Uporaba kriptovalut za stave na e-šport

Crypto Betting

2022-11-10

Kriptovalute so že nekaj časa na ustih mnogih ljudi. Čim več ljudi izve o teh digitalnih valutah, tem bolj postajajo navdušeni nad njihovo uporabo v poslovnih in osebnih zadevah. Vendar, kot pri vsaki dobri stvari, stave na kriptovalute imajo svojo temno stran, še posebej, če jih uporabljate za stave na e-šport. 

Uporaba kriptovalut za stave na e-šport

Za navdušence nad stavami, ki razmišljajo o prehodu s fiksnih valut, je ključnega pomena, da razumejo prednosti in slabosti iger na srečo s temi digitalnimi kovanci. Na srečo je to bistvo tega članka.

Prednosti iger na srečo s kriptovalutami

Zasebnost

Ljubitelji spletnih stav vedo, da je na splošno na voljo dostojna izbira plačilnih možnosti, od debetnih in kreditnih kartic do e-denarnic in predplačniških kartic. Vendar pa je ena pomembna težava, ki je ta plačilna sredstva ne morejo zagotoviti, popolna anonimnost ali zasebnost. Z drugimi besedami, igralci na srečo morajo razkriti nekatere osebne podatke, ko jih uporabljajo depozitne metode

Denimo, da uporabnik svojih podatkov ne deli s ponudnikom iger na srečo (kot v primeru e-denarnic). V tem primeru morajo deliti vsaj del svojih osebnih/finančnih podatkov s posredniki ali tretjimi osebami.

Pri kriptovalutah ostanejo vse transakcije anonimne. Raven zasebnosti, ki jo dobijo igralci e-športa in drugi spletni hazarderji pri uporabi Bitcoin, Ethereum, Litecoin ali katera koli druga kripto je preprosto brez konkurence. Prebivalci držav, kjer so igre na srečo prepovedane, imajo raje kriptovalute, da zagotovijo neizsledljivost svojih spletnih dejavnosti.

Hitre transakcije

Vsi igralci stav imajo radi takojšnjo nakazilo na svoj spletni stavni račun za e-šport in takoj začnejo staviti. Navsezadnje je to razlog, da se ljudje prijavijo na športne stavnice in druge platforme za spletne igre na srečo. Zato je lahko zelo frustrirajoče čakati na stavo samo zato, ker polog ni bil obdelan. 

Medtem ko je večina načinov plačila hitrih, so kripto transakcije takojšnje. Poleg tega nobena tretja oseba ni vključena v obdelavo kripto plačil, kot pri kreditnih karticah in e-denarnicah. To skrajša čas transakcije.

Povečana varnost

večina Spletna mesta za stave na e-šport varnost jemljejo tako resno, da veliko vlagajo v zanesljive tehnologije šifriranja SSL, da zagotovijo, da so finančni podatki strank pod ključem. Vendar pa kriptovalute dvignejo varnost podatkov na povsem novo raven z uporabo tako imenovane tehnologije veriženja blokov, ki je boljša od šifriranja SSL.

Brez lokacijskih omejitev

Nekatere plačilne rešitve omejujejo transakcije na stavna spletna mesta za e-šport v določenih jurisdikcijah ali državah. V nekaterih primerih platforma za igre na srečo morda ne podpira plačilnih možnosti ali valute, ki se uporablja v državi. 

Poleg tega obstajajo države, kjer so spletne stave in igre na srečo na splošno prepovedane, čeprav platforma za igre na srečo v tujini še vedno sprejema igralce iz teh držav. Stave s kriptovalutami omogočajo igralcem, da se izognejo vsem tem omejitvam, kar jim omogoča stave ne glede na lokacijo.

Specializirani bonusi in promocije

Mnogi Spletna mesta za stave eSport ponujajo bonuse in promocije namenjeno posebej igralcem, ki vplačujejo s kriptovaluto. Čeprav se te dobrote razlikujejo od športne stavnice do športne stavnice, je ena stalnica ta, da morajo stavci uporabljati kriptovaluto, da so upravičeni do teh bonusov. 

To spodbuja igralce na srečo, da sprejmejo digitalne valute, saj se svet postopoma odmika od fiksnih valut. Vendar je eden najpomembnejših nasvetov za stave na e-šport ta, da morajo igralci preveriti pogoje in določila teh bonusov in promocij.

Slabosti

Nihanje vrednosti/nestanovitnost

Trg kriptovalut je nestanoviten, kar pomeni, da se lahko cena katere koli kriptovalute brez opozorila bistveno spremeni v obe smeri. Na primer, igralec lahko pretvori svojih 200 $ v Bitcoin in položi denar na svoj račun za stave eSport, le da ugotovi, da se je vrednost Bitcoina znižala, ko pozneje dvigne. 

V tem primeru bo moral stavitelec izgubiti. Seveda bi lahko šlo v drugo smer in povzročilo dobiček, vendar ostaja dejstvo, da so kriptovalute nestabilne.

Malo ali nič vladnega nadzora

Trg kriptovalut ne deluje pod predpisi nobenega organa ali vlade. To pomeni, da imajo uporabniki zelo malo možnosti, na katere se lahko obrnejo v primeru težav z denarjem. Vendar to ne pomeni, da mesta za stave eSport za kriptovalute delujejo brez licence. 

Seveda jih je lepo število licenciranih in reguliranih. Tudi tisti brez dovoljenja so morda še vedno pristni, le da klavci nočejo ničesar prepustiti naključju.

Brez prevzema

Ko je stavni igralec poslal sredstva v svojo denarnico za kriptovalute, je ni več. Če je denar poslan na napačen naslov, regresa ni. To je eno od področij, kjer načini plačila, kot sta PayPal in kreditne kartice, zasenčijo kripto plačila. 

Zato morajo biti igralci še posebej previdni pri igranju s kriptovalutami. Naslovi denarnice morajo biti natančno zajeti.

Zavijanje

Kriptovaluta je od svojega prvega nastopa leta 2009 prehodila dolgo pot. Da, ponudniki iger na srečo služijo denar in z vedno več spletnimi mesti, ki sprejemajo kriptovalute, se ponudniki počasi, a zanesljivo preusmerjajo na tisto, kar si njihove stranke najbolj želijo. In čeprav imajo kriptovalute prednosti in slabosti, so zaradi prvega privlačne za igralce iger na srečo.

Zadnje novice

Osnove stavnih kvot za ešport
2022-12-01

Osnove stavnih kvot za ešport

Novice