Novice

November 1, 2023

Prvenstvo TI12 Dota 2: gledanost, uspešnost igralcev, nastavitve junakov in nagradni sklad

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Mednarodno prvenstvo Dota 2 2023 (TI12) se je nedavno zaključilo in čas je, da se poglobimo v nekaj zanimivih statistik. V tem članku bomo raziskali število gledalcev, poudarke uspešnosti igralcev, želje junakov in zaslužke nagradnega sklada TI12.

Prvenstvo TI12 Dota 2: gledanost, uspešnost igralcev, nastavitve junakov in nagradni sklad

Število gledalcev in skupno število ur gledanja

TI12 si je zagotovil četrto najboljšo gledanost v zgodovini turnirjev Dota 2, s čimer je presegel statistiko TI8 v smislu ur gledanja in največje gledanosti. Med velikim finalom je TI12 pritegnil pozornost 1,4 milijona gledalcev in skupaj zbral 65,4 milijona ur gledanja. Čeprav ni presegel števila gledalcev lanskoletnega dogodka v Singapurju, je bil boljši od zadnjega severnoameriškega prizorišča.

Poudarki uspešnosti igralcev na TI12

Ko je Team Spirit osvojil pokal na TI12, izstopa več statistik o uspešnosti igralcev. Yatoro je vodil pri povprečnih ubojih z 11,2 ubijanja na igro, sledil mu je Kiritych iz VP z 9,6 ubijanja na igro in LGD-ov offlaner niu z 9,17 ubijanja na igro. Pomembne omembe vključujejo Nightfall in gpk~ z najmanj smrtnimi žrtvami 2,33 na zemljevid. Kar zadeva asistence, je bil Miposhka na vrhu lestvice s povprečno oceno 21,3, tesno za njim pa sta ji sledila Sayuw z 18,7 in Mira s 17,9, oba iz ekipe Team Spirit. Gpk~ je prikazal impresivno povprečje KDA 8,65 na igro, medtem ko je imel Yatoro največ zlata na minuto (GPM), Collapse pa si je zagotovil drugo mesto v izkušnji na minuto (XPM). WhyouSm1le iz LGD je pokazal izjemne zdravilne sposobnosti s 154 ozdravljenimi HP-ji na minuto, Kataomi, Collapse in Lelis iz Entity pa so pomembno prispevali na področju onesposobljenosti.

Nastavitve junaka in uspešnost

Pregled preferenc junakov na TI12 razkriva nekaj zanimivih trendov. Samo sedem junakov je ostalo nespornih, pri čemer so bili Drow Ranger, Anti-Mage, Ursa in Mars prepovedani, vendar jih nobena ekipa nikoli ni izbrala. Storm Spirit je postal neporaženi prvak s 100-odstotno stopnjo zmage v igrah, kjer je bil izbran šestkrat. Tesno za njim sta bila Night Stalker s 86-odstotno stopnjo zmage ter Undying in Chen s 75-odstotno stopnjo zmage, čeprav v manj kot desetih igrah. Dazzle je izstopal v igrah z desetimi ali več nastopi, ponašal se je z 72-odstotno stopnjo zmage v 18 mapah in bil najbolj prepovedan junak s 101 igro. Treant Protector in Primal Beast sta sledila na seznamu prepovedi s po 89 igrami. Najbolj izbrani junaki so bili Muerta, Grimstroke in Dark Willow. Pregled izbir in prepovedi je pokazal, da so Treant Protector, Kunkka in Dazzle na vrhu lestvice, pri čemer je Muerta edini junak med deseterico, ki je bil večkrat izbran kot prepovedan.

Zaslužek nagradnega sklada

Medtem ko je Team Spirit nedvomno srečen, potem ko so si prislužili naslov dvakratnih prvakov TI, se je TI12 ponašal s podcenjenim nagradnim skladom. Primerjava zaslužkov igralcev Team Spirit na obeh TI, ki sta jih osvojila, razkrije pomembno razliko. Vsak igralec v Team Spiritu je med TI10 v primerjavi s TI12 doživel precej večji finančni dobiček. Skupni denarni denar, ki ga je Team Spirit zbral na TI10, je znašal neverjetnih 18,2 milijona $, kar je približno 3,6 milijona $ na igralca. Nasprotno pa je skupni denarni denar, zagotovljen na TI12, znašal 1,4 milijona $, pri čemer je vsak igralec zaslužil približno 284.000 $. Ta močan kontrast poudarja razvoj nagradnih skladov na turnirjih Dota 2 in napihnjene TI10 in prejšnje TI nagradne sklade, zahvaljujoč smešni prodaji Battle Pass.

Za zaključek je TI12 prikazal impresivno število gledalcev, izjemne predstave igralcev, zanimive preference junakov in opazno razliko v zaslužkih nagradnega sklada v primerjavi s prejšnjimi TI. Skupnost Dota 2 nestrpno pričakuje naslednji del The International in upa na še bolj razburljivo statistiko in rekorde.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice