Vse o stavah na Cloud9 Esports

Cloud9 je ena najbolj priljubljenih, velikih in najuspešnejših organizacij za esport na svetu. Od leta 2013 je organizacija s sedežem v Santa Monici v Kaliforniji, ZDA, vznemirjala različne discipline po svetu ešporta. Zmagovalna je bila tako v konkurenci kot na poslovnem področju in postala druga najdragocenejša oprema za e-šport v letu 2020.

Rojstvo sedanje vrhunske esport ekipe se je začelo leta 2013. Ko je Quantic Gaming prekinil stike z vsemi svojimi petimi igralci League of Legends (LoL), so skupaj ustanovili ekipo NomNom. Kmalu zatem so ga preimenovali v Cloud9. Quantic Gaming je ekipo kmalu zatem ponovno pridobil. V drugem hitrem zasuku sta Jack Etienne in Pauline Etienne odkupila pogodbe teh igralcev za približno 20.000 $. To je pomenilo rojstvo poklicne organizacije. Jack in Pauline zato veljata za ustanovitelja Cloud9.

Vse o stavah na Cloud9 Esports
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Cloud9 divizije in igralci

Organizacija je v svojih devetih letih obstoja imela številne oddelke v industriji esporta. Običajno vstopijo in izstopijo iz nekaterih naslovov, kot narekujejo potrebe. Njihovo prisotnost je bilo čutiti v Overwatchu in League of Legends, kjer imajo franšizne ekipe. Druge ekipe brez franšize so delovale pod blagovna znamka Cloud9 vključujejo Call of Duty, Battle Royale, Apex Legends, Fortnite, Halo, Dota 2, Hearthstone, Counter-Strike, Valorant, Smite, World of Warcraft in Teamfight Tactics.

Profesionalno vodena organizacija ima kup igralcev, ki prihajajo in odhajajo ves čas. Imajo akademijo za nenehno ustvarjanje novih talentov. Nekatera najbolj priljubljena imena na njihovem profesionalnem seznamu so Skadoodle (Tyler Latham), N0thing (Jordan Gilbert), Stewie2k (Jakey Yip), EternaLEnVy (Jacky Mao), autimatic (Timothy Ta) in b0ne7 (Pittner Armand). To so najboljši igralci in ključni zaslužkarji na seznamu, ki obsega več kot 100 igralcev in najbolj priljubljene e-športne ekipe. Podjetje plača več kot 1.600.000 $ igralcem na leto.

Rast in širitev

Takojšen uspeh prve divizije LoL je spodbudil Cloud9, da se razširi na druge divizije. Leta 2014 so se pridružili Smite esports. Leta 2014 so ustanovili devet novih oddelkov. Notranje težave so privedle do razpustitve leta 2014, vendar je bil ponovno ustanovljen leta 2015. Vainglory, vodilni esport na dotik organizacije, je bil ustanovljen leta 2015. Organizacija je postala ustanovljena septembra 2016 in je postala trenutni Cloud9 Esports, Inc.

Zaradi te rasti je Cloud9 postal slavna esport ekipa z več kot milijonom oboževalcev, ki so skupaj spremljali igralce obleke 15 milijonov ur. Čisti učinek je bil priliv sponzorjev. Leta 2017 je korporacija prejela 28 milijonov dolarjev sredstev, kot so Alex Ohanian, Hunter Pence in Craft Ventures.

The raketna liga divizija je bila ustanovljena leta 2017. Riot Games je poročal, da si je Cloud9 zagotovil igralni avtomat LoL Championship Series za približno 10 milijonov dolarjev v istem letu. V okviru velikega partnerstva z Red Bullom leta 2018 so igralci Cloud9 med drugimi sklenili tudi drese Red Bulla. V drugem krogu financiranja so prejeli tudi 50 milijonov dolarjev. V Los Angelesu so ustanovili 30.000 kvadratnih čevljev sedež in bazo za usposabljanje, s čimer so prejeli Forbesovo lestvico MVP e-športnega podjetja. Vrednost podjetja je leta 2020 znašala 350 milijonov dolarjev.

Najmočnejše igre Cloud9

liga legend

To ni presenetljivo, saj je rojstvo celotne organizacije osredotočeno na to igro. Prav uspeh te delitve je spodbudil širitev in rast do te točke. Po ustanovitvi divizije leta 2013 je ekipa, ki jo sestavljajo Balls, Hai, LemonNation, Meteos in Sneaky, divjala. Zmagali so 13 iger zapored, da bi postavili rekord NA LCS Summer Split 2013 in objavili. Imeli so tudi 750-dnevno vožnjo brez primere z enako zasedbo.

V letu 2018 je divizija nastopila v polfinalu LoL svetovno prvenstvo in podobno vožnjo v LCS Spring Split 2019. Njihova forma se je leta 2021 nekoliko zmanjšala, a dnevi njihove slave ostajajo ogromni.

raketna liga

Ena najbolj izjemnih zmag Cloud9 je bilo svetovno prvenstvo serije Rocket League Championship Sezona 6. To je bil vrhunec zvezdniškega leta, ko so osvojili tri globalna prvenstva.

Overwatch

Ponovno so leta 2018 zmagali Overwatch liga Veliki finale. Izstopa v morju slave, kjer imajo najvišje nagrade v One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee in Overkill. Cloud9 EU se je uvrstil v polfinale Contenders Europe, medtem ko je Cloud9 KongDoo dosegel tretje mesto v 4. sezoni Overwatch APEX.

Zakaj je Cloud9 priljubljen?

Ekipa je zelo priljubljena tako med navijači kot med stavami in za to obstajajo dobri razlogi.

  • Razširjena operacija: Medtem ko se je rodil in gojil v ZDA, se je Cloud9 zelo razširil, predvsem v Evropa in Azija. Večina oboževalcev lahko dostopa do ekipe Cloud9, s katero se lahko poistovetijo. Številni igralci pomenijo, da obstaja veliko tekmovanj, kjer sodelujejo divizije Cloud9. To pomeni, da imajo stavnice veliko trgov, kjer lahko vključijo trge Cloud9.
  • Odlično upravljanje: Premoženje organizacije je vztrajno raslo tako v konkurenci kot v prihodkih. Sposobnost privabljanja financiranja ji pomaga zgraditi najboljšo infrastrukturo in pritegniti najboljše igralce. Najboljši igralci vsekakor pomenijo uspeh v tekmovanju in posledično privabljanje ljubiteljev stav.
  • Številni oddelki: Cloud9 se ni ustavil le pri League of Legends. Postali so vrhunska esport ekipa, saj so v samo drugem letu delovanja ustvarili devet divizij. Vse te delitve so prilagajali in izboljševali ter ustvarjali nove besede. Ustanovitev akademije pomeni, da je v teh oddelkih stalno dovajanje novih talentov. Ta vključenost pomeni, da vedno obstaja nekaj esport akcije, kjer lahko oboževalci uživajo v Cloud9 ekipah v akciji.

Nagrade in rezultati Cloud9

Kot organizacija je Cloud9 prejel več nagrad. Forbes ga je dvakrat uvrstil na prvo in drugo mesto MVP esporta. Leta 2018 je bil na prvem mestu in leta 2020 padel na drugo mesto. Prejel je tudi skupno nagrado finalista za najboljše okolje za trgovanje v oblaku v TradingTech Insight 2020 USA Awards. Priznani so kot najboljši 1 % delovnih mest in še veliko več, zaradi česar je eden izmed najboljših najboljše esportne ekipe.

Tudi na tekmovanjih so se različni oddelki izkazali izredno dobro. Leto 2018 je bilo zanje odlično leto, saj je Overwatch, Rocket League in Counter-Strike: Global Offensive zmagal v finalu Overwatch League, Championship Series Season 6 in Boston ELEAGUE Major.

Hearthstone

Kolento je bil velik za divizijo Hearthstone. Po ustanovitvi Jube 2014 je oktobra istega leta osvojil ViaGame House Cup #1. Septembra je bil okronan za zmagovalca prvenstva DreamHack Hearthstone. Leta 2015 je bil prvak CN vs EU Sn 2. Leta 2019 je zmagal na StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter.

Super Smash Bros

Mango iz Cloud9 je v velikem finalu premagal Mew2King in zmagal v diviziji oktobra 2014. Po dolgem obdobju neuspešnosti je Mango maja 2019 osvojil nagrado Get on My Level.

Overwatch

Poleg zgoraj omenjene mednarodne slave je ekipa, ki je bila ustanovljena marca 2016, zmagala na več turnirjih z vabilo v fazi oblikovanja. Po Overkill in Melee so premagali Team Liquid in se udeležili turnirja Agents Rising, njihovega prvega velikega turnirja zmaga.

Po številnih uspehih v svojih letih ekipam Cloud9 ni uspelo doseči velike slave po letu 2018 kljub preostalim silam, s katerimi bi morali računati na vsakem tekmovanju, ki se ga udeležijo. Imele so več skoraj neuspešnih, kjer so končale na drugem ali tretjem mestu. Cloud EU so bili polfinalisti prve sezone Contenders Europe, kjer so jih premagali Misfits Europe. London Spitfire so bili trikrat polfinalisti na tekmovanjih, ki so se jih udeležili leta 2018.

Najboljši in najbolj priljubljeni igralci Cloud9

Najboljši in večina igralcev v tem razdelku se lahko razlikujejo od tistih v drugih razdelkih. To je zaradi različnih uporabljenih meritev. Težko je na primer izmeriti priljubljenost igralca LoL v primerjavi s priljubljenostjo igralca Dota 2. Tudi zaslužek ne more biti merilo glede na razliko v turnirskih nagradah in pogodbah igralcev.

  • Mango (Joseph Marquez): Mango ima največ slave za Cloud9, saj nastopa v tekmovanjih Melee in prinaša tri naslove. V diviziji je že skoraj sedem let in vedno razsvetli navijače in stavnike, ko se spusti v akcijo. Bil je na 11 vrhovih in imel najboljšega doslej, ko je prišel na prvo mesto julija 2021.
  • Robert "Blaber (Robert Huang): Pro-igralec League of Legends Blaber je zagotovo legenda med oboževalci Cloud9. Akademiji C9 se je pridružil leta 2017. Takrat še ni bil začetnik, toda zaradi impresivnih akademskih nastopov se je uvrstil na glavno mesto na seznamu za poletni Split 2018. Leta 2020 je dobil stalno zaposlitev in od takrat je naredil veliko vtisov, saj je osvojil uvrstitev MVP in bil imenovan v All-Pro A-Team.

Drugi favoriti oboževalcev v bratstvu Cloud9 so Jazzyk1ns (JasmieManankil – VALORANT), Hai, Balls, SneakyMeteos in LemonNation.

Kje in kako staviti na Cloud9

Ogromno število divizij in igralcev na Cloud9 pomeni, da je veliko tekmovanj za stavljanje nanje. Najboljša spletna mesta za stave na ešport, kjer lahko najdete igre Cloud9, na katere lahko stavite, so bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet in Pinnacle. To so ugledna spletna mesta z odličnimi spletnimi mesti in lepimi kvotami.

Kot vse druge vrste stav, tudi stave na ešport zahtevajo nekaj osnovno znanje o igrah.

Vendar pa je za začetnike brez takšnega znanja najboljša stava popolni zmagovalec tekme ali serije. Da bi vas statistika vodila, je priporočljivo spremljati Cloud9 in njegove igralce na družbenih medijih. Prav tako spremljajte spletna mesta z novicami o ešportu.

Druge stave se razlikujejo glede na vrsto esporta. Na primer, stava na League of Legends, igro MOBA, se bo razlikovala od stave Rocket League, dirkalne igre. Izberite eno ali nekaj iger in se seznanite z njimi.

Če želite oddati stave, morate poiskati in se prijaviti na spletne strani za esport stave. Zgoraj omenjena spletna mesta so super. V meniju izberite esports. Izberite ali poiščite ekipo/igralca Cloud9, na katero želite staviti, in preverite kvote. Če vas zadovoljijo, kliknite skleni stavo in potrdi. Nato počakajte na izid stave. Med čakanjem na rezultate stav lahko spremljate aktivnosti ekipe.

Stave na ešport zahtevajo enake samokontrole in strategije kot druge športne stave. Tvegajte, ki si ga lahko privoščite izgubiti, imejte fiksni proračun za stave in vedno pazite na znake odvisnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak