Vodniki

March 23, 2023

Stave Rainbow 6: najboljši vodnik

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Končni uspeh Rainbow Six Siege v esportu se je zdel neizogiben. Kot prvoosebna streljačina je gotovo pritegnila najbolj izkušene igralce z vsega sveta. R6S, kot ga ljudje imenujejo, je ubral bolj taktičen pristop k žanru FPS kot druge prvoosebne streljačine.

Stave Rainbow 6: najboljši vodnik

Čeprav se igre, kot je Call of Duty, močno osredotočajo na nasilno igranje teči in streljaj, je bil R6S edinstvena zver. Za zmago so bili bistveni taktika, strateške poteze in uigrano timsko delo. V večini primerov bi takoj izgubili vsako rundo, če bi se brezglavo potopili v okolje.

Zaradi vidika brez primere na tem področju igre je konkurenca velika, z njo pa prihaja tudi možnost osvojitve znatnih denarnih dobičkov.

Kaj je Rainbow Six?

Tom Clancy's Rainbow Six je a serija video iger izdal Ubisoft, pri čemer je Rainbow Six prvi del. Od svojega debija leta 2015 je Rainbow Six Siege priljubljena igra za tekmovanja v esportu, stave na Rainbow Six: Siege pa so postale zelo priljubljene. Ekipe petih članov tekmujejo med seboj v tekmah Napadalec proti Branilec, pri čemer ima strateško timsko delo ključno vlogo pri izidu. Igralci prečkajo več področij, medtem ko sodelujejo v boju, in na vsaki ravni lahko porušijo določene strukture, da povečajo svoje taktične možnosti. Je prvoosebna streljačina s poudarkom na strategiji.

Rainbow Six Siege ima široko paleto načinov igre, od katerih ima vsak svoj poseben slog igranja:

  • Talec tekmovalnem načinu je cilj napadalcev osvoboditi talca, cilj branilcev pa jih ustaviti. Če želite zmagati v krogu kot obramba, morate ubiti vse napadalce ali obdržati talca na varnem za čas trajanja igre. Napadalci morajo biti previdni, da rešijo ujetnika, ne da bi ga ogrozili, sicer tvegajo izgubo scenarija.
  • Bomba igralnem načinu morajo igralci poiskati in deaktivirati enega od dveh skritih eksplozivov. Če lahko branilci izbrišejo napadalce in uničijo defuzor, bodo zmagali v rundah. Če branilci uspešno odstranijo napadalce pozneje, ko je deaktivator nameščen, vendar ga ne morejo pravočasno deaktivirati, bodo branilci utrpeli poraz.
  • Varno območje način, branilci varujejo komoro, ki vsebuje posodo za biološko nevarnost, medtem ko jo napadalci poskušajo zaščititi. Oba igralca morata biti izločena, da se igra konča, ali pa mora napadajoča ekipa zavarovati posodo za biološko nevarnost, medtem ko ni mogoče zaznati nobenega branilca.

Možnosti stav za e-šport Rainbow Six

Ti stavni trgi Rainbow Six Siege pogosto zberejo največje sklade na najboljših stavnih mestih Rainbow Six, saj večina stavnikov tam usmeri svoj denar.

Finalist/zmagovalec turnirja

Stave na zmagovalca tekme, pri katerih izberete zmagovalca ene igre ali serijskega zmagovalca brez nadaljnjih omejitev, so najosnovnejša vrsta ešportnih stav. Stavniki bi morali pričakovati širok razpon nepredvidljivosti in kvot na teh trgih. Čeprav je uspešnost uveljavljenih vodstev običajno predvidljiva, imajo nekateri slabši vedno možnost za zmago.

Zmagovalec zemljevida

Ta stava je eden od trgov "dokončnega zmagovalca", ki temelji na tem, kdo bo zmagal na danem zemljevidu na turnirju. Stavniki naj se izogibajo izbiri trenutnega vodilnega na turnirski razpredelnici kot možnega zmagovalca karte. Ni neobičajno, da je tekma na zemljevidu odvisna od uspešnosti enega ali dveh igralcev v določeni ekipi.

Pravilen rezultat

To je skoraj enako kot prejšnji razdelek, le da mora biti napoved rezultatov za stave Rainbow Six čim bolj natančna. To je igra z visokimi vložki, ki vključuje obsežno študijo vseh ekip in iger, vendar je potencialno izplačilo precejšnje, če zmagate. Ta vrsta stave zahteva najboljša stavna strategija Rainbow Six pravilno predvideti.

Čez pod

Stavnik predvideva, da bodo kumulativne točke, dosežene na turnirju R6 esports ali dolžini serije, v določenem obsegu. Igralec bo izgubil svoj vložek, če preseže nastavljeno število. Najvišji možni rezultat prinaša največje možno tveganje in v redkih primerih največ pravega denarja, ki ga lahko dajo stave Rainbow Six.

Večina Kills

Naloga stavnika je predvideti, kdo bo na tekmi ali turnirju zbral največ ubijanj. To je najpogostejša vrsta stav Rainbow Six, ker je tako preprosta: mnoga moštva svoje najboljše igralce imenujejo za "posebne uničevalce" na sceni e-športa in jih opremijo z najsmrtonosnejšimi napadi v igri.

Posebne stave

Različne stavnice lahko nudijo tudi vrsto drugih posebnih stav. Ena taka stava vključuje napovedovanje, ali bo ekipa uspešno uporabila defuzor ali ne, ali bo talec poškodovan ali ne, in tako naprej.

Najboljši turnirji Rainbow Six za stave

Če iščete profesionalni turnirji Rainbow Six Siege, Ubisoft, založnik igre, gosti tri izmed njih in vse so med seboj povezane – Six Invitational, Six Major in Pro League. 

Ešportna scena igralnih konvencij, kot je Gamers8, pogosto prikazuje R6 Siege. Nenazadnje se lahko člani skupnosti veselijo peščice letnih tekmovanj v esportu, ki jih gostijo razvijalci iger in financirajo sponzorji iz industrije. Nekateri od njih postanejo robustne fiksne enoletnice, medtem ko jih je večina samo enkratnih.

Šest vabil

Six Invitational je Ubisoftov primarni ešportni turnir Rainbow Six Siege. Vsako leto se 20 najboljših ekip pomeri na mednarodnih ešportnih dogodkih. Te ekipe so prvaki regionalnih tekem in nesporni voditelji v ešportu. Glavna nagrada Rainbow Six Siege Invitational znaša 1.000.000 $, skupni nagradni sklad pa 3.000.000 $. Na desetine voditeljev in streamerjev, ki jih je podpiralo mogočno analitično osebje, je predvajanje predvajalo mednarodnemu občinstvu.

Boj je surov, zabava razburljiva, izidi stav pa nepričakovani. Srečni igralci lahko kljub nizkim stavnim kvotam osvojijo vsote, ki jim spremenijo življenje mlajše selekcije nepričakovano nadigrajo čistega prvaka, in nejasni igralci postanejo zvezde v enem dnevu.

Šest večjih

Rainbow Six: Siege's Six Major turnirji so nekoliko manjši, a priznani dogodek, ki poteka dvakrat letno, maja in novembra, in ima naslov po mestu gostitelju, kot je Six Major Paris. Ubisoft ga prav tako gosti, njegovih 16 ekip pa je razdeljenih v štiri skupine: osem regionalnih prvakov Pro lige, šest ekip, ki so napredovale prek velikih in manjših kvalifikacij, prvak s turnirja prejšnjega leta in favorit gostitelja. Igralci na najvišjih ravneh so še naprej žrebani v nagradni sklad turnirja 500.000 $.

Svetovna liga in strogi krog kvalifikacij odpirata velik prostor za stave. Ni enostavno predvideti vsakega izida v tekmi Rainbow Six Siege, na primer, ali so regionalni prvaki vredni drug drugega ali ne, ali bo izbira založnika napredovala v polfinale ali ne. Da bi to izkoristili, stavnice ponujajo široko paleto razmeroma natančnih alternativ, od katerih ima vsaka veliko višje stavne kvote in tveganja.

Pro liga

Če iščete naslednje veliko ime v e-športu, ne pojdite dlje od Pro lige. Dvakrat letno, pred vsakim nizom Six Majors, je sezona Pro League. Znotraj Pro League obstajajo štiri različna regionalna prvenstva: Evropa, Latinska Amerika, Severna Amerika ter Azija in Pacifik. Zmagovalci napredujejo v zadnji krog in so izbrani za tekmovanje v glavnem prvenstvu. Ker serije tekem v Pro League običajno trajajo nekaj mesecev, ima igralec dovolj časa za zmago in analizo favoriziranih ekip.

Stave Pro League so najzahtevnejše in najbolj enostavne v panogi. To je stičišče nekaj izkušenih ekip z obsežnim seznamom zmag in številnih nadobudnih ekip z malo, če sploh, takimi dosežki. Končna zmaga je običajno gotova, vendar se zgodijo čudeži. Vendar pa lahko slabši klubi dobijo velike zmage za stavnice v različnih igrah in sezonah.

Stavni nasveti Rainbow Six

Zdaj ste skoraj pripravljeni začeti s stavami Rainbow Six Siege, ko razumete različne trge in formate kvot, ki so na voljo. Povečajte svoje možnosti za dobitke stav v igri Rainbow Six Siege tako, da upoštevate nasvete, ki smo jih podali spodaj.

1. Prepoznajte priložnosti za podporo favoritu ali slabšemu

Če veste, katera stran je favorit in katera stran je slabša v vsakem R6 e-športnem srečanju, vam bo pomagalo pri sklepanju stav. Pri stavah R6 lahko prepogosto podpiranje očitnih favoritov zmanjša vaše možnosti za zmago.

2. Spoznajte pravila igre

Poznavanje podrobnosti igre Rainbow Six Siege, od operaterjev (uporabnih likov) in njihovih veščin do standardnih metod in igranja, je ključnega pomena za zmagovanje pri stavah. Igralci morajo obvladati edinstvene ofenzivne, obrambne in podporne sposobnosti svojega želenega operaterja. Poznavanje ključnih igralcev in njihove interakcije z vašimi najljubšimi ekipami vam bo dalo prednost in vam omogočilo raziskovanje bolj niansiranih stavnih trgov.

3. Vključite se v večjo skupnost R6 in naredite domačo nalogo

Veliko ljudi igra Rainbow Six Siege in vsi se radi pogovarjajo med seboj in delijo svoje misli. Večino profesionalnih igralcev R6, zlasti na Twitterju in Twitchu, lahko najdete na družbenih medijih. Spoznavanje R6 lahko naredite bolj zabavno, če vzpostavite močno povezavo z ekipami, ki jih želite podpreti, tako da gledate njihove prenose v živo in spremljate njihove družbene medije. Operaterji in splošni slog igranja igralcev, ki jih spremljate v živo, vam lahko povedo veliko o igri in ekipi, za katero navijate.

Končne misli

Turnirji in drugi dogodki za Rainbow Six Siege se pogosto odvijajo skozi vse leto. V igri Rainbow Six vas čaka obsežna pokrajina iger na srečo. Oglejte si nekaj e-športnih knjig smo ocenili na eSportRanker in začnite polagati stave, če si želite vstopiti v akcijo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Zmagovalna kampanja Monopoly GO: osvojite velike nagrade in brezplačne kocke
2024-02-16

Zmagovalna kampanja Monopoly GO: osvojite velike nagrade in brezplačne kocke

Novice