Novice

July 14, 2022

Valorant pretresa trg z novimi izdajami

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Valorant je vodilni prvoosebni strelec, ki ga je ustvaril Riot Games. Riotov nenavaden marketinški načrt z uporabo streamerjev je že postavil več rekordov Twitch. Priljubljenost je posledica izvirnosti igre in edinstvene tržne tehnike Riot, zaradi katere je Valorant postal izbira za spletne stave na ešport.

Valorant pretresa trg z novimi izdajami

Riot Games cilja na to, da bodo strateški strelci in e-športi na voljo začetnikom. Poleg tega ponudnik razvija igre, da bi pritegnil pomembno konkurenčno sceno. Ponudnik si prizadeva tudi obravnavati nekatere kritike, ki jih žanru namenjajo profesionalni igralci.

Nov agent za igre

Zadnji hrabri agent, Neon, je izšel leta 2012. Že dolgo je minilo, odkar je Riot v igro prinesel še enega. Oboževalci so zahtevali naslednjega lika že več kot dva meseca. Riot Games se je odločil porabiti nekaj časa za izboljšanje trenutne vsebine v igri, vključno z uravnoteženjem orožja in agentov ter posodobitvami zemljevidov.

Viri pravijo, da Valorant igralcem ne bo treba dolgo čakati, da bi videli naslednjega junaškega agenta v akciji. Novi agent prinese s seboj nekaj poškodovanih talentov. Zaenkrat so to vse informacije, ki so na voljo o prihajajočem agentu Valorant, Bounty Hunter, glede na ugledne izdajatelje iger, kot je ValorLeaks.

Ta turški lovec na glave bo imel gotski in strašljiv ton. Agent bo lovil strahove igralcev, če jih ne bodo pokopali. Riotova vizija, da ima lik Bounty Hunterja, ki bi preganjanje sovražnikov na zemljevidih naredil bolj "intimno", se je uresničila.

Zmogljivosti novega agenta

Vse več agentovih oboževalcev je prav tako izpostavilo sposobnosti. Sposobnost Prowler prikliče izvidniško bitje, da poišče bližnjega nasprotnika. Ko bo nasprotnik odkrit, bo postal kratkoviden. Ti dodatki dodajajo trge stav Valorant, ki jih je mogoče vključiti na spletna mesta za esport stave.

  • zasezi: Ta sposobnost izstreli kroglo v nebo, ki pristane na sosednjih agentih, jih priveže in ogluši ter povzroči škodo v kratkem polmeru AoE.
  • strašiti: Ta zmožnost je enaka zasegu. Le krogla se vrne na nebo in se spremeni v stražarja, ki opazovanim nasprotnikom odbije sledi.
  • Noč: Ta sposobnost ustvari val megle, ki utiša, sledi in uniči vse sovražnike, s katerimi pride v stik.

Glavni dogodek serije Verizon VCT Game Changers

Na prvenstvu sodelujejo ljubitelji ešportnih stav. Po vikendu odprtih kvalifikacij se je najboljših osem ekip pomerilo v prvi večji seriji Verizon VCT Game Changers Series 2022. Najboljših 8 ekip iz odprtih kvalifikacij je nadaljevalo na glavnem turnirju, dvojni izločilni razred, ki se je začel 6. aprila. priložnost za stave in spremljanje dogodka na priljubljenih spletnih mestih za esport stave.

Veliki finale 9. aprila je bil najboljši od petih, vse tekme pa so bile najboljše od treh. Ekipe so se potegovale za del nagradnega sklada in točke proti kvalifikacijam za svetovno prvenstvo Game Changers. Skupno 410 točk bo podeljenih 16 najboljšim ekipam v vsaki seriji Verizon VCT Game Changer.

Nagrade

Cloud9 White in 80 točk sta bila zmagovalca izdaje, ki je domov odnesla 20.000 $ in 80 točk. Shopify Rebellion je bil drugi in prejel 10.000 $ in 60 točk. Na tretjem oziroma četrtem mestu sta bila Dignitas Female in Counter Logic Gaming Red. Ekipi sta prejeli 7.000 $ in 5.000 $ ter 50 in 40 točk.

Gen.G Black in TSM X sta prišla na peto in šesto mesto, prislužila sta 3000 $ in 30 točk. Zadnja dva sta bila uvrščena na 7. oziroma 8. mesto. VersionX in Dart Monkeys sta prejela 1000 $ in 20 točk za svoje rezultate.

Mojstri hrabrosti

2022 VALORANT Champions Tour je otvoritveni dogodek sezone. Za priložnost, da se kvalificirajo na Masters v Reykjaviku, na tisoče ekip tekmuje na sedmih regionalnih tekmovanjih VCT. Posamezniki, ki jih zanimajo stave na ta dogodek, lahko poiščejo nasvete za stave na ešport pri uglednih spletnih virih. Dogodek ponuja širok spekter trgov za igralce.

Dogodek se je začel s skupinsko igro dvojne izločitve v slogu GSL, nato pa se je preselilo v osem ekip dvojne izločitve. Prve štiri ekipe v razredu so bile nosilce. ostali so bili razdeljeni v dve skupini glede na njihov nastop na Challenger dogodkih in moč regije.
Dve najboljši ekipi bosta napredovali v fazo dvojnih izločitev in se pomerili s štirimi najboljšimi nosilci. Spletne stave ponavadi dosežejo vrhunec, ko igre dosežejo to raven.

nagrada

Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 200.000 $ in 750 točk. Drugouvrščeni bo prejel 120.000 $ in 500 točk. Tretje in četrtouvrščena ekipa bosta prejela 85.000 $ oziroma 65.000 $ ter 400 oziroma 300 točk. Peto in šestouvrščeni ekipi bosta prejeli 40.000 dolarjev in 250 točk.

Še vedno obstaja možnost za spletne stave na ešport, saj nobena od teh ni potrjena, ker tekmovanje še vedno poteka. Zlasti ekipa FunPlus Phoenix je prejela 200 točk kroga. Zaradi omejitev potovanj, ki jih je povzročila rusko-ukrajinska vojna, ni mogel tekmovati na Mastersu.

YouTube Streamer je prepovedan

Potem ko je pogumni posnetek Tirade prišel v javnost, je bil Valorant YouTube Streamer s 6,9 milijona sledilcev prepovedan. IShowSpeed, igralni YouTuber in eksperimentalni raper, je bil prepovedan za Valorant in druge igre Riot Games. Poleg tega bi mu lahko prepovedali dostop do YouTuba, ker je ponižal igralko v taktičnem strelcu za junake Riot.

IShowSpeed se je pozneje opravičil za svoja dejanja. V virusnem videu je trdil, da je imel slab dan, kar je, kot kaže, sprožilo prepoved. Čeprav je bila situacija hitro rešena, je spodbudila razpravo o smeti v igri.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice