Novice

February 14, 2024

Razumevanje algebraičnih spiral v primerjavi s psevdospiralami: opazovanje sleparja

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Če se vam zdi pouk zgodovine v Persona 3 Reload izziv, se pripravite na prvo lekcijo matematike z gospo Miyahara 27. 4. Razlikovanje med algebraično spiralo in psevdospiralo samo s pogledom nanju je lahko precej težavno. Poglobimo se v ključne točke.

Razumevanje algebraičnih spiral v primerjavi s psevdospiralami: opazovanje sleparja

Algebraične spirale proti psevdospiralam

  • Spirala A ni algebraična spirala, druge tri spirale pa so.
  • Algebraične spirale je mogoče prikazati z uporabo algebrskih enačb, medtem ko imajo psevdospirale enačbe v obliki r = as^m, kjer je r radij ukrivljenosti in s dolžina loka.

Razumevanje razlike

Kljub temu, da smo našli razlago razlike med algebraičnimi spiralami in psevdospiralami, ni zagotovil veliko jasnosti. Enačbe algebraičnih spiral so algebraične glede na ρ in ϕ, medtem ko imajo psevdospirale drugačno obliko enačbe.

Prepoznavanje sleparja

Tudi z razlago je lahko med štirimi spiralami še vedno težko prepoznati sleparja. B, ki spominja na Arhimedovo spiralo, je algebrska spirala, druge pa so nejasne.

Zaključek

Čeprav so spirale gospe Miyahara morda zmedene, je dobra novica ta, da ne bodo vključene v vmesne izpite. Torej lahko preprosto izberete A, pridobite spoštovanje svojih sošolcev in nadaljujete. Samo zapomnite si, vrtinec s cimetom ne bo nikoli več enak.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Raging Bolt: The New King of Pokémon Metagame VGC
2024-04-10

Raging Bolt: The New King of Pokémon Metagame VGC

Novice