Novice

February 20, 2022

Izid zimskega prvenstva EGC

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ko gre za spletne stave na ešport, obstaja več iger, ki so pridobile visoko stopnjo priljubljenosti. Mnogi od njih so prvoosebne strelske igre, kot je Call of Duty. Naslovi ekipnih bojnih aren so prav tako močno predstavljeni na spletnih mestih za esport stave. Age of Empires je zato dokaj edinstven v tej uspešni skupnosti.

Izid zimskega prvenstva EGC

Serija AOE postavlja igralce v vlogo graditelja civilizacije. Cilj je razširiti se iz majhne skupine lovcev nabiralcev v naprednejšo družbo. Ključ do zmage je zbiranje sredstev za plačilo novih struktur in tehnologije. Medtem ko igra napreduje in vasi rastejo v mesta, postanejo ti viri bolj omejeni. Zato je strategija pomembna veščina, ki jo imajo profesionalni igralci.

Zaradi nekoliko počasnega tempa in možganske narave AOE je presenetljiva izbira v skupnosti spletnih stav. Številne druge igre, ki jih najdete na Esport Ranker se bolj osredotočajo na hitro ukrepanje. Vendar je AOE bolj razburljiv, kot se morda zdi na prvi pogled. V tekmovalnem okolju mora igralec narediti zelo premišljene in preračunljive poteze.

EGC zimsko prvenstvo

21. januarja 2022 se je odprla kvalifikacijska oddaja za enega največjih turnirjev Age of Empires. Zimsko prvenstvo v Age of Empires IV imel nagradni sklad 20.000 $ in ga je sponzoriral Microsoft. Igralci so se med seboj pomerili v tekmah 1 proti 1.

Igra v standardni obliki od igralca zahteva napredovanje skozi štiri različne starosti v zgodovini. Vendar se je ta turnir osredotočil izključno na končno starost. Skozi zimo so bili še trije serijski dogodki. Kvalifikacije za prvenstvo so določale število točk, ki so jih zasedli v sezoni. Upoštevan je bil tudi znesek denarne nagrade, ki so jo osvojili.

Ljudje, ki iščejo nasvete za esport stave, se morajo zavedati, da je konkurenca zelo huda. Prvenstvo vedno pripelje več potencialnih tekmecev. Igralca MarineLorD in The Viper sta bila izpostavljena, da imata posebno dobre kvote. Vendar pa je krono prevzela kanadska igralka Hera. Na drugo mesto se je uvrstil MarineLorD iz Francije. Stave na Age of Empires so lahko težke zaradi velikega števila strokovnjakov, ki se borijo z njimi. 32 se jih je uvrstilo v finale.

Kako so lahko igralci na srečo določili zmagovalca?

Pomembno je raziskati čim več igralcev, ki sodelujejo. To bi igralcem pomagalo pri napovedovanju zmagovalca za zimsko prvenstvo EGC. Zdaj, ko je konec, imajo igralci na srečo celo leto, da določijo, kdo bo leta 2023 prišel na prvo mesto.

Ključ do spletnih stav AOE je poznavanje prednosti in slabosti vsakega tekmeca. Če ljubitelji ešporta resno razmišljajo o tej obliki iger na srečo, bi lahko naslednje leto porabili za spoznavanje vseh igralcev.

Kvalifikacijske tekme za zimsko serijo se običajno prenašajo v živo na spletu. Izkušeni igralci na srečo si jih lahko pozorno ogledajo in naredijo podrobno analizo. Vendar se na tovrstnih turnirjih lahko zgodi karkoli. Age of Empires se močno zanaša na umetno inteligenco, zasnovano za preizkušanje spretnosti igralcev. Pogosto se izdajajo redne nove posodobitve in popravki. Ti lahko bistveno spremenijo dinamiko. Zato je pomembno, da so spletni igralci na srečo seznanjeni z novimi dogodki.

Kaj naredi dobrega igralca AOE?

Na zimsko prvenstvo EGC so bili povabljeni le najboljši profesionalci. Ti ljudje so pokazali številne podobne lastnosti. Znali so izkoristiti moč svoje civilizacije. Kupili so le potrebne nadgradnje. Na splošno ima na teh turnirjih prednost igralec z raznoliko vojsko.

Na naslednjem prvenstvu lahko tekme omogočijo tekmovalcem, da odklenejo relikvije. Če je tako, bo to pomenilo, da mora zmagovalec biti izurjen v lovu na te predmete in porabi pasivni dohodek od zlata za prave nadgradnje.

Ena največjih napak, ki jih človek lahko naredi, je zanemarjanje terena. Čeprav AOE poudarja gradnjo strukture in usposabljanje vojske, igra tudi topografija zemljevida. Tisti, ki izkoristijo njegove prednosti, lahko potencialno zmagajo v dvobojih z mogočnimi nasprotniki.

Mikroupravljanje in določanje prioritet sta dve najpomembnejši veščini, ki ju je treba imeti. Hera in MarineLorD, dva prvaka zimske serije 2022, sta vedela, kateri elementi tekme zahtevajo največ pozornosti. Zato bi morali igralci na srečo dati prednost igralcem, ki kažejo takšne lastnosti.

Kaj se obeta za zimsko prvenstvo EGC 2023?

Turnirji Modern Age of Empires se običajno osredotočajo na najnovejše izdaje. Najnovejši del AOE IV je izšel šele oktobra 2021. Zato se zdi verjetno, da bo naslednja zimska serija še naprej vključevala zemljevide te igre. Ljubitelji spletnih stav lahko porabijo svoj čas in spoznajo, kako deluje AOE IV. Več znanja in vpogleda bodo imeli, bolje bodo napovedali zmagovalca za leto 2023.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?

Novice