Novice

November 9, 2023

Activisionova ekipa RICOCHET predstavlja 'Splat' za boj proti goljufom v Call of Duty

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Activisionova ekipa RICOCHET je delala na vznemirljivih posodobitvah za mehanizem proti goljufijam v pripravah na lansiranje Modern Warfare 3 in naslednje generacije Warzone. V nedavni objavi na blogu so bili oboževalci Call of Duty obveščeni o novih funkcijah, ki prihajajo v RICOCHET, pri čemer je ena posebna mehanika proti goljufanju izstopala po svoji smešnosti.

Activisionova ekipa RICOCHET predstavlja 'Splat' za boj proti goljufom v Call of Duty

Predstavljamo 'Splat'

Izstopajoča funkcija posodobitve se imenuje 'Splat'. Ta mehanika je zasnovana tako, da goljufom naredi igro nemogočo za igranje, tako da se na šaljiv način zapleta v njihovo igranje. Ko je igralec v preddverju zaznan, da goljufa, se znajde, da skoči iz vstopnega letala brez padala. In če je goljuf odkrit po uspešni postavitvi, bo njegova hitrost prilagojena, kar povzroči padec z višine 10.000 čevljev, ki ga takoj ubije. To je bizaren, a učinkovit način za spopadanje z goljufi.

Varnost in učinkovitost

Ekipa RICOCHET je poudarila, da je funkcija 'Splat' varna in se bo aktivirala samo za odkrite goljufe. Ne bo ga sprožilo poročanje na podlagi igralcev. To zagotovilo je pomembno za ohranitev zaupanja igralca v sistem proti goljufanju. Pravzaprav je bil logotip RICOCHET Anti-Cheat dodan viru ubijanja, da zagotovi vizualno potrditev zaščite sistema v realnem času.

Strojno učenje za izboljšano zaznavanje

Poleg funkcije 'Splat' Team RICOCHET uporablja strojno učenje za prepoznavanje novih goljufij v podatkih odjemalcev in strežnikov. Ta tehnologija jim omogoča, da aktivno izzivajo nenormalno vedenje in zaščitijo skupnost pred goljufi. Z analizo približno 700 posnetkov igranja iger dnevno se ekipa RICOCHET bori proti nenehnemu dotoku goljufov v skupnosti Call of Duty. S pomočjo novega 'Replay Investigation Tool' lahko model strojnega učenja samodejno pregleda do 1000 posnetkov na dan, pri čemer se pričakuje, da bo to število še naraščalo.

Zaključek

Vzpodbudno je videti Activisionovo zavezo, da bo obravnaval goljufe v Call of Duty. Uvedba funkcije 'Splat' in uporaba strojnega učenja dokazujeta njihovo predanost zaščiti igralne izkušnje za zakonite igralce. Čeprav je še vedno prostor za izboljšave, so te posodobitve korak v pravo smer. Spremljajte Esports.net za več novic o Call of Duty.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice