Novice

January 6, 2022

Svetovno prvenstvo League of Legends 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Svetovno prvenstvo League of Legends je najprestižnejši in največji letni turnir v zelo konkurenčni ligi League of Legends. Ker so ešportne stave postale priljubljene, se je povečalo tudi zanimanje za ta dogodek.

Svetovno prvenstvo League of Legends 2022

Vodilna spletna mesta za stave ponujajo trge v vseh večjih regijah in fazah svetovnega prvenstva, vključno s skupinskim delom, četrtfinalom, polfinalom in finalom.

Kaj je League of Legends World Championship?

Svetovno prvenstvo League of Legends je letni dogodek, kjer se najboljši igralci iz vsake regije združijo in se potegujejo za več kot 2 milijona dolarjev nagradnega sklada. Dogodek traja več kot tri tedne tekmovanja in doseže vrhunec v finalni tekmi, kjer se ekipe na Summoner's Rift borijo za prevlado in pravice hvalisanja.

Gre za zelo priljubljen dogodek spletnih stav, ki se ga veselijo navdušenci nad eSport stavami. Ni treba posebej poudarjati, da bo zanimanje zanj veliko spletna mesta za esport stave, kjer boste dobili tudi veliko nasvetov za stave na eSport.

Svetovno prvenstvo LoL 2022 bo združilo najboljše igralce League of Legends na svetu. Za ljubitelje ešportnih stav bo ponudil dobre možnosti spletnih stav.

Kje bo potekalo svetovno prvenstvo LoL 2022?

Dogodek bo potekal v štirih različnih mestih po Severni Ameriki. Na uradni spletni strani Riot Games so objavljena mesta gostiteljica svetovnega prvenstva League of Legends 2022.

Sprva je bilo načrtovano, da bo svetovno prvenstvo League of Legends letos potekalo v Severni Ameriki, a so turnir spremenili v Kitajsko. To je bilo storjeno, da bi kitajskim navijačem zagotovili bolj pristno izkušnjo Svetovnega prvenstva, potem ko je država gostila majhen turnir leta 2020.

Svetovno prvenstvo za leto 2021 je potekalo v Reykjaviku na Islandiji, potem ko je bilo prvotno na sporedu v Shenznu na Kitajskem. Zaradi okoliščin, ki jih je sprožila pandemija, so ga preselili na Islandijo. Trenutno ni znano, ali bo Kitajska v prihodnosti gostila še en dogodek svetovnega prvenstva LoL.

Kot poudarja Riot, je to prvi primer letnega tekmovanja, ki poteka v več kot eni državi. Prav tako bo prvič po letu 2016 gostoval v Severni Ameriki.

Dogodek se bo začel s prvo etapo, ki bo potekala v Mexico Cityju, prizorišče pa bo tekmovalna arena Lige Latinoamerica.

Skupinski del tekmovanja in četrtfinale bosta gostovala v New Yorku, prizorišče pa bo gledališče Hulu v Madison Gardenu v New Yorku.

Finale bo sledilo polfinalu v torontski Scotiabank Areni na stadionu Levi's v San Franciscu.

Medtem ko si svet še opomore od posledic pandemije, Riot Games že gleda naprej v leto 2022, ko bo Svetovni turnir potekal v Severni Ameriki. Kot eden glavnih dogodkov v ešportu za spletne stave LoL bo zagotovo pritegnil veliko zanimanje.

Ni še znano, ali bo Svetovni turnir 2022 imel občinstvo v živo ali ne. Več informacij o turnirju bo predvidoma objavljenih v začetku prihodnjega leta, ko se bodo razvijale varnostne smernice za trenutno pandemijo COVID-19.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Zmagovalna kampanja Monopoly GO: osvojite velike nagrade in brezplačne kocke
2024-02-16

Zmagovalna kampanja Monopoly GO: osvojite velike nagrade in brezplačne kocke

Novice