Novice

February 14, 2024

Igranje Last Epoch na Steam Deck: zmogljivost, podpora krmilnika in omejitve

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Last Epoch je najnovejši ARPG, ki je prišel na trg in ponuja igralcem vznemirljivo izkušnjo potovanja po ječah v smrtonosnem svetu Eterra. Ker je bila izdana za PC prek Steama, se mnogi igralci sprašujejo, ali je mogoče Last Epoch igrati na prenosnem Steam Decku. V tem članku bomo raziskali možnosti in omejitve igranja Last Epoch na Steam Deck.

Igranje Last Epoch na Steam Deck: zmogljivost, podpora krmilnika in omejitve

Igranje Last Epoch na Steam Deck

Da, mogoče je igrati Last Epoch na Steam Deck. Last Epoch je na voljo na osebnem računalniku prek Steama in igralci, ki so ga preizkusili na Steam Decku, so poročali, da deluje dobro, čeprav z nekaj pomanjkljivostmi.

Izvedba

Igralci so ugotovili, da lahko Last Epoch doseže 60 FPS na Steam Decku, če uporablja zmanjšane grafične nastavitve in manjšo ločljivost 1152x768. Igra teče gladko pri tej hitrosti sličic in nekateri igralci celo raje igrajo ARPG na Steam Decku.

Če ste pripravljeni žrtvovati hitrost sličic, lahko povečate grafične nastavitve ali rahlo povečate ločljivost na 30 ali 45 FPS.

Podpora krmilniku

Ena velika pomanjkljivost, s katero so se srečali igralci, je pomanjkanje podpore za krmilnike v Steam Decku. Trenutno igralci ne morejo uporabljati kontrolnikov Steam Decka v nobenem meniju, zato je za navigacijo potrebna miška. Vendar se pričakuje, da bo v prihajajoči posodobitvi 1.0 na voljo boljša podpora za krmilnik.

Zaključek

Skratka, Last Epoch je mogoče igrati na Steam Decku, kar igralcem omogoča, da uživajo v igri na poti. Čeprav obstajajo nekatere omejitve, kot je potreba po miški za navigacijo in trenutno pomanjkanje podpore za krmilnike, igra dobro deluje na Steam Deck z zmanjšanimi grafičnimi nastavitvami. Ker razvijalci še naprej izboljšujejo igro, je verjetno, da bodo te omejitve obravnavane v prihodnjih posodobitvah. Torej, če ste oboževalec igre Last Epoch in imate Steam Deck, ga preizkusite in doživite svet Eterre, kamorkoli greste!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice