Evil Geniuses

November 23, 2023

Govori se, da bodo Evil Geniuses zapustili industrijo e-športa: možen vpliv in finančni izzivi

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pred kratkim so se pojavile trditve, ki kažejo, da se Evil Geniuses, ugledna organizacija za ešport, morda pripravlja na izstop iz industrije. O teh trditvah, ki so jih podali 'poznavalci industrije', je poročal Sports Business Journal. Špekulacije so se pojavile po tem, ko so se Evil Geniuses odločili umakniti iz LCS (League of Legends Championship Series). Navedeno je bilo, da je organizacija aktivno poskušala prodati svoj esports oddelek, vendar do zdaj noben kupec ni pokazal zanimanja.

Govori se, da bodo Evil Geniuses zapustili industrijo e-športa: možen vpliv in finančni izzivi

Potencialni vpliv

Čeprav je pomembno omeniti, da te trditve trenutno niso preverjene, bi lahko imele pomembne posledice za industrijo esports, če bi bile resnične. Evil Geniuses je že dolgo prisoten v e-športu od začetka leta 2000 in je sodeloval v različnih disciplinah e-športa.

Skrb za zlobne genije

Evil Geniuses so nedavno dosegli uspeh z zmago na turnirju VALORANT Champs in osvojili prvo mesto skupaj z nagrado v višini 1 milijona dolarjev. Vendar pa obstajajo pomisleki glede prihodnosti organizacije. Razpustil je svoj seznam Dota 2, ki je imel sedež v Južni Ameriki, in obstajajo negotovosti okoli njegovih ekip v Counter-Strike 2 in VALORANT.

Članek v Sports Business Journalu ni navedel posebnih podrobnosti, vendar je poudaril očitno namero Evil Geniuses, da proda svoj oddelek za esports, bodisi kot celoto ali po delih.

Finančni izzivi

Potencialni odhod Evil Geniuses iz e-športa je morda posledica zahtevnega gospodarskega okolja v industriji. Letos so se pojavila poročila, ki kažejo, da se je organizacija soočala s finančnimi težavami in je delovala z omejenim številom osebja.

Vpliv na industrijo

Če Evil Geniuses res zapusti prizorišče e-športa, bi bil to velik udarec za industrijo. V letošnjem letu so že bila številna odpuščanja, zapiranja organizacij in propadla partnerstva. Odhod ugledne organizacije, kot je Evil Geniuses, bi še bolj poudaril težave, s katerimi se sooča e-šport.

Za več posodobitev o industriji esports obiščite Esports.net.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Odklepanje Reindrixa: The Icy Mount v Palworldu
2024-02-15

Odklepanje Reindrixa: The Icy Mount v Palworldu

Novice