Novice

May 6, 2024

2024 Apex Legends Global Series: LAN dogodek, ki si ga je treba zapomniti

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zaključki

  • REJECT WINNITY zahteva svoj prvi LAN naslov, kar pomeni zgodovinsko zmago za APAC-N v ALGS.
  • Končnica Split One je pokazala raznolikost brez primere, saj je sedem ekip iz štirih glavnih regij doseglo finale Match Point.
  • Dogodek je bil prvi od treh LAN tekmovanj v tekmovalnem letu 2024, ki vodijo do prvenstva.

2024 Apex Legends Global Series (ALGS) je začel svoj prvi LAN dogodek v tekmovalnem letu in združil najboljše svetovne ekipe za obračun, ki je obljubljal ne le intenzivno akcijo, ampak tudi zajeten nagradni sklad v milijonih dolarjev. V štirih dneh se je odvijala končnica Split One, ki je dosegla vrhunec v finalu Match Point, zaradi katerega so bili oboževalci e-športa na robu svojih sedežev. Poglobimo se v podrobnosti in poudarke, zaradi katerih je bil ta dogodek nepozaben tako za navdušence nad e-športom kot za stavnice.

2024 Apex Legends Global Series: LAN dogodek, ki si ga je treba zapomniti

Zgodovinska zmaga za REJECT WINNITY in APAC-N

Z osupljivim prikazom spretnosti in strategije so REJECT WINNITY osvojili svoj prvi naslov LAN in se tako zapisali v zgodovino regije APAC-N v ALGS. Njihova zmaga je prišla v osmi igri finala Match Pointa, kar je dokaz njihove doslednosti in hrabrosti v okolju visokega pritiska tekmovalnega Apex Legends. Ta zmaga ni samo pokazala njihove individualne in ekipne sposobnosti, ampak je tudi poudarila naraščajočo tekmovalno globino v regiji APAC-N, ki je tradicionalno veljala za slabše na sceni esporta.

Raznolikost brez primere v finalu

Eden najbolj izjemnih vidikov končnice Split One je bila raznolikost ekip v finalu Match Point. Prvič v zgodovini ALGS so bile vse štiri glavne regije zastopane med sedmimi ekipami, ki so bile upravičene do tekme. Iz Severne Amerike so zaznamovali DarkZero, Not Moist in Disguised, medtem ko je AURORA plapolala za EMEA. APAC-N je upal na FNATIC in morebitne prvake, REJECT WINNITY, pri čemer je Legends Gaming predstavljal APAC-S. Ta mešanica ni samo poudarila globalne privlačnosti in tekmovalnega ravnotežja igre Apex Legends, ampak je tudi postavila temelje za vznemirljive dvoboje, za katere so navijali navijači z vsega sveta.

Pot do prvenstva

Končnica Split One je šele začetek poti do prvenstva ALGS 2024. Do konca sta še dva dogodka LAN in se ekipe potegujejo za točke končnice, da si zagotovijo mesto med 40 najboljšimi svetovnimi ekipami, ki se bodo pomerile v končnem obračunu. O prvih 30 mestih se odloča z uvrstitvijo na dogodke Split One in Split Two LAN, kar dodaja dodatno plast strategije in razburjenja tekmovanjem, ki so pred nami.

Dogodek ALGS LAN 2024 je postavil visoko lestvico za tekmovalno leto, saj ni dosegel le obljub o igranju z visokimi vložki, temveč tudi z združevanjem raznolikih talentov z vsega sveta. Medtem ko se ekipe ponovno združujejo in oblikujejo strategijo za naslednji dogodek, navijači in igralci stav nestrpno pričakujejo, kaj jih čaka preostanek sezone. S tako močnim začetkom se obeta, da bo 2024 ALGS eno najbolj razburljivih let v zgodovini e-športa.

Ne glede na to, ali ste izkušen igralec stav na e-šport ali navijač, ki navija za svojo najljubšo ekipo, ALGS še naprej ponuja neprimerljivo vznemirjenje in priložnosti za sodelovanje s tekmovalno skupnostjo Apex Legends. Spremljajte nas za več akcij, analiz in vpogledov na poti do prvenstva.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

EliGE: severnoameriški veteran, ki blesti v sezoni 2024 igre Counter-Strike 2
2024-05-16

EliGE: severnoameriški veteran, ki blesti v sezoni 2024 igre Counter-Strike 2

Novice