Najbolj priljubljena FIFA stavna spletna mesta 2024

FIFA, popularno EA Sports FIFA, je video igra, ki jo navdihuje sodobni nogomet. Igre običajno vsako leto razvija in izdaja Electronic Arts, ki deluje pod oznako EA Sports. EA Sports FIFA je navedena v Guinnessovi knjigi rekordov kot najbolj prodajana franšiza športnih video iger doslej. Trenutno je bilo kupljenih več kot 325 milijonov izvodov igre.

Priljubljenost igre je vedno naraščala in bo verjetno še rasla. Prva igra serije FIFA je bila EA Soccer, kasneje znana kot FIFA 94. Igra je bila izdana decembra 1993 in je prinesla veliko navdušenja. Igralcem je dal razmeroma nov občutek pri igranju iger, saj je imel izometričen pogled, ko so bili igralci vajeni iger s pogledom od zgoraj navzdol.

Najbolj priljubljena FIFA stavna spletna mesta 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Zgodovina FIFA

V igri so samo reprezentance, prava imena igralcev pa niso uporabljena. Nekaj tednov po izidu je bila igra že uvrščena na prvo mesto lestvice v Združenem kraljestvu in je na tem mestu vztrajala šest mesecev.

Naslednja igra v seriji je bila FIFA 95, izdana novembra 1994. FIFA 95 je predstavila klubske ekipe nekaterih glavnih nogometnih lig, kot so Bundesliga, Series A, Premier League in La Liga. Igralce je bilo razmeroma lahko prepoznati, vendar igra še vedno ni uporabljala pravih imen igralcev. Igranje je prineslo nekaj pomembnih izboljšav EA Soccer.

Najnovejša igra serije FIFA

Vsako leto je izšla nova igra v seriji. Vsaka naslednja igra je prinesla izboljšave glede uporabniške izkušnje in splošnega igranja. Najnovejša je FIFA 22, ki je izšla oktobra 2021. FIFA 22 je trenutno na voljo samo za Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Stadia in Xbox Series X/S.

Obraz igre

Kylian Mbappe je obraz franšize v igrah FIFA 21 in FIFA 22, pojavlja se na naslovnici igre, oglasih in promocijskih kampanjah. Prevzel je Edena Hazarda iz Real Madrida, ki je bil na FIFA 20. Lionel Messi se je pred tem pojavil na štirih zaporednih naslovnicah, Wayne Rooney pa ima največ nastopov na naslovnicah igre, od FIFA 06 do FIFA 12.

FIFA Mobilna igra, ki je bil prvič izdan leta 2016, so se na naslovnici pojavili Marco Reus, Christiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Neymar, Mbappe in Dybala.

Igranje FIFA

Igra FIFA je zasnovana tako, da posnema skoraj vse, kar se dogaja v resničnih nogometnih ligah. FIFA 22 omogoča igralcem, da uživajo v igrah iz skoraj vseh glavnih lig na svetu. Igralci lahko tudi ustvarijo in razvijejo svoje ekipe, ki jih lahko nato uporabijo za igranje kariernega načina.

Igra uporablja lastniške algoritme strojnega učenja, da zagotovi, da plačniki uživajo v najboljši igri, ko igrajo brez pravega nasprotnika. Algoritem ne daje prednosti nobenemu igralcu, ko igra v ekipah ali proti nekomu drugemu.

Kako staviti na FIFA esports

Vse e-športne stavnice na FIFA so običajno na voljo prek e-športnih lig igre. Zato je bistveno, da igralci jasno razumejo lige esports, preden nadaljujejo s polaganjem stav. FIFA Global Series je najbolj konkurenčna liga FIFA.

Običajno vsako leto gosti vrsto spletnih turnirjev in kvalifikacij, vrhunec pa je najprestižnejši dogodek lige, FIFA e-svetovno prvenstvo. Razumevanje strukture in splošne uspešnosti ekip pomaga igralcem bolje staviti na igro.

Po razumevanju vseh osnov FIFA esports lahko igralci najdejo primerno spletno mesto, na katerem lahko stavijo. Spletna mesta za igralnice lahko pomaga igralcem najti najprimernejše ponudnike stav, ki ponujajo stavne trge FIFA.

Kljub široki priljubljenosti igre ta igra še vedno ni prišla v zgornji sloj e-športa. To pomeni, da je iskanje uglednega mesta za stave, ki ponuja spletne trge stav FIFA, lahko težko brez pomoči spletnih mest za razvrščanje.

Stavni trgi FIFA

Stavnice FIFA so še vedno razmeroma omejene v primerjavi s tistimi, ki so na voljo njenim nasprotnikom v e-športu. Vendar lahko igralci vedno najdejo dovolj stavnih trgov, ki so običajno zelo privlačni in lahko razumljivi. Nekateri stavni trgi vključujejo zmagovalca tekme, zmagovalca turnirja, prvi gol in število zadetkov. Vse posamezne pravilne napovedi imajo za posledico pozitivne stavne izide.

Zakaj je FIFA esports tako priljubljen?

FIFA je zelo priljubljena zaradi številnih razlogov. Glavna je ta, da temelji na nogometu, najbolj priljubljenem športu na svetu. Mnogi igralci tako začnejo igrati igro, da posnemajo občutek, ki ga uživajo ob gledanju ali igranju pravega nogometa.

Priljubljen je tudi zaradi svojih igralnih lastnosti. To še posebej velja za FIFA 22, ki ima najnovejše in na videz najboljše funkcije. K priljubljenosti prispevajo grafika igre, kontrole in možnost spreminjanja številnih vidikov igre po želji igralca. Pomagajo zagotoviti, da igre uživajo najboljšo uporabniško izkušnjo pri igranju.

Internetna skupnost FIFA

FIFA ima precej veliko spletno skupnost. To še posebej velja tako za ljubitelje igre kot za tiste, ki igrajo na FIFA esports. Večina spletnih razprav skupnosti FIFA običajno poteka na uradnem športnem forumu EA, spletnem mestu, ustvarjenem posebej za enostavno in učinkovito komunikacijo.

Forum služi tudi kot vir novic in mesto, kjer lahko igralci poiščejo pomoč pri drugih igralcih. Vendar se zdi, da večina današnjih oboževalcev raje komunicira prek družbenih medijev. To je predvsem posledica povečane priljubljenosti družbenih medijev in povečane hitrosti odziva.

Igranje FIFA na spletu

Možno je, da igrajte FIFA na spletu. Vendar je to omejeno samo na igre v seriji FIFA Online. Vse spletne igre imajo model brezplačnega igranja, vendar zahtevajo nakupe v igri, da je igra bolj zanimiva. S spletno FIFA igralcem ni treba skrbeti za prenos in namestitev igre.

Vse, kar potrebujete, sta združljiv brskalnik in zanesljiva internetna povezava. Za igre v seriji FIFA se lahko igralci še vedno povežejo z internetom, da dobijo posodobitve in uživajo v igri z drugimi oddaljenimi igralci. Vendar pa lahko igrajo tudi brez povezave, ne da bi to vplivalo na igralno izkušnjo.

Največji igralci FIFA eSports, na katere lahko stavite

Številni igralci so znani po svojem uspehu in prevladi v svetu spletnega esporta. Lee Sang Hyeok iz Koreja velja za najboljšega igralca priljubljene igre League of Legends. Trikrat je zmagal na svetovnem prvenstvu, prvenstvu IEM 2015, All-Star Paris 2014 in drugih. Pri 17 letih je osvojil že več kot 1,2 milijona dolarjev.

Young Lee, ki igra za ekipi Evil Geniuses in KT Rolster, je še en vrhunski igralec, znan po svojih veščinah v StarCraftu. Najboljše ime v igri Counter-Strike je Patrick Lindberg. Diago iz Japonske velja za najboljšega v igri uličnih spopadov.

Zakaj imajo igralci radi FIFA?

Med glavnimi razlogi za igranje video iger je običajno uživanje v zabavi, ki jo ponujajo. FIFA je bila celovito razvita za zagotavljanje igralne izkušnje, ki se razlikuje od vseh drugih video iger. Osupljiva grafika, številni igralni načini, strojno učenje in enostavno upravljanje so nekatere od funkcij, ki igro ločujejo od drugih.

FIFA ponuja tudi izjemno izkušnjo, zahvaljujoč zvočnim učinkom navijačev, ki navijajo, komentatorjem, ki analizirajo igro, osvetlitvi, teksturi igrišča, proslavljanju golov in številnim drugim stvarem. Igra posnema vzdušje, ki ga navijači običajno čutijo, ko uživajo v nogometu.

Kako igrati video igrico FIFA?

Igranje FIFA video igre je lahko za novince nekoliko zastrašujoče. To je zaradi številnih kontrol, ki jih morajo obvladati, medtem ko se še vedno osredotočajo na igranje. Igra omogoča igralcem, da spremenijo kontrole tako, da jim najbolj ustrezajo, da jo olajšajo. V igri so tudi številne vadnice in način usposabljanja, ki igralcem pomaga pri učenju igre.

Ideja za igro je nadzor nad igralci, da dosegajo gole proti nasprotnim ekipam, medtem ko se še vedno branijo, da se nasprotni ekipi prepreči zadetek. V kariernem načinu lahko igralci tudi ustvarjajo in upravljajo ekipe. Nato lahko igrajo na tekmah skozi sezono ali simulirajo tekme, če jih zanima le vodenje.

Veliki igralci e-športa FIFA, na katere je vredno staviti

V preteklih letih je bilo več profesionalnih igralcev FIFA, ki so pokazali velik talent. Nekateri so prevladovali na številnih turnirjih, da se zdaj zdijo nepremagljivi v igri. Najbolje uvrščeni igralec se imenuje Mosaad Adlossary, znan tudi kot Savdski princ.

Začel je igrati tekmovalno FIFA že leta 2017 in igra do danes. Med njegovimi številnimi dosežki je osvojitev najprestižnejšega pokala v FIFA eSports, FIFA eWorld Cup.

Donovan Hunt, znan tudi kot Tekkz, je na drugem mestu. Igrati je začel pri 16 letih in premagal vse igralce, da je osvojil prvenstvo FUT 18. Znan je po svojem napadalno usmerjenem pristopu k igri in agresivni obrambi. Druga znana imena so Nicolas Villalba, Shaun Springette, Christopher Holly in Tom Leese.

Vse o FIFA eWorld Cupu

The FIFA e-svetovno prvenstvo se je prej imenoval FIFA Interactive World Cup. Turnir v esportu običajno organizirajo predstavniki partnerjev podjetja, ki stoji za igro, EA Sports. Dogodek poteka enkrat letno, pri čemer se uporablja najnovejša inkarnacija serije video iger FIFA.

FIFA eWorld Cup ima odprto obliko kvalifikacij. To omogoča milijonom igralcev z vsega sveta, da tekmujejo v začetnih kvalifikacijskih spletnih fazah. Zahvaljujoč temu je FIFA zapisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot največja spletna igra e-športa.

Zgodovina FIFA eWorld Cup

Otvoritveni dogodek je potekal že leta 2004 in je z vsakim letom začel rasti. Do leta 2013 je zabeležil največje število igralcev, ki so se prijavili za turnir, več kot 2,5 milijona. Igralci PlayStation 4 in Xbox One so na dogodku prvič tekmovali leta 2015.

Integracija novih konzol je pripomogla k ohranjanju visokega števila udeležencev skozi leta. Leta 2018 se je ime turnirja spremenilo iz FIFA Interactive World Cup v FIFA eWorld Cup.

Zadnji dogodek FIFA eWorld Cup je potekal leta 2019. Zmagovalec turnirja je bil Mohammed Harkous, ki je igral na PS4. Dogodek je bil za leti 2020 in 2021 odpovedan zaradi pandemije Covid-19, ki je prizadela svet. Datumi naslednjega dogodka še niso znani.

Ali se splača staviti na svetovno prvenstvo v e-športu?

Svetovno prvenstvo v esportu se je preimenovalo v Svetovna konvencija elektronskih športov (ESWC). Letno prvenstvo v igrah je tekmovanje med mednarodnimi profesionalnimi igralci nekaterih najbolj priljubljenih video iger. Gre za najbolj gledan e-športni dogodek na svetu.

Podjetje, odgovorno za ustvarjanje turnirja, se imenuje Ligarena. Podjetje s sedežem v Franciji je bilo v industriji iger na srečo že kar nekaj časa, preden se je leta 2003 odločilo za povečanje. ESWC je kasneje kupila agencija, ki je specializirana za esports, imenovana Oxent.

Igrane igre v ESWC

Predstavljene igre na turnirjih FIFA eWorld Cup se običajno spreminjajo za vsak turnir. V idealnem primeru so običajno predstavljene najbolj priljubljene in konkurenčne igre v času dogodka.

Nekatere igre, ki so bile večkrat predstavljene v preteklih letih, vključujejo FIFA, Counter-Strike, WarCraft, Trackmania Nations, Dota in Call of Duty. Znesek, ponujen kot denarna nagrada za zmagovalce, se običajno vsako leto razlikuje. V večini let vsi najboljši štirje zmagovalci prejmejo nagrade.

Najbolje ocenjene države ESWC

Najlažji način za ocenjevanje držav, ki so se kdaj udeležile dogodkov ESWC, je po številu osvojenih medalj. Na prvem mestu je Francija z neverjetnimi 62 medaljami, od tega 23 zlatih.

Na drugem mestu so ZDA s 13 zlatimi medaljami in skupaj 30. Tesno na tretjem mestu je Švedska z 12 zlatimi medaljami in skupaj 35 medaljami. Peta je Poljska s petimi zlatimi, tremi srebrnimi in tremi bronastimi medaljami. Le 32 od vseh držav, ki so bile kadarkoli zastopane na turnirju, je osvojilo eno ali več medalj.

Vrhunski igralci ESWC

Najboljši igralec ESWC je Ilyes Satouri, ki uporablja ID igralca Stephano. Skupno je osvojil več kot 34.000 $. Tesno mu sledi Grzegorz Komincz, ki ima 32.000 $ dobitkov. Michael Bignet, Alexei Yanushevsky in Bruce Grannec imajo 25.333 $, 24.500 $ in 24.000 $.

Najboljše e-športne stavnice za stave na FIFA

Ta igra je med najbolj priljubljenimi e-športi na svetu, kar dokazuje število oboževalcev, ki sodelujejo in spremljajo turnirje in dogodke FIFA. Kot tak pritegne veliko zanimanja igralcev, saj ponuja številne priložnosti za stave. Vendar pa večina ponudnikov stav ne želi nuditi stavnic FIFA eSports.

Igralci morajo zato pred nadaljevanjem raziskati mesta, ki ponujajo stave na to igro. Spletna mesta za stave, ki jih izberejo, morajo biti ugledna, da preprečijo primere prevar. Ko najdejo pravo stran, morajo igralci ustvariti svoje stavne račune in položite sredstva pred stavo. Bonusi se lahko uporabljajo tudi za stave.

Naslednji korak vključuje ugotovitev, na katere ekipe staviti in vrsto stav FIFA. V idealnem primeru je dobra ideja staviti na ekipe, ki so se izkazale za odlične. To še posebej velja za ekipe, ki so prisotne že dolgo in so pokazale doslednost v delovanju.

Izbira prave vrste stave je prav tako bistvena za povečanje možnosti za dobitek. Igralci morajo biti zelo previdni pri polaganju stav, saj je lahko včasih nekoliko zmedeno. To še posebej velja za novince v spletnih stavah na e-šport in kadar mesto za stave ni uporabniku prijazno. Storjene napake lahko povzročijo velike izgube.

Katere so nekatere pomembne ekipe v EA Sports FIFA?

FIFA 22, najnovejša serija video iger FIFA, prihaja s številnimi ekipami. To vključuje klubske ekipe in mednarodne ekipe. Igralci lahko celo ustvarijo svoje ekipe in poimenujejo vse igralce v ekipah.

Glavni dejavnik razlikovanja ekip je uspešnost. Nekatere ekipe delujejo veliko bolje in lahko dajo igralcu boljše možnosti za zmago, odvisno od uporabljene taktike igranja. Ekipe so običajno ocenjene, da igralci lažje izbirajo.

PSG

PSG je trenutno uvrščen med najboljše ekipe, ki stavijo na FIFA 22. Med glavnimi razlogi je bil prihod enega največjih igralcev, Lionela Messija. Napadna sila Messija, Mbappeja in Neymarja je precej mogočna. Ta ekipa je odlična izbira za igralce, ki imajo raje napadalno vrsto igranja.

Manchester City

Manchester City je druga najvišje ocenjena ekipa v FIFA 22. Ekipa ima pet igralcev, uvrščenih med najboljših 20 igralcev igre, kar pripomore k temu, da je ekipa precej superiorna. Nekateri igralci so Kevin de Bryuine, Ruben Dias in Raheem Sterling.

Manchester United

Podobno kot Messijev prihod v PSG je prihod Christiana Ronalda v Manchester United okrepil ekipo na FIFA 22. Je eden najboljših igralcev vseh časov in ima visoko oceno igre. Paul Pogba in Bruno Fernandez sta nekaj drugih igralcev ekipe, ki imata prav tako precej visoke ocene, ki ekipi pomagajo pri uvrstitvi na tretje mesto.

Bayern München

Igralci, ki radi veliko zabijajo, se lahko res dobro zabavajo, ko igrajo z Bayernom iz Münchna. Ekipa je v prejšnji kampanji pokazala plodno predstavo glede števila golov, kar je FIFA 22 upoštevala pri ocenjevanju ekipe. Ima dva igralca z oceno nad 90, Lewa in Manuel Neur.

Liverpool

Liverpool je ena najbolj zabavnih ekip za gledanje. Mo Salah, Sadio Mane in pet drugih igralcev so med 20 najbolje uvrščenimi igralci v videoigri. Kombinacija vseh takih igralcev je recept za čudovito računalniško igranje.

Real Madrid

Real Madrid je že dolgo časa najbolje ocenjena ekipa v La ligi in FIFA 22 je to upoštevala. Moštvo bi bilo verjetno ocenjeno veliko višje, če kluba, kot sta Raphael Varane in Sergio Ramos, ne bi zapustila.

Druge ekipe na lestvici najboljših deset FIFA 22 so Chelsea, Borussia Dortmund, Atletico Madrid in Barcelona.

Prednosti in slabosti

Prednosti

 • Poglobljena igralna izkušnja: FIFA je ena najbolj poglobljenih športnih videoiger na voljo. Razvijalci ne puščajo neprevrnjenega kamna, da bi naredili igro najbolj razburljivo. Najboljša grafika, zvočni učinki, visoka hitrost sličic in realistična narava zagotavljajo, da bodo tudi igralci, ki ne marajo nujno pravega nogometa, uživali v igranju video igre.
 • Različni načini igre: Igralci lahko preklapljajo med načinom igranja in načinom kariere, da uživajo v igri z različnih vidikov. Karierni način na primer omogoča igralcem, da živijo svoje sanje o vodenju nogometne ekipe, čeprav je virtualen. Igralci lahko celo prevzamejo način enega igralca.
 • Nepozabni nogometaši in ekipe: Igra omogoča igralcem, da podoživijo spomine na nekatere največje igralce igre. To je zahvaljujoč novim FUT Heroes, dodanim v FIFA 22 Ultimate Team. Preizkus lahko pri večini igralcev poveča nostalgijo.
 • Spletno igranje iger: FIFA 22 omogoča igralcem, da svojo igro prenesejo na splet, kjer lahko najdejo večjo konkurenco. Raven zadovoljstva, ki jo prinaša zmagovanje v igrah proti resničnim nasprotnikom, naredi igro še bolj zabavno.

Slabosti

 • Stane denar: Najbolj očitna pomanjkljivost igre FIFA je, da jo morajo igralci kupiti. Igralci bodo morda morali opraviti tudi nakupe v igri, da bodo izboljšali svojo izkušnjo. Obstaja možnost igranja brezplačne spletne igre FIFA, vendar je to običajno povezano s številnimi omejitvami.
 • Ni na voljo na številnih stavnih mestih: Stave na FIFA še vedno rastejo v svetu esporta. Številne spletne stavnice še ne ponujajo stavnih trgov za e-šport. To igralcem preprečuje, da bi bili preveč izbirčni.

Vse, kar morate vedeti o stavnih kvotah FIFA esports

Kvote, ki jih ponuja večina stavnih mest, se običajno razlikujejo glede na možni izid iger ali dogodkov. V večini primerov so običajno nižje kvote FIFA za igralce, za katere je statistično bolj verjetno, da bodo zmagali zaradi svojih dosežkov in drugih dejavnikov. Kvote so lahko za izide posameznih tekem ali celotnih turnirjev.

Stavni trgi

Kvote so običajno na voljo za najrazličnejše stavne trge, skoraj podobne pravemu nogometu. Najpogostejši so za zmagovalce tekem. Za to morajo igralci le staviti na FIFA, katera ekipa bo zmagala in če se bo tekma končala z remijem. te vrste stav so preprosti in lahko razumljivi.

Stavite lahko tudi na število doseženih golov. To je lahko za eno ali obe ekipi. Različnim številom možnih golov so dodeljene različne kvote. Poleg tega lahko igralci stavijo na to, kateri igralci bodo dosegli gole in v katerem obdobju igre jih bodo dosegli.

Stave na hendikep so precej pogoste, ko igrajo ekipe, ki niso izenačene. V idealnem primeru ponudnik stav običajno daje šibkejši ekipi virtualno prednost ali virtualno pomanjkljivost močnejši ekipi. Virtualna prednost je na splošno v številu golov.

Nasveti in triki za stave FIFA

Obstaja več nasvetov in trikov, ki jih lahko igralci uporabijo pri stavah na e-športe FIFA. Vendar je pomembno upoštevati, da nikoli ni zagotovila za pozitiven izid stav, ne glede na uporabljene nasvete in trike.

 • Uporabite pravo mesto za stave: Igralci bi morali začeti z iskanjem pravega stavnice za e-šport. V idealnem primeru bi moralo biti spletno mesto ugledno in nuditi številne stavnice na FIFA v kategoriji stav na esport.
 • Izberite prave stave: Stavni trgi lahko postanejo nekoliko zmedeni, zlasti za nove igralce. Igralci morajo popolnoma razumeti vrste stav, preden izberejo najprimernejše.
 • Uporabite razpoložljive bonuse: Skoraj vse spletne stavnice ponujajo bonuse in druge promocijske ponudbe za igralce. Izkoriščanje tega je nujno. Novi igralci lahko izkoristijo ponudbe, da se naučijo staviti na e-športe FIFA, ne da bi izgubili denar, medtem ko še vedno ohranijo možnost nekaj dobitkov.
 • Stavite pravi znesek: Različni igralci običajno stavijo različne zneske glede na finančne zmožnosti. Iskanje prave strategije upravljanja bankrolla je ključnega pomena za zmanjšanje izgub.
 • Vadite samodisciplino: Samodisciplina je bistvena za zagotovitev, da igralci obdržijo nadzor nad svojimi igrami na srečo. Na primer, igralci ne smejo staviti, ko so pijani ali depresivni, saj lahko to vpliva na njihove sposobnosti odločanja.
About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
E-športi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični ešportni mojster, je svetilnik znanja na EsportRankerju. Jun-ho, ki združuje analitično moč s prirojeno ljubeznijo do iger, razkriva zapleteno pletenino spletnih tekmovanj in zagotavlja igralcem, da ostanejo obveščeni in navdihnjeni.

Send email
More posts by Jun-ho Kim