Obsežen vodnik za stave na tekmovanjih v e-športu Valorant

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Najnovejši naslov podjetja Riot Games, Valorant, je v tekmovalnem krogu iger veliko dogajan. Navdušenci nad stavami bodo verjetno opazili povečanje trgov e-športov pri svojih najljubših stavnicah, pri čemer je Valorant verjetno ena od razpoložljivih iger.

Vaše iskanje informacij o stavah Valorant se tukaj konča. V tem strokovnem vodniku boste izvedeli, da Valorant pridobiva veliko pozornosti med navdušenci nad e-športnimi stavami, saj združuje prvoosebno strelsko igro in komponente iger v bojni areni. Trdno razumevanje igre je hrbtenica vsakega uspešnega pristopa k stavam Valorant, tako kot pri katerem koli drugem stavnem športu. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več.

Obsežen vodnik za stave na tekmovanjih v e-športu Valorant

Prva stvar, ki jo morate storiti, ko se naučite staviti na Valorant, je razumeti, kako igra deluje in kako stran zmaga ali izgubi.

Pet igralcev se pomeri z drugimi petimi v tekmi Valorant.

Na voljo je več igralnih likov, imenovanih Agenti, in vsaka ekipa jih mora izbrati pet. Vsak agent ima edinstvene veščine, ki jih je mogoče uporabiti strateško, kot so dimne granate, molotovke in zdravljenje. Ključ do zmage je izbira agentov, ki lahko ustvarijo močne kombinacije.

Agentove sposobnosti obstajajo predvsem za izboljšanje arzenala igre. Na voljo je širok izbor orožja. Na voljo so pištole, SMG, puške in ostrostrelci, kot tudi druge vrste orožja, ki je običajno za prvoosebne strelce.

Obstaja gospodarstvo v igri za interakcijo. Zmaga vam prinese več denarja, poraz pa škodi gospodarstvu. Če želite biti enakovredni svojim sovražnikom, morate obvladati umetnost gospodarskega upravljanja.

Obe ekipi izmenoma napadata in se branita v dveh polčasih. Da bi uspeli, morajo napadalci postaviti konico (podobno kot bomba Counter Strike) na eno od dveh lokacij. Branilci morajo varovati ta območja in nevtralizirati konico, če je tam nameščena.

Format ujemanja je najboljši od 25 v privzetem neuvrščenem načinu. Ekipa, ki prva zmaga v 13 rundah, zmaga tekmo. V tekmovalnem načinu mora zmagovalna ekipa zmagati z dvema krogoma prednosti.

Načini igre Valorant

  • Neocenjeno: Če iščete manj konkurenčno izkušnjo ujemanja Valorant, poskusite Brez ocene. V tem načinu igre to ne bo vplivalo na uvrstitve poraženih ekip. Če stran zmaga 13 zaporednih rund v formatu best-of-25, bo zmagala na tekmi.
  • Spike Rush: Igralni način Spike Rush je 80-sekundna ali 100-sekundna runda igre, v kateri vsak član ofenzivne ekipe nosi konico, ki jo morajo igralci aktivirati z zabijanjem. Končna sposobnost vsakega igralca je pripravljena in krogle moči se naključno pojavljajo po igralnem polju.
  • Deathmatch: V načinu deathmatch deset igralcev tekmuje v igri prosti za vse šest minut; zmagovalca določi tisti, ki prvi opravi 30 ubojev.
  • Konkurenčno: Tekmovalni način je razvrščena različica običajne tekme najboljših od 25 v Valorantu. Po tekmovanju v petih tekmah so uspešnosti igralcev razvrščene, pri čemer je Radiant najvišja raven, Iron pa najnižja.
Valorant

Razumevanje delovanja kvot Valorant je del jedra vaše stavne strategije Valorant.

Stavne kvote Valorant so pogosto predstavljene kot ameriške kvote, prikazane kot število v sorazmerju z -100. Verjetnost zmage ekipe močno vpliva na te številke. Subsajderji so predstavljeni s simbolom plus (+), medtem ko so favoriti prikazani z negativnim znakom (-).

Tukaj je primer, kako bi lahko izgledale kvote Valorant: Cloud9 -175 Vs. Nesmrtni +150.

Na podlagi zgornjih kvot je Cloud9 favorit tekme. Za negativnim predznakom je znesek, ki bi ga morali staviti, da bi prinesli 100 $ dobička. Če dobite na primer 175 $ in zmagate, bo vaš dobiček 100 $.

Nasprotno pa simbol plus označuje, da so Immortals podložniki te tekme. Tukaj kvote prikazujejo, koliko lahko pričakujete, da boste dobili pri stavi 100 $. Stavite 100 $ in dobili bi 150 $ dobička.

Stavniki morajo vedeti, da kvote redno nihajo in se od ene športne stavnice do druge malo razlikujejo. Oglejte si naše priporočena spletna mesta za stave na esports če ste zmedeni glede tega, kam staviti, ali samo kupujete novo stavnico.

Image

Vrste stav Valorant

Ko ste izpilili svojo stavno strategijo Valorant, se morate zdaj naučiti, kakšne stave vas čakajo pri stavah na Valorant. Ta razdelek tega strokovnega vodnika za stave Valorant bo razpravljal o vrstah stav, ki jih večina spletnih mest za stave e-šport ponuja za Valorant.

Zmagovalec tekme

Zmagovalci tekem so najosnovnejše stavne izbire Valorant. To je tradicionalna stava "izberi zmagovalca". Če želite zmagati, morate samo napovedati zmagovalno ekipo. Lahko rečemo, da so zmagovalci dvobojev najbolj priljubljena vrsta stav, ne glede na to, ali igrate na posamezne stave ali na zbiralnike.

Pravilen rezultat

Če želite osvojiti te stave, morate napovedati končni rezultat igre. Stave na pravilen rezultat lahko v Valorantu razvrstimo v dve vrsti: na zemljevid in na tekmo.

Pravilen rezultat na podlagi zemljevida zahteva uspešno napovedovanje rezultata določenega zemljevida (npr. 13-9 za nesmrtnike na zemljevidu 1). Pravilen rezultat na podlagi tekme zahteva, da natančno napoveste rezultat dane tekme (npr. 2-1 za Cloud9). Na splošno je znano, da je stave na pravilen rezultat težko izenačiti.

Skupni krogi ali zemljevidi

Stave na več/pod stave na število zemljevidov ali krogov se igrajo podobno kot stave na pravilen rezultat, z eno ključno razliko. Namesto da ugibate končni rezultat, boste morali predvideti, koliko zemljevidov ali rund bo odigranih v dani tekmi.

Stavnice naredijo poučeno napoved na podlagi nedavnih izidov (in drugih meritev), vaša naloga pa je napovedati, ali bo končni rezultat karte/kroga večji ali nižji od te številke.

Večina asistenc ali ubijanj

Ta možnost stave Valorant je relativno preprosta. Če želite zmagati pri tej stavi, morate pravilno napovedati, kateri igralec bo med tekmo zabeležil največ ubijanj (ali asistenc, če želite). Ta ponudba e-športa je tvegana, vendar se vam lahko zelo izplača, če poznate konkurenčno igralniško skupnost Valorant.

Za zmago v krogih s pištolo

Pištolni krogi služijo kot začetni krogi za obe polovici. Torej sta v tekmi Valorant prva in trinajsta karta znani kot "pištolne runde". Močno vplivajo na naslednja dva kroga in lahko znatno spremenijo kvote v korist katere koli ekipe. To je razlog, zakaj ekipe dodatno delajo na izpopolnjevanju pištolskih krogov in zakaj so stave nanje tako priljubljene.

Zdaj, ko razumete, kako staviti na Valorant, vas bo morda zanimalo iskanje turnirja Valorant eSport za stave. Po svetu se je že zvrstilo več turnirjev, čeprav je igra še razmeroma mlada.

Zaenkrat je edini turnir na seznamu VCT Champions Tour 2022: Game Changers Championship, ki bo potekal v Berlinu od 15. do 20. novembra.

Upoštevajte, da se lahko nekateri od teh datumov premaknejo. Ne samo, da je Valorant razmeroma nov dodatek v svetu spletnih iger, ampak se svet zdaj spopada tudi s pandemijo COVID-19. Zaradi teh nenavadnih okoliščin je moralo več velikih turnirjev v e-športu v zadnjem trenutku prilagoditi razpored.

Skupnost esports Valorant še ni organizirala večjih ponavljajočih se dogodkov. Morda boste na tekočem z obiskom stavnic Valorant. Čeprav se trenutna baza igralcev hitro širi, je še vedno manjša od tiste, ki bo v prihodnosti.

Končne misli

Valorant je še relativno mlada igra, kot je bilo omenjeno na začetku. Doslej smo videli le peščico večjih dogodkov, na nekaterih pa je bilo stavnih dejanj zelo malo.

Dobra novica je, da se zdi, da konkurenčna kultura igre lepo dozoreva. Prizorišču so se pridružili tudi številni nekdanji profesionalci CSGO in drugi iz tekmovalnega sveta prvoosebnih strelcev. Tu je tudi veliko svežih talentov. Sčasoma se bo igra prijela z naslednjim krogom upov e-športa.

To je fantastična novica za industrijo iger na srečo Valorant, saj ekipe stavnic za obvladovanje tveganj posvečajo veliko pozornosti dolgoročni trajnosti, hkrati pa razvijajo celovito pokritost.

Ko gre za prastaro vprašanje "kako staviti na Valorant," smo prepričani, da smo pokrili vse. Seveda obstaja množica dodatnih, bolj kompleksnih idej in konceptov. Ker je naša vadnica o stavah Valorant namenjena novincem, smo se trudili, da je vse čim bolj preprosto in kratko.

Vso srečo vam želim pri vaših stavnih dogodivščinah Valorant.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Kaj je Valorant?

Valorant je brezplačna taktična streljačina 5 proti 5, ki temelji na likih, ki jo je razvil in izdal Riot Games. Igra je bila izdana leta 2020 in je hitro postala eden najbolj priljubljenih naslovov e-športa na svetu. Valorant je hitra in strateška igra, ki od igralcev zahteva, da uporabijo svoje sposobnosti in timsko delo, da nadigrajo svoje nasprotnike.

Kako delujejo stave Valorant eSports?

Stave Valorant eSports so proces denarnih stav na izide tekem Valorant eSports. Obstaja veliko različnih vrst stav, ki jih je mogoče položiti, kot so stave na zmagovalca tekme, stave na hendikep in stave na skupne karte.

Kje lahko stavim na Valorant eSports?

Obstaja več različnih spletnih športnih stav, ki ponujajo stave Valorant eSports. Nekatere izmed najbolj priljubljenih športnih stav so Betway, Pinnacle in GGBet.

Kateri so nekateri izmed najbolj priljubljenih turnirjev Valorant eSports?

Nekateri najbolj priljubljeni turnirji Valorant eSports vključujejo Valorant Champions Tour, First Strike Invitational in VCT EMEA Challengers.

Kakšni so nasveti za stave pri Valorant eSports?

Tukaj je nekaj nasvetov za stave na Valorant eSports:

  • Naredite svojo raziskavo. Preden oddate kakršne koli stave, se prepričajte, da poznate ekipe, igralce in zemljevide, ki sodelujejo v tekmi.
  • Poiščite najboljše kvote. Različne športne stavnice bodo ponudile različne kvote za isto tekmo.
  • Ne stavite več, kot si lahko privoščite izgubiti. Stavite le denar, ki si ga lahko privoščite izgubiti, in nikoli ne lovite svojih izgub.
8 najboljših stavnih nasvetov za e-šport za boljše kvote

8 najboljših stavnih nasvetov za e-šport za boljše kvote

Dobrodošli v razburljivem svetu stav na e-šport! Če ste začetnik, je ta obsežen vodnik ukrojen za vas. Poln je praktičnih nasvetov in vpogledov, ki vam bodo pomagali sprejemati premišljene odločitve in izboljšati vaše kvote pri stavah na e-šport. Preden se poglobimo, je tukaj poziv k dejanju: obiščite eSportRanker in raziščite njihov najboljši seznam priporočenih igralnic za e-šport. Ta platforma je fantastično izhodišče za uporabo znanja, ki ga boste pridobili tukaj.

E-šport proti športnim stavam: obsežna primerjava

E-šport proti športnim stavam: obsežna primerjava

Dobrodošli v razburljivem kraljestvu stav, kjer se strast do športa in e-športa sreča z vznemirjenjem pričakovanja in strategije. Če ste začetnik in stopate v ta živahen svet, vas čaka razsvetljujoče potovanje. Ta vodnik je prilagojen tako, da vam pomaga razumeti nianse med stavami na e-šport in tradicionalnimi športnimi stavami. Ko raziskujete ta vodnik, ne pozabite obiskati EsportsRanker za poglobljeno izkušnjo in najboljše nasvete v industriji. Njihova najbolj uvrščena spletna mesta so odlično izhodišče, da se potopite v dogajanje.

Kaj so najboljši stavni bonusi za e-šport?

Kaj so najboljši stavni bonusi za e-šport?

Industrija e-športa raste iz moči v moč. Z vsemi kazalniki, ki kažejo na pozitivno prihodnost, je ta panoga pritegnila ogromno pozornosti z različnih koncev, med katerimi je ključna industrija spletnih stav.

Kaj so spletna mesta za e-šport in zakaj bi jih morali obiskati?

Kaj so spletna mesta za e-šport in zakaj bi jih morali obiskati?

Dobrodošli v dinamičnem svetu e-športnih stav, kjer se vznemirljivost tekmovalnega igranja združuje z vznemirjenostjo strateških stav. Kot začetnik, ki krmarite po tej vznemirljivi pokrajini, ste na robu, da odklenete svet možnosti. Stave na e-šport, zlasti prek spletnih igralnic, so dobile velik zagon in ponujajo edinstven in privlačen način, da se potopite v virtualne arene svojih najljubših iger.

Kaj so stave Overwatch: Priročen vodnik za začetnike

Kaj so stave Overwatch: Priročen vodnik za začetnike

Spletne stave na e-šport imajo kar nekaj izzivov. Morda je težko definirati stave Overwatch, kajti številni operaterji in vsi, ki morajo dojeti sprožilne točke v različnih načinih in možnostih igre.

Kaj so trenerji e-športa in kaj počnejo?

Kaj so trenerji e-športa in kaj počnejo?

Če vas zanima e-šport, ste morda opazili objavo za trenerja na univerzi ali manjši, množični organizaciji. Morda se sprašujete: "Kaj so trenerji esports ali coaching esports in zakaj so tako pomembni za igralniško industrijo?"

Kateri so najbolj priljubljeni ešportni naslovi za stave v Aziji?

Kateri so najbolj priljubljeni ešportni naslovi za stave v Aziji?

Dobrodošli v vznemirljivem svetu e-športa v Aziji, dinamičnem in vznemirljivem vesolju, kjer se veselje video iger sreča s strateškim področjem stav. Če ste navdušeni nad igranjem iger in želite raziskati možnosti stav, ste prišli na popoln naslov. E-šport ni samo oblika zabave; to je razvijajoča se pokrajina, ki ponuja edinstveno mešanico angažiranosti in priložnosti tako za izkušene igralce kot novince. Ko stopite v ta živahen svet, razmislite o obisku igralnic, ki so na seznamu najboljših na EsportsRankerju, da začnete svoje potovanje. Pripravite se, da se v 2024 poglobite v najboljše naslove e-športa, ki navdušujejo stavnice po vsej Aziji!

Na katere najboljše naslove e-športa bi morali staviti?

Na katere najboljše naslove e-športa bi morali staviti?

Svet e-športa se vsak dan širi, saj vse več ljudi gleda igre in sodeluje v njih. Vendar pa se je zaradi širitve esports dogodkov še eno podjetje prilagodilo, da bi bilo v koraku z najnovejšimi trendi. Stave na e-šport so bile pravkar na voljo v stavnem poslu, tako da lahko navdušeni igralci, igričarji in stavniki zaslužijo denar na svojih najljubših dogodkih. Če se želite preizkusiti v stavah na e-športe, je naslednji seznam najboljših e-športov, ki so zdaj najbolj priljubljeni v tem sektorju.

Najboljši stavni nasveti za e-šport za CS:GO

Najboljši stavni nasveti za e-šport za CS:GO

Ste se pripravljeni potopiti v razburljivi svet stav CS:GO? To je potovanje, ki obljublja tako vznemirjenje kot izzive, kot nalašč za vsakogar, ki želi svoji e-športni izkušnji dodati dodatno plast razburjenja. Ne glede na to, ali ste izkušen igralec ali novinec v kraljestvu e-športa, je ta članek vaš izčrpen vodnik za sklepanje stav na tekme CS:GO. Če želite začeti na pravi nogi, toplo priporočam, da obiščete najbolj ocenjeno spletno mesto EsportsRanker. To vam bo dalo trdne temelje in posodobljene informacije za začetek vaše stavne poti.

Prednosti in slabosti uporabe kriptovalut za stave na e-šport

Prednosti in slabosti uporabe kriptovalut za stave na e-šport

Kriptovalute so že nekaj časa na ustih mnogih ljudi. Čim več ljudi izve o teh digitalnih valutah, tem bolj postajajo navdušeni nad njihovo uporabo v poslovnih in osebnih zadevah. Vendar, kot pri vsaki dobri stvari, stave na kriptovalute imajo svojo temno stran, še posebej, če jih uporabljate za stave na e-šport. 

Stave na e-šport v primerjavi s spletnimi igralniškimi igrami: jasna primerjava

Stave na e-šport v primerjavi s spletnimi igralniškimi igrami: jasna primerjava

Realnost sodobnega internetnega igranja na srečo je, da ponuja neskončne priložnosti. Igralci lahko z lahkoto stavijo na športne in igralniške igre. Prav tako boste imeli ljubitelji iger na srečo vedno več kot dovolj. 

Vodnik za začetnike o stavah Fortnite eSports

Vodnik za začetnike o stavah Fortnite eSports

Dobrodošli v adrenalinsko kraljestvo stav Fortnite eSports! Ne glede na to, ali ste navdušenec nad igrami ali izkušen stavni igralec, je ta vodnik za začetnike vaš potni list za razumevanje podrobnosti stav na tekmovanjih Fortnite. Poskrbeli smo za vas, od dešifriranja statistik igralcev do strateških nasvetov za stave. Ste pripravljeni izboljšati svojo igralno izkušnjo? Potopite se in raziščite naše priporočene igralniške možnosti na seznamu najboljših na eSportsRankerju – kjer vas čaka vznemirjenje stav Fortnite!