Novice

February 24, 2022

Nova CoD: Pregled zemljevida Warzone

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Serija Call of Duty je že leta pomembna franšiza za skupnost stav na esport. Če bralce zanima ta tema, jih lahko uporabijo esportRanker pridobiti nadaljnji vpogled. Odmevni turnirji CoD vključujejo znane profesionalne igralce, ki tekmujejo za osvojitev nagradnih skladov v vrednosti milijonov dolarjev. CoD: Warzone je postal še posebej priljubljen zaradi igranja v slogu battle royale in dejstva, da je osnovna igra brezplačna.

Nova CoD: Pregled zemljevida Warzone

9. novembra je bil opuščen nov zemljevid Warzone. Namesto tega Pacific Caldera popelje igro nazaj k njenim koreninam iz druge svetovne vojne in je integrirana z nedavno posodobitvijo Vanguard. Če se izkaže za priljubljeno, bi lahko Caldera na koncu postala priljubljena karta za tekmovanja CoD. To bi pripeljalo do tega, da bi bil predstavljen tudi na trgih spletnih mest za esport stave. Vendar, preden se bo to lahko zgodilo, bo moralo navdušiti igralno javnost.

Neprijeten začetek

Ko so izdane nove posodobitve iger, se običajno pojavijo težave z izraščanjem zob. Napake je morda treba popraviti ali pa bodo igralci zamudili starejšo vsebino. Glavna pritožba glede zmogljivosti Caldere je dejstvo, da deluje na istem motorju kot Modern Warfare (2019). Oboževalci so pričakovali prenovo sistema in ne zgolj dodajanje novih zemljevidov in orožja obstoječemu.

Kljub temu je razvojna ekipa vključila impresivno vizualno zvestobo, odličen sistem slojev škode in celo dodala elemente iz slavne serije Black Ops. Čeprav Caldera morda ni ogromna posodobitev sistema, ki so jo pričakovali oboževalci, še vedno zagotavlja zabavno izkušnjo CoD.

Katere nove elemente prinaša Caldera?

Verdansk je že nekaj časa glavni zemljevid Warzone. Ljubitelji spletnih ešportnih stav morda prepoznajo zemljevid, saj je priljubljen med strokovnjaki CoD. Vendar pa gre za pretežno urbano okolje, ki poudarja uporabo stavb za kritje. Caldera je zelo drugačna zver. Zemljevid je veliko bolj podeželski, z veliko listja, v katerem se lahko skrije. Vendar pa je glavni element, ki bo vplival CoD Warzone stave je pomembnejša količina zračnega boja.

Caldera je sestavljena iz 15 različnih regij. Vsak se zdi nekoliko edinstven, kar daje celotnemu zemljevidu večji občutek raznolikosti. Obstajajo plaže, ruševine in letališče za raziskovanje. Spremembe niso omejene le na vsebino. Sam sistem igranja je bil spremenjen, da je igranje veliko bolj pošteno.

Izboljšave za spletne stave

Eden od pomembnih pomislekov ešportnih stav je možnost goljufanja igralcev. Raven Software, ekipa za Warzone, je sprejela ukrepe za zmanjšanje uporabnikov, ki izkoriščajo ranljivosti. To vključuje nerfiranje blizu orožja, senzorjev in omamljanja. Poleg tega zaustavitvena moč ni več na voljo kot nadgradnja na terenu. 

Končno, ko igralci zmagajo v mini igri Gulag, se ponovno pojavijo s svojimi predmeti v Gulagu. Posledično bi lahko namige za stave na esport za igro poenostavili. Poleg tega je pri stavah manj spremenljivk, ki jih je treba upoštevati. Zaradi novih sprememb bo Caldera verjetno postala priljubljena tako pri igralcih kot pri igralcih na srečo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice