E-športne stavnice, ki sprejemajo Barion

Vsako leto industrija spletnih stav na e-šport raste z impresivno hitrostjo. Vse se ne bi moglo zgoditi brez obilice spletnih plačilnih možnosti. Najbolj neverjetno vznemirjenje vsakega igralca e-športa je možnost takojšnje stave in zmage. Na žalost imajo številni igralci težave z dvigom svojih dobitkov.

Pri izbiri pravilnega načina plačila morajo igralci med drugimi ugodnostmi upoštevati lokalno razpoložljive možnosti. Tisti, ki prihajajo iz Češke, Finske, Danske, Madžarske in drugih srednjeevropskih držav, ne bi smeli imeti težav pri izbiri načina plačila glede na številne storitve e-plačila, ki so jim na voljo. Eden od njih je Barion. Tukaj je pregled te možnosti plačila eSports.

E-športne stavnice, ki sprejemajo Barion
Kako narediti depozit pri BarionuKako narediti umik z BarionomPrednosti in slabosti z BarionomPostopek odpiranja računa BarionMožnosti podpore strankam Barion
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Barion je elektronski način plačila, ki uporabnikom omogoča prenos sredstev s svoje bančne kartice ali predplačniške denarnice Barion spletnemu trgovcu ali drugemu uporabniku. Leta 2015 ga je razvilo podjetje Barion Payment Zrt, licenco pa je izdala Madžarska narodna banka. Barion računi brezhibno delujejo z Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro. Vse, kar potrebujete, je e-poštni naslov in geslo za prenos denarja. Zaradi tega je Barion priročen in varen, saj ne vključuje vnosa občutljivih podatkov o kartici.

Je Barion priljubljen?

Medtem ko ima Barion svoj sedež v Budimpešta, Madžarska, je na voljo tudi v vseh državah EAA. Potrošniki lahko opravljajo transakcije v USD, EUR, HUF in CZK. Torej morajo imeti aktivne račune v kateri koli od teh valut. Z ekipo več kot 30 strokovnjakov ima storitev več kot 2,5 milijona strank in sodeluje z več kot 8.000 trgovci v 20 evropskih državah. Odzivno spletno plačilno sredstvo dobro deluje v mobilnih brskalnikih in namiznih vmesnikih. Zaradi tega je idealna možnost za mobilne e-športne stave, pri čemer igralec stavi svoje stave, ko je na poti.

Kako narediti depozit pri Barionu

Pred dopolnitvijo računa za eSports stave prek Bariona mora igralec zagotoviti, da ima na svoji kreditni kartici, debetni kartici ali denarnici Barion dovolj sredstev. Navidezno denarnico je mogoče brezplačno napolniti z bančnim nakazilom ali s kartico po nominalni ceni. Vendar se ne poveže neposredno z banko stranke.

Uporaba Bariona v spletnih stavnicah

Postopek nakazovanja denarja na spletnem mestu za eSports preko Bariona je mogoče opisati v osmih korakih.

 1. Igralec se odpravi v razdelek za depozite v stavnici.
 2. V kategoriji e-plačila izberejo Barion kot a način depozita.
 3. Označujejo, koliko položiti.
 4. Strežnik spletnega mesta za stave eSports sproži transakcijo s ključem POS sistema API.
 5. Barion zagotovi ID transakcije, spletno mesto pa vodi evidenco podrobnosti.
 6. Igralec je prek danega ID-ja preusmerjen na uporabniški vmesnik varnega plačilnega prehoda.
 7. Znesek se bo odštel prek mobilne aplikacije (aplikacija Barion) ali odzivne spletne strani.
 8. Igralec potrdi podrobnosti in jih predloži.

Sredstva morajo biti na voljo takoj po zaključku zgornjih korakov. Če igralec nima denarnice Barion, ki bi lahko hranila gotovino, lahko uporabi podatke svoje kartice, vendar je to potrebno le ob prvi transakciji pri stavnici. Z depoziti ni nobenih provizij.

Kako narediti umik z Barionom

Spletna mesta za stave Barion eSports omogočajo uporabnikom Barion, da kadar koli dvignejo dobitke v svoje denarnice. Nato lahko stranke nakažejo ta sredstva na svoje bančne račune (lokalne ali mednarodne) z bančnim nakazilom. Postopek umika je naslednji.

 1. Igralec potrdi svoje dobitke in preveri stanje na svojem računu, da ugotovi, ali je dosegel mejo dvigov (to se razlikuje od mesta do mesta).
 2. Odprejo stran za plačila in izberejo izplačila.
 3. Med razpoložljivimi načini dviga izberejo Barion.
 4. Barion bo strežnike stavnic obvestil o čakajočem plačilu.
 5. Spletno mesto odobri zahtevo za umik in pokliče plačilni prehod, da sproži prenos.
 6. Barion pošlje denar v igralčevo denarnico.
 7. Spletno mesto bo hranilo evidenco transakcije.
 8. Zmagovalec prejme potrditveno sporočilo, da ima sredstva na računu, če je bilo plačilo uspešno.

Za uporabo Bariona ni provizije za dvig. Toda pri prenosu stanja denarnice Barion na bančni račun ali kartico bodo zaračunani stroški. Če lahko kartica v datoteki, povezana z denarnico Barion, izvaja plačila VPOS, bo stava v eSports prejela svoje dobitke neposredno na svojo kreditno/debetno kartico, brez dodatnega koraka.

Prednosti in slabosti z Barionom

Z dodajanjem bančnih kartic v denarnico Barion bodo stranke uživale številne ugodnosti, kot je poudarjeno spodaj.

Prednosti

 • Enostaven za zagon na mobilnem telefonu
 • Varnost podatkov o kartici, saj se hranijo v trezorju kartic, ki je skladen s PCI
 • Aplikacija Barion omogoča sledenje spletnih transakcij in podrobnosti
 • Razumne transakcijske provizije

Slabosti

 • Omejeno samo na štiri valute

Postopek odpiranja računa Barion

Za registracijo za osebni Barion ni potreben bančni račun. Potrebujejo le svojo e-pošto, številko kreditne/debetne kartice, trimestno kodo CVC in datum poteka. Za registracijo kot podjetje bo Barion zahteval registrirano ime, registrsko številko, davčno številko, naravo poslovanja in biološke podatke pooblaščenega zastopnika, vključno z njihovo elektronsko in telefonsko številko. Stranka potrebuje tudi, da izpolni svojo državo prebivališča, fizični naslov in poštni naslov. Ker se bančne kartice izdajajo posameznikom, ki so dopolnili zakonsko minimalno starost, mora biti vsak, ki želi odpreti Barion račun, star najmanj 18 let.

Kako nastaviti račun

Vsak lahko odpre račun in začne obdelati kartična plačila prek Barion Smart Gateway.

 1. Obiščite barion.com.
 2. Sledite povezavi »Ustvari račun«.
 3. Izberite osebni ali poslovni račun.
 4. Izberite valuto.
 5. Vnesi svoj elektronski naslov.
 6. Ustvarite edinstveno geslo.
 7. Sprejmite pogoje.
 8. Kliknite gumb za prijavo.
 9. Na zgoraj registriran e-poštni naslov bo poslano potrditveno sporočilo.
 10. Aktivirajte denarnico Barion ali povežite račun z bančnimi karticami.

Letna omejitev porabe za katero koli vrsto računa Barion je določena na 260.000 HUF/ 800 USD/ 800 EUR/ 20.000 CZK.

Možnosti podpore strankam Barion

Ker Barion skrbi za svoje stranke iz različnih držav, so uradno spletno stran prilagodili tako, da bere v šestih različnih jezikih: angleščini, nizozemščini, češčini, madžarščini, nemščini in slovaščini. Po drugi strani je podpora strankam na voljo v osmih jezikih. Za reklamacije se lahko stranke obrnejo na:

 • Center za pomoč
 • Telefonska linija
 • E-naslov
 • Kontaktni obrazec

Pri izpolnjevanju kontaktnega obrazca obstaja možnost vnosa telefonske številke. Stranka mora določiti idealen čas za prejem telefonskega klica. Ta storitev je na voljo ob delovnih dneh od 9.00 do 12.00 po srednjeevropskem času.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak