Nova Esports

Nova Esports, ki velja za eno najbolj priljubljenih ešportnih ekip, je maja 2016 ustanovil en Anthony Yeung. Yeung je imel vodstveno ekipo, ki so jo sestavljali Trevor, Richard in Francis, med začetnim lansiranjem ekipe, kasneje pa so se organizaciji pridružili Mathew, Oktay in Steven. Nova eSports je bila uradno predstavljena septembra 2016 kot eSports organizacija pod imenom Nova eSports International Limited. Oktobra 2020 je podjetje kupilo Imperium Group Global Holdings, podjetje, ki kotira v Hongkongu. Ta poteza je povzročila več sprememb, vključno s seznami ekip za različne e-športne igre, ki jih igra Nova eSports.

Nova eSports ima igralce iz različnih okolij, pri čemer vsak član ekipe vnese edinstvene elemente, ki pomagajo ekipi, da raste in uspeva. Poleg tekmovanja na turnirjih eSports, Nova eSports sodeluje tudi s skupnostjo, ki jo je ustvarila na različnih ravneh. Podjetje ima na primer profesionalno ekipo vplivnežev in ustvarjalcev vsebine, ki zagotavljajo, da so sledilci in oboževalci ekipe na tekočem.

Nova Esports
Igralci Nova Esports

Igralci Nova Esports

Nova Esports ima več igralcev, ki so specializirani za različne e-športne igre. Ekipa League of Legends vključuje JDerenerja, Halila Berkeja in Lopeza Miguela, ki igra Barona. Igralci so iz ZDA, Nemčije in Španije. Na seznamu Game of Peace so Zhu Bojun, Zeng Ronghua, Xu Yinjun in Zahai Cheng, vsi iz Kitajske. Ekipa je bila ustanovljena julija 2020.

Nova Esports je poleg seznama Game of Peace razkrila tudi svoj seznam PUGB Mobile, ki so ga sestavljali štirje igralci, eden iz Kanade in ostali iz Kitajske. Med igralci so Wu Zifan iz Kanade in Zhang Yujie, Li King Liang in Lui Jinhao iz Kitajske. Njihovo ekipo Call of Duty sestavljajo evropski igralci, med njimi Jonathan Koyenyi, Samuel Navarro, Marcos Santana, Ricard Vila in Marcos Rojas. Jonathan Koyenyi je iz Združenega kraljestva, ostali igralci pa iz Španije. Predstavnik Nova eSports za tekmovanja Clash Royale je Chenghui Huang, znan tudi kot Lciop.

Nekdanje divizije

Nova Esports se je junija 2020 povezala z ekipo PUBG Mobile iz Indije eSports Godlike. Ekipa je bila znana kot Nova x Godlike in je sodelovala v vzhodni diviziji PUBG Mobile World League Eastern Division. Na seznamu so bili igralci iz Indije, med drugim Sarda Gajanand, Chisin Raingaim, Shekhar Patil, Eleen Raj, Syed Shan in Chetan Sanjay. Partnerstvo se je končalo septembra 2020, ko je indijska vlada prepovedala PUBG Mobile.

Igralci Nova Esports
Najmočnejše igre Nova Esports

Najmočnejše igre Nova Esports

Klic dolžnosti

Nova eSports je imela izjemne nastope v Klic dolžnosti tekmovanj v zadnjih nekaj letih. Call of Duty je precej priljubljen v krogih e-športnih iger. To je prvoosebna strelska video igra, ki se je začela s temo druge svetovne vojne, kasneje pa je predstavila futuristične svetove in vesoljske teme. Ekipa Nova Esports je imela v preteklih letih impresivne nastope na turnirjih, na katerih se je udeležila. Ekipa ima za igro več kot 43.000 $ nagrad, kar je nedvomno impresivno.

FIFA

FIFA video igra je še ena e-športna igra, v kateri Nova Esports zagotavlja odlične zmogljivosti. Gre za simulacijo nogometa, ki jo je razvil Electronic Arts. Vendar pa skupni nastopi Nova Esports v FIFA morda niso impresivni, vendar je ekipa imela izjemne predstave na zadnjih nekaj dogodkih, na katerih je nastopila.

Player Unknown Battle Grounds Mobile

Neznana bojišča igralca Mobile je nedvomno najbolj znana eSport ekipa v Novih ekipah. Predstavlja velik del vseh zaslužkov ekipe v denarnih nagradah, več kot 4,8 milijona dolarjev. Nedavno je osvojil 1.530.000 na posameznem turnirju, kar je najvišji znesek, ki ga je ekipa kdaj osvojila na posameznem turnirju. Leta 2021 je ekipa na 10 turnirjih zaslužila 2.318.831 $ denarne nagrade. 78,6 % vseh zaslužkov Nova eSports je iz PUBG Mobile.

Najmočnejše igre Nova Esports
Zakaj je Nova Esports priljubljena?

Zakaj je Nova Esports priljubljena?

Zaradi številnih razlogov se Nova Esports uvršča med najboljše ekipe eSports. Glavni razlog je, da se pri večini dobro obnese turnirji, zlasti v PUBG Mobile. Večina igralcev se pri odločanju o stavah običajno zanaša na zgodovinske predstave, saj pogosto osvetlijo verjeten izid naslednje tekme. Punterji tako lahko samozavestno stavijo na Novo Esports, saj vedo, da se bo ta najverjetneje dobro odrezal.

Drug razlog, zakaj je Nova Esports priljubljen med igralci, je ta, da večina eSports stavnic običajno ponuja trge stav za večino tekem svoje ekipe. To pomeni, da igralci zlahka dostopajo do stavnih trgov, saj jim ni treba iskati različnih spletnih mest za stave vsakič, ko morajo staviti na vrhunsko ekipo esports. Nova eSports sodeluje tudi na številnih turnirjih. To pomeni, da lahko igralci večino časa najdejo tekme ekipe, na katere lahko stavijo.

Večina igralcev stavi tudi na Nova Esports, ker se povezujejo z ekipo. Ekipa ima na milijone navijačev z vsega sveta, ki pozorno spremljajo ekipo. Ker razumejo, kaj lahko ekipa ponudi, je stavam na e-šport veliko lažje postaviti stave na različne izide.

Zakaj je Nova Esports priljubljena?
Nagrade in rezultati Nova Esports

Nagrade in rezultati Nova Esports

PUBG Mobile Global Championship 2020

Eden največjih dosežkov ekipe Nova eSports je bilo PUBG Mobile Global Championship leta 2020. Prvenstvo je eden največjih in najbolj konkurenčnih dogodkov PUBG, na katerem sodeluje 40 ekip po vsem svetu. To je bil zadnji dogodek tekmovalne sezone PUBG Mobile. Nova eSports je iz skupne nagrade zbrala 1,59 milijona dolarjev, kar je bilo 6 milijonov dolarjev, kar je ena najvišjih nagrad doslej v PUBG tekmovanju. Ekipa je leta 2021 ubranila naslov in se uspela uvrstiti v finale.

Peacekeeper Elite League 2021 sezona 3

Nova eSports je zmagala v prvenstvu Peacekeeper Elite League 2021 v sezoni 3. Dogodek je trajal šest tednov in je vključeval napete tekme med 20 kitajskimi ekipami. Nova je zmagala s skupno 210 točkami. Nagradni sklad za dogodek je znašal 15 milijonov CNY, ki so ga razdelili med vse ekipe, pri čemer je Nova eSports zaslužila najvišji znesek, 642.000 $.

Peacekeeper Elite Championship 2020

Nova eSports je zmagala na Peacekeeper Elite Championshipu 2020, drugič, ko je prvenstvo potekalo. Dogodek je potekal 14. in 15. novembra 2020 in je predstavilo 15 najboljših kitajskih ekip. Nagradni sklad je znašal približno 1,7 milijona dolarjev. Nova eSports je za zmago v prvenstvu zaslužila 756.841 $. Paraboy, igralec Nova eSports, je prejel naziv MVP za dogodek in prejel 75.684 $ kot nagrado za pridobitev nagrade.

Peacekeeper Elite League 2020, 2. sezona

Peacekeeper Elite League je najvišja raven kitajske PUBG Mobile različice profesionalne lige, imenovane Peacekeeper Elite. Nova eSports je zmagal v drugi sezoni lige od 24. julija do 16. avgusta 2020. V ligi je bilo 20 ekip, vključno s 15 finalisti iz prejšnje sezone. Nova eSports je iz nagradnega sklada osvojila 144.519 $, Paraboy pa je bil razglašen za MVP lige in vodjo točkovanja.

Svetovni finale Brawl Stars 2019

Brawl Stars World Finals je bil zadnji dogodek tekmovalne sezone v letu 2019, ki ga organizira Supercell. Predstavljal je nekaj od najboljše eSport ekipe iz 11 držav, Nova eSports pa je zmagal v finalu in prejel 90.000 $ iz skupne nagrade.

Podelitev nagrad Noč elit

Nova eSports je prejela naziv Klub leta 2021 na slovesni podelitvi nagrad Noč elit PEL. To je bilo po prikazovanju neverjetnih nastopov skozi vse leto. Na isti slovesnosti 14. januarja 2021 je ekipa prejela tudi naziv Komercialni klub leta.

Nagrade in rezultati Nova Esports
Najboljši in najbolj priljubljeni igralci Nova Esports

Najboljši in najbolj priljubljeni igralci Nova Esports

Zehai Ceng

Zehai Ceng je med najbolj priljubljenimi in uspešnimi igralci Nova eSports, specializiran za Player Unknown Battle Grounds Mobile. Uvrščen je na 32. mesto najboljših igralcev na Kitajskem. Igralec je v štirih letih, ko igra, zaslužil več kot milijon dolarjev denarne nagrade. 960.000 $ zaslužka je iz njegovega časa v Nova eSports.

Xu Yinjun

Xu Yinjun, popularno znan po svojem uporabniškem imenu Jimmy, je z igranjem Player Unknown Battle GroundsMobile zaslužil več kot milijon dolarjev. Uvrščen je kot najboljši igralec e-športa na Kitajskem in 118 na svetovni ravni. 41 % njegovih zaslužkov je iz leta 2021 in 30 % iz leta 2022.

Lin Yien

Lin Yien je tretji najboljši igralec PUBG v državi. Tajvanski igralec je popularno znan po svoji nadomestni osebni izkaznici, King. Na samo 11 glavnih turnirjih je zaslužil več kot 815.000 $, kar jasno kaže, kako uspešna je njegova igralna kariera. Še bolje, 37 % njegovega zaslužka je iz zadnjih petih mesecev.

Zeng Ronghua

Zeng, popularno Coolboy, je igralec PUBG Mobile za ekipo Nova eSports in je zaslužil več kot 809.000 $ denarne nagrade. 89 % njegovih dobitkov je iz časa v ekipi Nova eSports. Preden se je pridružil ekipi, je bil samostojen igralec.

Najboljši in najbolj priljubljeni igralci Nova Esports
Kje in kako staviti na Nova Esports?

Kje in kako staviti na Nova Esports?

Kje staviti

Stave lahko stavijo na Nova eSports prek spletno mesto za e-športne stave. Na voljo je na stotine spletnih mest za igre na srečo, od katerih ima vsako svoje prednosti in slabosti. Prva stvar, ki jo morajo igralci upoštevati pri izbiri mesta za stave, je, ali ponuja trge stav na e-šport. Vključevati naj bi trge stav na turnirje, na katerih sodeluje Nova eSports.

Stave bi morale upoštevati tudi ugled mesta za stave. Izogibati se morajo spletnim mestom za stave z vprašljivim ugledom. Ugleden regulativni organ bi moral tudi licencirati stavnico. Drugi dejavniki so razpoložljivi načini plačila, bonus ponudbe in storitve za podporo strankam.

Kako staviti na Nova Esports

Igralci morajo začeti s polaganjem sredstev na svoje stavne račune. Različni igralci imajo različne preference glede metod, ki se uporabljajo za vplačilo. Stavne strani imajo tudi različne minimalne in najvišje omejitve depozita, ki jih morajo igralci upoštevati. Načini plačila določajo tudi limite depozita.

Sledi izbira tekme ali turnirja, na katerega želite staviti, ki ga ponuja Nova eSports. Igralci lahko nato izberejo primerno vrsto stave. Najboljša spletna mesta za e-šport ponujajo obsežne trge stav za isto tekmo ali dogodek. Poleg raznolikosti stavnih trgov, igralcem e-športa svetujemo, naj bodo pozorni tudi na kakovost kvot, ki jih ponujajo stavnice.

Kje in kako staviti na Nova Esports?