Novice

May 23, 2024

Spomin na Chrisa »Zuna« Buechterja: pionir v e-športu

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zaključki

  • Chris "Zuna" Buechter, pionirski severnoameriški igralec League of Legends, je umrl pri 33 letih.
  • Stran GoFundMe, ki jo je postavil njegov brat Kenneth, je zbrala skoraj 11.000 dolarjev za kritje pogrebnih stroškov.
  • Skupnost e-športov, vključno z uglednimi osebami, kot je Yiliang "Doublelift" Peng, je izkazala izjemno podporo.

Chris "Zuna" Buechter, čigar ime je sinonim za zgodnje dni tekmovalne igre League of Legends v Severni Ameriki, nas je prezgodaj zapustil in umrl 20. maja v starosti 33 let. Novico, ki jo je prvi sporočil njegov brat Kenneth prek iskrena kampanja GoFundMe, namenjena financiranju Zuninih pogrebnih stroškov, je povzročila valovanje v ešportni skupnosti. Kenneth je razkril, da je bil Zunin prezgodnji odhod posledica "nenadne nepričakovane zdravstvene epizode"

Spomin na Chrisa »Zuna« Buechterja: pionir v e-športu

V tem času je prizadevanje za množično financiranje pridobilo precejšnjo podporo in zbralo skoraj 11.000 $, deloma zahvaljujoč donacijam sedanjih in nekdanjih e-športnikov League of Legends, vključno z opaznim prispevkom Yilianga "Doublelift" Penga. Ta izjemen odziv poudarja tesno povezano naravo ešportne bratovščine in neizbrisen pečat, ki ga je Zuna pustil na sceni.

Zunino potovanje do zvezde e-športa se je začelo z njegovimi kvalifikacijami za NA LCS Spring Split leta 2013 kot del ekipe Team FeaR, ki je bila nato preimenovana v Team Vulcun. Pod njegovim vodstvom je ekipa osvojila tretje mesto v končnici in si prislužila mesto na prestižnem turnirju Worlds 2013. Čeprav je leta 2014 prišlo do padca v njegovi karieri v igri League of Legends, je Zuna našel novo moč v Blizzardovi igri Heroes of the Storm, pridružil se je Cloud9 in kasneje do svoje upokojitve leta 2018 igral za cenjene organizacije, kot sta Tempo Storm in Team Naventic.

Novica o Zunini smrti je sprožila val poklonov na družbenih medijih, ki poudarjajo njegov vesel duh in strast do iger. Xmithie, nekdanji soigralec, se spominja Zune kot "najbolj vesele osebe", ki jo je z veseljem poznal. To mnenje so ponovili mnogi v skupnosti e-športov in slikali podobo človeka, čigar živahnost in navdušenje nad življenjem sta bila tako vplivna kot njegova igralska zapuščina.

Zunina zgodba je pretresljiv opomin na človeški element za ekrani; o sanjah, bojih in tovarištvu, ki opredeljujejo potovanje v ešport. Medtem ko skupnost žaluje, praznuje tudi življenje igralca, ki si je upal sanjati, tekmovati in navdihovati. Chris "Zuna" Buechter je morda zapustil oder, a njegova zapuščina bo za vedno del zgodovine e-športa.

(Prvič poročal: Kenneth Buechter, maj 2023)

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Druga polovica sezone ALGS 2024: Poglobljen potop v fenomen e-športa
2024-06-02

Druga polovica sezone ALGS 2024: Poglobljen potop v fenomen e-športa

Novice