Novice

March 17, 2022

Za Valorant je izdano novo orodje za usposabljanje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ljubitelji spletnih stav za esport bodo pogosto igrali igre, na katere dajo stave. To jim omogoča, da bolje razumejo, kaj iskati pri potencialnem prvaku. Dober primer tega je brezplačna prvoosebna streljačina Valorant. Stran, EsportRanker, vsebuje veliko informacij o tem naslovu, pa tudi o drugih naslovih v ešportu. Odkar ga je leta 2019 izdal Riot Games, je Valorant sprejela spletna skupnost za ešportne stave.

Za Valorant je izdano novo orodje za usposabljanje

Koncept za Valorant navdihnil CS:GO. Zato imata oba taktična strelca veliko podobnosti. To vključuje vrste profesionalnih ekip, ki sodelujejo na turnirjih z visokimi vložki. Valorant Champions Tour (VCT) je relativno novo tekmovanje. Načrt je, da bo potekal vsako leto in je sestavljen iz treh različnih stopenj. Regionalci odločajo, kdo se bo uvrstil v Masters. Do Mastersa je več stopenj in samo najboljši igralci se bodo kvalificirali na nivo prvakov.

Leta 2021 je finale 12. decembra gostil Berlin. Ekipo Gambit Esports je Acend tesno premagal. S tem so postali prvi svetovni prvaki v esportu v Valorantu. Ker je VCT tako nov, se bo ljubiteljem stav Valorant morda težko napovedati potencialne zmagovalce. Če pa si igralci vzamejo čas za raziskovanje najboljših ekip, bo ta naloga veliko lažja.

Podoživljanje ikoničnih trenutkov

Najboljši način za analizo profesionalnih igralcev je gledanje njihovih najbolj nepozabnih tekem. To je olajšal Aim Lab, uradni partner za usposabljanje za DCT. Na voljo je za prenos iz Steam. Z Aim Lab lahko igralci vadijo svoje spretnosti Valorant in preverijo svojo statistiko igranja.

Pred kratkim je bilo izdanih sedem novih nalog. Temeljijo na ikoničnih trenutkih z zadnje turneje Valorant Champions Tour 2021. Amaterski igralci lahko vidijo, kako dobro so v primerjavi s profesionalci. Te naloge pomagajo tudi ljudem, ko gre za spletne stave Valorant. Predstavljajo, kateri prvaki imajo možnost, da se bodo dobro odrezali na turnirju prihodnje leto. Posledično bi lahko uporabniki Aim Laba bolje predvideli, na koga bodo položili stavo.

Nova perspektiva

Esport stave in gledalstvo se zelo razlikujejo od dejanske udeležbe. Preprosto je podcenjevati izjemen pritisk, pod katerim so profesionalni igralci. Nova izdaja o Aim Labu daje širši javnosti novo perspektivo, saj jih postavlja v kožo prvakov. Izbranih je bilo sedem posebno utripajočih trenutkov. Na voljo je tudi ekskluzivna naloga, ki temelji na ritmu. Uporablja uradno himno VCT, "Die For You" avtorja Grabbitz.

Glavna privlačnost nove izdaje za ljubitelje ešportnih stav je dejstvo, da jih bo predstavila nekaterim najmočnejšim tekmovalcem. Lahko stopijo v čevlje igralca Lakaija med svojim 1v2 sklopkom na Ascentu. Na zemljevidu Icebox se Hiko uspešno spopade s tremi sovražniki. Na tem zemljevidu je TenZ tudi predstavil svojo brezhibno tehniko pri premagovanju sovražnikov. V drugem trenutku Aim Lab Asuna hitro odpošlje pet tekmecev na zemljevidu Bind. Obstaja tudi epski trenutek 1v4 od Derkeja za doživetje. Profesionalna igralca Heat in Deffo izvajata drzne podvige med tekmami asov.

Vsi ti trenutki skupaj bodo ljubitelje spletnih stav naučili, kaj iskati pri prvaku. Pri Valorantu ni pomemben le skupni rezultat. Pomembno je tudi doseganje nepričakovanega na hiter in razburljiv način.

Nova vrsta hazarderja

Pojav ešporta je na več načinov spremenil industrijo stav. Ustvarjena je nova generacija igralcev na srečo. Ti ljudje bodo že v zgodnji mladosti dovolj mladi za igranje videoiger. Zato imajo dragoceno raven strokovnega znanja, ki jim bo pomagalo, da sklenejo zmagovalno stavo. Včasih lahko namige za stave na e-šport izhajajo iz izkušenj.

Za ljubitelje tradicionalnih športov je običajno, da preprosto gledajo tekme. S tem dobijo idejo, na katere igralce morajo biti pozorni. Vendar je medij video iger bolj edinstven. Valoran lahko igra praktično vsak. Tudi če niso zelo vešči, jim izkušnje še vedno omogočajo vpogled v profesionalne igralce. Upajmo, da jim bo to zagotovilo prednost, ko gre za stavo.

Kako uporabna je nova izdaja?

Če igralci na srečo poskušajo analizirati prednosti in slabosti stav na določenega igralca, bo imela nova izdaja Aim Laba omejeno uporabnost. To je posledica dejstva, da prikazuje le utrinke njihovih veščin. Namesto tega je bolje, da si igralci ogledajo celotno tekmo. To jim bo pomagalo dobiti veliko bolj podroben pregled nad vsakim posameznim prvakom.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?

Novice