Novice

July 7, 2022

Prihajajoči dogodki CS: GO

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Milijoni oboževalcev dnevno spremljajo ešport po vsem svetu. Field Level Media objavlja serijo pregledov, s katerimi oboževalcem predstavi najbolj priljubljene naslove, ekipe in osebnosti. Igre zajemajo različne formate, vrste tekmovanj in urnike.

Prihajajoči dogodki CS: GO

Counter-Strike: Global Offensive ali preprosto CS: GO, je prvoosebna strelska igra za več igralcev, ki jo je izdal ponudnik programske opreme Valve. Izšla je leta 2012 kot četrta izdaja serije iger Counter-Strike. Valve je od decembra 2018 dal igro brezplačno za igranje. Vsak način igre, ki se igra na spletu, podpira povezovanje. Na ta način uporablja Anti-Cheat ponudnika programske opreme, da prepreči goljufanje in igralce iger s primerljivimi ravnmi spretnosti.

Prihajajoči dogodki Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO)

obstajajo na sporedu več turnirjev za letošnje leto. Na teh vrhunskih turnirjih nastopajo najboljši igralci in ekipe na svetu. Nekateri dogodki so potrjeni, prizorišča in datumi so že določeni.

Predstavljeni so tudi na najboljših spletnih mestih za esport stave. Ker spletne stave na ešport rastejo, številna podjetja za spletne stave vključujejo dogodke CS: GO na svojih trgih stav. Prihajajo tudi spletna mesta, ki ponujajo nasvete za stave na esport.

PGL Major Antwerpen 2022

The Major PGL Antwerpen, prvi CS: GO Major leta 2022, se je zgodil med 9. in 22. majem. Dogodek je prvič, da je CS: GO Major potekal v Belgiji. Štiriindvajset ekip z vsega sveta se je borilo za nagradni sklad 1 milijon dolarjev in naslov glavnih prvakov.

CS: GO krog je poln visokokakovostnih tekmovanj, vendar glavnega tekmovanja še vedno izstopajo. PGL, isto podjetje, ki je organiziralo Stockholm Major leta 2021, bo vodilo 17. izdajo dogodka, ki ga sponzorira Valve.

Švicarski sistem se bo uporabljal na ameriških in evropskih dogodkih RMR, pri čemer bodo ekipe združene v parih glede na njihov turnirski rekord. Ta evropski RMR je bil razdeljen na dva dogodka, A in B. Ta razdelitev je posledica številnih prisotnih ekip in pomembnosti glavnih slotov na liniji.

Tekmi za napredovanje in izločitev bodo tekmovanja najboljšega od treh, preostale igre pa bodo igre z enim zemljevidom. Če ekipa izgubi tri tekme zapored, se samodejno izloči.
Challengers, Legends in Champions so tri etape PGL Major Antwerpen. Prva dva bosta potekala za zaprtimi vrati v studiu, tretji pa pred občinstvom v Antwerpnu Sportpaleis, ki sprejme 18.000 ljudi.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Ta izdaja bo potekala med 30. majem in 5. junijem z nagrado 250.000 $. Dogodek je globalna serija tekmovanj v ešportu, ki poteka v državah po vsem svetu. Od leta 2022 so ta prvenstva v ešportu certificirana tekmovanja, ki jih sponzorira Intel. Turtle Entertainment je podjetje, ki je lastnik lige. Liga od leta 2022 obstaja že 16 sezon. Finale sezone bo v Katowicah na Poljskem. Številna mesta po vsem svetu gostijo dogodke sredi sezone, vključno s Chicagom, Šanghajem in Sydneyjem.

BLAST Premier BLAST Premier: spomladanski finale 2022

BLAST Premier Spring je eno od dveh sezonskih tekmovanj CS: GO ekosistema BLAST. S skupnim nagradnim skladom 2,475,000 $, celoten krog zasluži večjo denarno nagrado. Format dogodka je zelo podoben tistemu iz prejšnjega leta. Festival bo potekal med 15. in 19. junijem.

Nekatere etape dogodka BLAST Premier se bodo letos predvajale na spletu. Za to fazo tekmovanja obstaja regionalna razdelitev. Dogodek je eden najpomembnejših CS: GO turnirjev. Ekipe se potegujejo za denarne nagrade in mesto v svetovnem finalu za zmagovalca. Na vseh BLAST dogodkih najboljše ekipe dobijo tudi točke na lestvici BLAST Leaderboard.

IEM Intel Extreme Masters XVII

Med 5. in 17. julijem 2011 bo IEM Intel Extreme Masters XVII postavljen v Kölnu v Nemčiji. Nagradni sklad te izdaje bo 1.000.000 $. V formatu bosta dve dvojni izločilni skupini. Najboljše tri ekipe nadaljujejo v izločanje, z osmimi udeleženci v vsaki skupini. Zmagovalci skupinskega dela napredujejo v polfinale. Kot prvi nosilci se drugouvrščeni iz skupinskega dela nadaljujejo v četrtfinale. Nazadnje se v četrtfinale nadaljujejo tudi tretjeuvrščene ekipe v skupinskem delu.

Druge priložnosti

V nadaljevanju leta bo tudi več tekmovanj. Lokacije za ta dogodek pa še niso določene. Med 19. in 28. avgustom bo potekal BLAST Premier: Fall Groups 2022. Zmagovalec dogodka bo prejel 177.498 $ denarne nagrade.

The ESL Pro League je tekmovanje, ki poteka vsako leto. ESL Pro League Sezona 16 bo potekala od 31. avgusta do 2. oktobra. Zmagovalec bo prejel nagrado v višini 835.000 $. Lokacija tega dogodka pa še ni določena. Med 23. in 27. novembrom bo potekal BLAST Premier: Fall Finals 2022. Ta turnir bo imel nagradni sklad 425.000 $. BLAST Premier: World Final 2022 bo decembra. Zmagovalec bo prejel milijon dolarjev za turnir, ki bo potekal med 14. julijem in 18. avgustom.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice