Začenja se nova sezona Dota 2 DPC

Novice

2022-03-10

Oboževalce Dota 2 po vsem svetu čaka še eno razburljivo leto, ko se začenja nova sezona Dota Pro Circuit (DPC). Sezona Valve se je začela 29. novembra 2021. Ekipe Dota 2 se bodo med seboj pomerile v regionalnih ligah in iskale vstopnico za The International (TI).

Začenja se nova sezona Dota 2 DPC

Nova sezona ima enak format kot sezona 2021. Namesto da bi bile ekipe povabljene v TI, se bodo zmagovalci regionalnih lig po številu točk kvalificirali neposredno. Vendar pa se bo zaradi majhnih sprememb število turnirjev povečalo, da bo več ekip ponudilo možnost za kvalifikacije. Na voljo bodo tri glavne, tri regionalna tekmovanja in eno zadnje tekmovanje za ekipe, ki so tik izven kvalifikacijskih mest.

Kaj pričakovati v novi sezoni

Igralci imajo zdaj še eno priložnost, da dokažejo svojo regionalno premoč, ko se borijo z ekipami v svoji regiji. Oboževalci imajo tudi možnost spremljati, podpirati ali celo stavite na Dota 2 ekipe. Ekipe, ki so zamudile registracijo, so zdaj zastarale.

Nova bojna izkaznica

Valve je dodal še enega, da bi imeli dve prehodi v novi sezoni, kjer navijači in igralci vsako leto dobijo le eno. To je odgovor na pandemijo, zaradi katere je bila zadnja izdaja The Internationala preložena. To bo dobrodošla popestritev za ljubitelje zelo priljubljenega tekmovanja. 

Nova vozovnica bo izdana za regionalne izdaje sezone. Prepustnica bo ekipam dvakrat v sezoni omogočila dostop do veliko lepih stvari. Na voljo bodo običajna kozmetika, zvončki in piščalke.

Poleg tega bo fantazijska igra pogostejša skozi sezono. Z uporabo fantazijskih kartic Valve lahko igralci izberejo tedenske sezname. Te bodo uporabljene za zbiranje točk, ki povečajo možnosti za slajše in večje nagrade z bojno prepustnico.

Ostrejša konkurenca

Z razširjenim naborom kvalifikacij bo v novi sezoni več konkurenčnih ekip. Zadnjo sezono je zmagal Team Spirit, obleka, ki je bila večinoma obravnavana kot underdog in autsajder. To sezono bodo povedali velikani, ki se počutijo do končnih zmagovalcev. Zaradi tega so igre še bolj razburljive za oboževalce.

Omejena udeležba

Medtem ko se je zdelo, da svet izstopa iz omejitev pandemije, odkritje novih različic pomeni, da morajo organizatorji turnirjev uvesti več varnostnih ukrepov. Zmogljivost ljudi, ki hodijo na prizorišča, se bo znatno zmanjšala. Dokaz o cepljenju je morda ponekod potreben.

Kljub temu bi morale lige Dota 2 ponuditi odlog v času, ko želi pandemija razširiti mrak. Poleg nagrad v vrednosti 280.000 $, ki jih je mogoče prevzeti v vsaki regiji, je treba v vsaki regiji paziti na vznemirjenje ob opazovanju boj med ekipami. Oboževalci se lahko odločijo tudi za spremljanje nekaterih iger na spletu, da zmanjšajo pojavnost fizičnega stika.

Zadnje novice

Najnovejše novice o stavah na NewBee
2022-09-22

Najnovejše novice o stavah na NewBee

Novice