Alliance

Pri uporabi spletnih mest za ešportne stave mora uporabnik izbrati pravo ekipo, na katero bo stavil. Najbolje je izbrati tistega, ki ima dolgo zgodovino zmagovalnih turnirjev. To zagotovo velja za Alliance. Imajo sedež na Švedskem in so del profesionalne igralniške scene od leta 2013. Organizacijo nadzira vodstvena ekipa petih posameznikov. V preteklosti so se osredotočali na StarCraft II in League of Legends.

Vendar so v zadnjih letih prešli na druge priljubljene naslove. Zato bodo morali igralci, ki iščejo zmagovalne ekipe teh dveh iger, iskati drugje. Vendar to ne pomeni, da je zavezništvo postalo nepomembno. Preprosto so zamenjali turnirje, ki so postali manj nasičeni s tekmeci.

Alliance
Igralci zavezništva

Igralci zavezništva

Alliance je bila prvotno v lasti agencije GoodGame. To je bila podružnica Twitcha, storitve pretakanja iger pod nadzorom Amazona. Leta 2016 je Alliance objavila odločitev, da zapusti GoodGame in postane v celoti v lasti igralcev. To pomeni, da imajo člani ekipe dodatno finančno spodbudo za zmago na tekmah. Ta ekipa je pritegnila pozornost spletnih mest za ešportne stave zaradi svojih visokih zmag. Na primer, leta 2013 so zmagali na mednarodnem tekmovanju in dosegli največjo nagrado v zgodovini ešporta.

Najboljše ekipe e-športa morajo imeti visoko usposobljene člane, ki so sposobni preseči konkurenco. Od njihovega nastanka je Alliance zaposlila več velikih imen. Na primer, leta 2013 se je njihovim vrstam pridružil igralec StarCraft Naniwa. Leto pozneje so novinarska mesta eports poročala, da se je ekipi pridružila Armada. To je bilo pomembno, saj so veljali za enega najboljših igralcev Super Smash Bros. na dirkališču.

Konec leta 2013 se je ekipa odločila, da preneha tekmovati v seriji evropskih prvakov League of Legends. Izdali so tudi SortOf, svojega zadnjega igralca Starcraft II. To je bilo predvsem posledica novih pravil, ki so agencijam preprečevala lastništvo več ekip. To je bil pomemben dejavnik, da je Alliance zapustil GoodGame in povečal avtonomijo igralcev. Ljubitelji ešportnih stav morajo to težavo upoštevati pri dajanju stav na Alliance. Imajo dosežke, da so bili uspešni pri določenih naslovih, preden jih popolnoma zapustijo.

Včasih lahko izpustijo igralce zaradi zunanjih vplivov. Hkrati se veliko nastajajočih igralcev zanima za pridružitev Allianceu, ker jih ne bo nadzorovala velika agencija. Te spremenljivke lahko neposredno vplivajo na stavne kvote na tekmah zveze.

Igralci zavezništva
Najmočnejše igre zavezništva

Najmočnejše igre zavezništva

tole esport igralna ekipa se odlično izkaže v različnih igrah tekmovanj. Imajo igralce iz Nizozemske, ki so se pridružili profesionalnemu krogu Trackmania. To je dirkalna igra, kjer igralci lahko ustvarijo svoje lastne proge. Večina turnirjev Trackmania ima obliko vožnje na čas. Zato morajo imeti članice zavezništva hitre reflekse.

Vožnja ni edini žanr iger, v katerem se Alliance odlikuje. Veliko pozornosti so namenili žanru battle royale. To vključuje priljubljen naslov Apex Legends. Med profesionalnimi tekmami se morajo dva do trije igralci združiti in izbrati like s posebnimi sposobnostmi. Člani zavezništva morajo pripraviti dobro konfiguracijo karakterja in tudi dobro sodelovati, da lahko zmagajo v tekmi. Enako lahko rečemo tudi za Fortnite, še en naslov battle royale, ki v zadnjih letih prevladuje v ešportu.

Zveza se je razširila tudi v žanr bojevanja, tako da je pridobila igralce Super Smash Bros. Melee. Ta igra ima precej neortodoksen bojni sistem. Igralci ga morajo preučiti, če želijo narediti natančne napovedi o izidu turnirja. Namesto izčrpavajoče vrstice zdravja se odstotki škode izračunajo s števcem, ki se sčasoma povečuje.

Najmočnejše igre zavezništva
Zakaj je Alliance Esports priljubljen?

Zakaj je Alliance Esports priljubljen?

Izkušen igralec bo pri izbiri znane ešport ekipe pazil na več dejavnikov. Ena najpomembnejših je doslednost. Medtem ko je Alliance v preteklih letih utrpelo nekaj izgub, so uspeli tudi dobro delovati, ko je to štelo. Ko se združijo vsi njihovi rezultati tekem, postane jasno, da je Alliance od leta 2013 zelo uspela.

Številne esport ekipe se radi pridružijo širokemu krogu različni esport turnirji. Težava je v tem, da se lahko na koncu preveč razširijo. Nasprotno pa se Alliance osredotoči na nekaj naslovov. To pomeni, da lahko vložijo svojo energijo v izboljšanje svoje uspešnosti. To je na koncu postala zmagovalna strategija.

Alliance ima na svojem seznamu tudi precej izbrano skupino igralcev. Na prvi pogled bi se zaradi tega lahko zdelo, da so manj odmevna ekipa. Vendar se je Alliance z uporabo najboljših ljudi uveljavila kot elitna organizacija. To tudi pomeni, da imajo igralci manj posameznikov, med katerimi lahko izbirajo, ko dajo stavo, ki temelji na zavezništvu. Če bi bilo na voljo več igralcev, bi se možnosti za zmagovalno napoved zmanjšale.

Zakaj je Alliance Esports priljubljen?
Nagrade in rezultati zavezništva

Nagrade in rezultati zavezništva

Najbolj priljubljene e-športne ekipe morajo imeti evidenco zmag. Stavnice so opazile, ko je ekipa Alliance Dota 2 dosegla glavno nagrado na 2013 mednarodni. V finalu so premagali nekdanje prvake Natus Vincere. Rezultat je bil 3 - 2. V skupinskih delih je Alliance končal pri rezultatu 14 - 0, kar je popoln rekord za to tekmovanje. Vendar so izgubili tudi dvakrat proti Na'Vi in enkrat proti ekipi DK.

Njihova uspešnost je bila naslednje leto slabša. Zavezništvu ni uspelo ubraniti svoje krone. Izenačili so 11. mesto z manj kot zvezdniškim rekordom 6 - 9. Posledično se je njihov seznam razpadel in Alliance se je preselil na druge turnirje.

Ko se je Alliance leta 2013 pridružil European League of Legends Championship Series, so končali na 3. mestu s 16 - 12. Zaostajali so za tekmecema SK Gaming in Fnatic. Igralec Froggen je bil izbran za MVP za spomladanski Split. V končnici so padli na 4. mesto in v polfinalu izgubili proti Fnatic. Po poletnem Splitu je ekipa končala z rekordom 21 -7. Njihov vrhunec leta je bila zmaga Svetovno prvenstvo League of Legends po zmagi proti Fnatic s 3:1.

Zmagal je denar

Uspeh esport ekip pogosto temelji na znesku denarja, ki ga sčasoma pridobijo. Stavnice to običajno upoštevajo pri odločanju o možnostih za zmago. Od svojega začetka je Alliance tekmoval na več kot 360 turnirjih. Skupni zasluženi denarni denar presega 6.846.000 $. Zaradi tega so zelo odmevna ekipa, na katero je treba paziti.

Večino teh sredstev smo osvojili na tekmah za igro Dota 2. Pravzaprav je bilo nabranih 84 % sredstev. To je posledica dveh stvari: velikega števila turnirjev Dota in izjemne uspešnosti igralcev Alliance v tem naslovu. V nasprotju s tem je količina denarja, zasluženega z drugimi posameznimi igrami, obrobna. Medtem ko zaslužek 115.647 $ od Apex Legends zveni impresivno, to predstavlja le 1,70 % nagrad Alliance. V zadnjem času je ekipa razširila svoj doseg v borilni žanr. Do zdaj so zaradi tega osvojili 301.124 $. To je 4,40 % njihovega skupnega zneska.

Ko igralci upoštevajo vse te statistične podatke, postane jasno, da je večina uspehov Alliance posledica ene igre: Dota 2. Zato se bo igralec morda želel osredotočiti na ta naslov, ko daje stavo. Težava je v tem, da Alliance ne tekmuje več v Dota dogodkih. Ko pa ekipa širi svoj doseg, bi se to lahko v bližnji prihodnosti spremenilo.

Nagrade in rezultati zavezništva
Najboljši igralci zavezništva

Najboljši igralci zavezništva

Vrhunska ešportna ekipa je dobra le toliko, kot so dobri njeni posamezni igralci. Ker ima Aliance sedež v Švedska smiselno je, da tudi njihovi najboljši člani prihajajo iz te države. Če ljudje merila za uspeh v ešportu temeljijo na količini zasluženega denarja, se lahko naslednji igralci zavezništva štejejo za prvih deset:

  • Gustav Magnusson (s4)
  • Jonathan Berg (Loda)
  • Jerry Lundqvist (EGM)
  • Joakim Akterhall (Akke)
  • Henrik Ahnberg (AdmiralBuldog)
  • Simon Haag (Handsken)
  • Linus Blomdin (Limmp)
  • Nikolaj Nikolov (Nikobaby)
  • Adam Lindgren (Armada)
  • Artsiom Barshak (fng)

Ljubitelji ešporta, ki podpirajo te igralce, bodo opazili, da imajo nekatere skupne stvari. Imajo obsežno znanje o igri in si izmislijo taktiko, da bi dosegli prvo mesto. Včasih bo zavezništvo izbralo igralca zaradi posebnega nabora spretnosti. Na primer, najboljši igralci Trackmanije so hitri in natančni pri nadzoru vozil.

Vrhunski igralci battle royale imajo veščine, ki se prekrivajo s prvoosebnimi strelci. Hitrost je bistvenega pomena za tiste, ki želijo tekmovati v tekmovanjih v borbenih igrah. Treba je omeniti, da v Allianceu obstaja vodstvena ekipa, ki odloča, katere igralce bo poslala na določene turnirje. Zato na uspeh ekipe kot celote močno vplivajo njihove odločitve.

Najboljši igralci zavezništva
Kje in kako staviti na Alliance

Kje in kako staviti na Alliance

Najboljša spletna mesta za ešport bodo uporabnikom omogočila dostop do čim več igralniških trgov. Če ne, bo težje najti specialista. Dobra novica je, da je Alliance dobro znana in glavna esport organizacija. Če ima stavnik razdelke, ki so namenjeni dogodkom z video igricami, bo ta ekipa verjetno nastopila.

Vendar pa je malo verjetno, da bo Alliance na teh trgih viden vse leto. Namesto tega bo moral igralec počakati, da se začne pravi turnir. Natančneje, pozorni bi morali na dogodke, ki temeljijo na Fortnite, Super Smash Bros., Apex Legends in Trackmania.

Pravilna strategija stav bo odvisno od konkretne igre. Zavezništvo je cenjeno, ker se je uvrstilo v zadnjo fazo turnirjev. Zato bi igralec morda želel počakati do polfinala. To jim bo omogočilo opazovanje delovanja Alliance in analizo njihovih prednosti. Igre Battle Royal so vedno tvegana stava, ker je na zemljevidu toliko igralcev. Bolje je izbrati dirkalne naslove, ker je treba upoštevati manj spremenljivk. Med ekipnimi dogodki bo uspeh zavezništva odvisen od tega, kako dobro se vsak član dopolnjuje.

Kje in kako staviti na Alliance