ostalih

Špil Lugia Archeops beatdown je naslednji najbolj zastopan špil. Ta špil uporablja Archeopsov Primal Turbo za hitro nastavitev energije za zmogljivega osnovnega Pokemona Lugia, ki mu omogoča, da sproži visoko škodo 4 poteze energije zavoj za zavojem. Lugia VSTAR's enkrat na igro VSTAR Power dodatno poveča hitrost nastavitve krova.

Drug ljubljenec oboževalcev, Charizard, je prav tako dosegel dosledne rezultate z 11-odstotnim deležem najboljših rezultatov na mizi. Ta komplet sledi bolj tradicionalnemu igranju, ki temelji na evoluciji, zaradi česar je preprostejši od energetskih turbo kompletov. Glavna pošast Charizardovega kompleta je Charizard ex, pokemon tipa Dark Tera s šibkostjo tipa Grass. Ponaša se z množico ognjenih potez z veliko škodo, ki postajajo močnejši z vsakim nokavtom.

Posamezni kompleti Pokemon

Gardevoir se dobro obnese s 13 uvrstitvami med najboljših 8 regij in 5 uvrstitvami med najboljših 8 mednarodnih tekmovanj. Ta špil uporablja evolucijo, da doseže svojo mogočno glavno pošast, Gardevoir ex, ki lahko zdravi s statusnimi učinki. Krovi Miraidon, ki tik sledijo Gardevoirju, imajo 6 oziroma 1 top 8 rekordov. Miraidon uporablja svojo sposobnost Tandem Unit za iskanje 2 osnovnih električnih pokemonov, kar mu omogoča, da prinese 2 kopiji Raikou V na klop za uporabo v naslednjem krogu. JW Kriewall je dosegel 1. mesto na regionalnem tekmovanju Toronto 2023 s pomočjo strategije Miraidon.

Nenazadnje je Mew VSTAR špil, ki je zmagal na svetovnem prvenstvu, v veliki meri sestavljen iz dveh kopij enega samega začetnega špila. Ta špil temelji na sposobnosti Mew VSTAR, da kopira Genesectov Techno Blast, zaradi česar je stalna grožnja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice