Stave na e-šport v primerjavi z igralniškimi igrami

Novice

2022-11-24

Realnost sodobnega internetnega igranja na srečo je, da ponuja neskončne priložnosti. Igralci lahko z lahkoto stavijo na športne in igralniške igre. Prav tako boste imeli ljubitelji iger na srečo vedno več kot dovolj. 

Stave na e-šport v primerjavi z igralniškimi igrami

E-šport in igralnice/ športne stave so danes poleg športnih stav nedvomno med najbolj priljubljenimi oblikami spletnih iger na srečo. Medtem ko se veliko dogajanja dogaja na spletu, imata ti dve igralni areni precej podobnosti in razlik. Kakšne so torej stave na e-šport v primerjavi z igrami na srečo v spletnih igralnicah?

Spletne igralniške igre

Spletne igralnice so v bistvu platforme, kjer uporabniki igrajo običajne igralniške igre. Te igre gostujejo na spletnih platformah. Igralec potrebuje napravo, ki lahko dostopa do interneta, delujočo internetno povezavo in denar za igro. Igralci igrajo poker, ruleto, igralne avtomate in blackjack tako kot tradicionalne igralnice. Kar zadeva igranje, igralci običajno igrajo proti igralnici ali drugim obiskovalcem.

Prednosti iger na srečo v spletnih igralnicah

  • Igralci so neposredno vpleteni pri polaganju stav: Nekateri igralci običajno niso navdušeni nad stavami, medtem ko drugi igrajo. Igre na srečo v spletnih igralnicah dajejo igralcem več nadzora, saj sami izberejo, kaj bodo igrali, in gospodarijo s svojo usodo. Medtem ko ima sreča nedvomno najpomembnejšo vlogo, pa svoboda neodvisnega odločanja dela spletne igralniške igre privlačne.
  • Igralci imajo ogromno možnosti: Druga privlačnost spletnih igralniških iger je, da ponujajo nešteto priložnosti. To pomeni, da če igralcu določena igralnica ali naslov ni všeč, je lažje preizkusiti druge možnosti.

Ešportne igre

E-športi ali elektronski športi so tekmovalne video igre, ki se običajno igrajo kot šport. Vsaka video igra, kjer igralci tekmujejo na organiziranem turnirju, je e-šport. Uporablja se lahko katera koli video igra. Vendar mora vedno obstajati metrika uspešnosti. Nekatere priljubljene klasifikacije e-šport vključuje strategije v realnem času, šport, dirke in borbene igre.

Prednosti stav na e-šport

  • Igralci sprejemajo ozaveščene odločitve: Medtem ko bogastvo še vedno igra pomembno vlogo, spletne stave na e-šport dajejo igralcem priložnost, da stave temeljijo na znanju. To pomeni, da si lahko hitro ogledate pretekle izvajalce in analizirate trenutne statistike ter na podlagi informacij izberete. Z nekaj skrbnosti se pogosto povečajo možnosti za pravo izbiro.
  • Zabavno je: Zabavnega vidika e-športnih stav ni mogoče spregledati. Vsak navdušenec nad video igricami bi nedvomno z veseljem spremljal dogajanje in se verjetno naučil še nekaj o svoji najljubši igri, ne le pri stavah.

Primerjava e-športov in spletnih igralniških stav

Kot smo že omenili, so e-šport in igralniške stave najbolj priljubljene možnosti iger na srečo v internetu. Industrija stav na e-šport je v zadnjih letih eksponentno rasla. 

Medtem spletne igralnice še vedno na vrhu priljubljenosti, so spletne stave na e-šport postale prava sila, zlasti med pandemijo. Iz trenutnega dogajanja v industriji stav je očitno, da nobena možnost ne bo dosegla velike rasti brez zunanjega vpliva.

Nobenega dvoma ni, da imajo tako spletne igralnice kot e-športne igre na srečo obojestransko koristno povezavo. Čeprav je e-šport razmeroma nov, je bilo veliko razprav o tem, ali je sektor e-športa bolj priljubljen od igralniške industrije.

Bi lahko stave na e-šport počasi prevzele?

Med nekaterimi izjemnimi vzporednicami med igralniškimi in e-športnimi igrami na srečo je očitno, da spletna industrija e-športnih stav raste počasi in bi lahko bila med najbolj priljubljenimi oblikami zabave. 

Kmalu bi lahko gledanost e-športa presegla športno občinstvo, kar bi povečalo vrednost industrije športnih stav. Toda kako so lahko stave na e-šport, nekoč spregledana niša, postale takšna sila v stavnih krogih? Tukaj je nekaj izjemnih razlogov:

  • Običajno ni izven sezone
  • Spletna mesta za stave na e-šport omogočajo igralcem, da naredijo več izbir v eni sami stavi, s čimer povečajo igralčeve možnosti za povečanje bankrolla
  • Večina spletnih mest za stave na e-šport nima minimalnih omejitev vplačila
  • Stave na e-šport so enostavne; novi igralci potrebujejo le nekaj nasvetov
  • E-šport omogoča igralcem, da izkoristijo svoje sposobnosti ali hobije.

Končne misli

Sčasoma bo e-šport nedvomno zavzemal pomemben delež stavne industrije. Covid-19 je bil nekakšen 'blagoslov' za spletne stave v e-športu, vendar je bil tudi naklonjen igralniškim igram. 

Čeprav imajo tako e-šport kot igralniške igre edinstvene lastnosti, je malo verjetno, da bo e-šport prehitel igralniško industrijo. Trajalo bo veliko časa, preden bo e-šport dosegel raven priljubljenosti, ki je namenjena industriji spletnih igralnic, če se bo to sploh zgodilo.

Nedvomno je težko napovedati, ali bo industrija stav na e-šport prerasla igralniški sektor. Vendar pa sta zaradi tehnološkega napredka na obeh področjih oba trga pripravljena na dvomestno rast. Toda nihče ne more povedati, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Vendar pa je ena stvar zagotovljena; obsežne naložbe v industriji bodo utrle pot za izboljšane možnosti stav.

Na digitalno krajino je vedno najbolje gledati odprtega uma, saj se stvari odvijajo hitro. Upajmo, da bo prišlo do velikih dobičkov v obeh panogah spletnih stav.

Zadnje novice

Osnove stavnih kvot za ešport
2022-12-01

Osnove stavnih kvot za ešport

Novice