Novice

January 13, 2022

PSG.LGD za ogled v stavah Dota 2

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

PSG.LGD je po njihovih podvigih na The Internationalu pripravljena postati naslednja najboljša ekipa Dota 2 v spletnih stavah na e-šport. Čeprav so na sceni pred tem prevladovali ekipe, kot so Team Spirit, Team Secret in OG, bo kitajska obleka res nekoliko pretresla stvari. Posledično bo tudi na vrhu seznama najboljših ekip Dota 2 za stavljanje.

PSG.LGD za ogled v stavah Dota 2

Za začetek, The International je prvo svetovno prvenstvo v e-športu za Valveovo spletno video igro bojna arena za več igralcev, Dota 2. Medtem ko obstaja več drugih turnirjev in tekmovanj, je The International najprestižnejši turnir in privablja najboljše ekipe Dota 2 eSports po vsem svetu. 

Pri odločanju, katera je najboljša ekipa Dota 2 eSports, igra The International ključno vlogo. Kot najbolj konkurenčen turnir na svetu je običajno osrednja točka Stave na eSport strani.

PSG.LGD je profesionalna ekipa za e-šport, ki je specializirana za Dota 2. Ekipa je nastala po združitvi med prvotno opremo, LGD Gaming in Paris Saint-Germain FC (PSG). Ekipa, ki je bila uradno ustanovljena leta 2018, je hitro zaslovela z zmago na Dota Pro Circuit v sezoni 2017/18 in si prislužila vstop na The International 2018. Takrat je bil PSG.LGD nov v spletnih stavah Dota2, zato jih je bilo veliko igralcev na srečo. ne osredotočaj se veliko na to.

PSG.LGD Dominacija na The International

Poznan tudi kot TI8, je bil The International 2018 prvi večji dogodek, na katerem se je udeležil PSG.LGD. Kljub temu, da je nov udeleženec, PSG. LGD je bil izjemen. Ekipa je v četrtfinalu premagala moko Dota 2 Virtus.pro in zmagala z 2:0, nato pa je nadaljevala v polfinalu, kjer se je srečala s Team Liquid. 

Medtem ko je veliko stavarjev dalo svoj denar na Team Liquid, je PSG.LGD marsikoga presenetil, ko je premagal veterane z 2:0. V finalu pa je PSG.LGD padel proti OG v fantastičnem dvoboju bo5, ki se je končal s 3:2 v korist OG.

Na The International 2019 (TI9) je PSG.LGD s precejšnjim nastopom pretresel tudi sceno Dota 2 eSports. Ekipa je v četrtinah premagala Virtus.pro z 2:0, v polfinalu pa z 2:0 tudi Vici Gaming. A medtem ko je veliko igralcev v finalu stavilo na PSG.LGD, je kitajska ekipa eSports znova izgubila proti OG z 1:2.

Leta 2020 je bil The International odpovedan, a sodeč po takratni formi PSG.LGD je bilo verjetno, da so bili še vedno med najboljšimi kandidati za naslov. 

Leta 2021 The International je PSG.LGD izgubil proti Team Spirit v enem najboljših finalov Dota 2 bo5, kjer je PSG.LGD izgubil tretjič na turnirju. V trilerju 3:2 pa je PSG.LGD skoraj dokončal vrnitev. To je bil izjemen dogodek na sceni spletnih stav v živo Dota 2, kjer so se mize nenehno obračale. Tudi takratni nasveti za stave na eSport so bili zelo netočni.

Po vseh trenutnih kazalnikih bo PSG.LGD ostal sila, s katero je treba računati v Dota 2 eSports in posledično v Dota 2 stavah. Kljub temu, da ni osvojil najprestižnejšega naslova v Doti 2, je na pravi poti. Trenutni seznam je videti obetaven, zato bi morali ljubitelji stav Dota 2 imeti PSG.LGD na svojem seznamu najboljših ekip, na katere lahko stavijo, ne samo na The International, temveč na vseh drugih dogodkih, v katerih ekipa sodeluje.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Zvenova drzna poteza: pridružil se je Dignitas za poletni del LCS 2024
2024-05-09

Zvenova drzna poteza: pridružil se je Dignitas za poletni del LCS 2024

Novice