Vse o stavah na NewBee

NewBee je vrhunska ešportna ekipa s sedežem na Kitajskem. Ekipa je zmagala na The International 2014 in končala na drugem mestu na The International 2017. NewBee je imel divizije v Doti 2 in League of Legends. Ekipa je imela tudi oddelke StarCraft 2, Warcraft 3 in Hearthstone. NewBee je domov odnesel 5 milijonov dolarjev denarne nagrade po zmagi na The International 2014. Zmaga jih je uvrstila v Guinnessovo knjigo rekordov za največji nagradni sklad v ešportnem tekmovanju v tistem času.

Na žalost so januarja 2021 NewBee in njegovi igralci utrpeli trajno prepoved vseh dogodkov Valve zaradi prirejanja tekem. Prepoved vključuje tudi ekipe in igralce League of Legends (LoL) in Hearthstone.

Vse o stavah na NewBee
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

NewBee igralci

Ekipa Dota 2 je imela več igralcev, ki predstavljajo NewBee na različnih turnirjih. Med igralci so bili Xu 'Moogy' Han, Yin Rui alias Aq in Wen' Wizard' Lipeng. Yan' Waixi' Chao, Zeng Hongda alias Faith in Lai 'Fonte' Xingyu so leta 2020 zastopali NewBee na različnih tekmovanjih Dota 2.

Igralci ekipe International 2014 so bili Zhang 'xiao8' Ning, Zhang 'Mu' Pan, Chen' Hao' Zhihao in Wang Jiao alias Banana. Preostala člana ekipe sta bila Wang' SanSheng' Zhaohui in Gong Jian, alias ZSMJ. Vsi člani so bili Kitajci.

LoL

The liga legend ekipa je imela v preteklih letih več igralcev. To so predvsem Kitajci, med drugim; Fang Qi-Fan alias Skye, Bao' V' Bo, Hong Hao alias HanXuan in Zhu Yong-Quan alias Quan. Drugi igralci so Lei' Corn' Wen, Zhang Hong-Wei alias Mor, Li' Dream6' Xiang in Lin Wei-Xiang alias Lwx.

Drugi vrhunski igralci, ki so zastopali ekipo, so bili Liu Qing-Song, alias Crisp, Yu 'Happy' Rui in Li Wei-Jun, alias Vasili, med številnimi drugimi kitajskimi igralci, ki so zapustili po razpadu seznama.

Hearthstone

Oddelek je imel manj igralcev, ki predstavljajo NewBee kot League of Legends. Med igralci sta Wu 'Wayne' Wei Han 'Prince' Xiao in Feng Jianbin, alias Hulk. Drugi so Shen Yang, alias God Slayer, Zhang' lovelychook' Bohan, in Luo Siyuam, alias Kismet, ki prav tako predstavljata NewBee v Hearthstone tekmovanja. Ostali člani so bili Hu' NaiGoD' Chao, Jiang Xu alias Bubble, Song Ming alias LonelyGod in Sung' Richard Knight' Bing. Vsi igralci na seznamu so bili Kitajci.

StarCraft 2

The StarCraft II nabor je bil majhen z le petimi igralci. Med člani sta bila Baek Dong Jun alias Dear (Južnokorejec) in Sasha' Scarlett' Hostyn (Kanadčan). Ostali člani so bili Kitajci; Wang Yu lun alias Shana, Li' TIME' Peinan in Hu' Top' Tao. Ekipa je bila razpuščena marca 2020.

Warcraft

The Warcraft Seznam je bil ustvarjen leta 2018, vendar je bil pozneje razpuščen aprila 2020. Člani ekipe so bili Guo' eer0' Zixiang (Kitajec), Jo Ju Yeon alias LawLiet in Park 'Lyn' Joon, oba Južnokorejca.

Najmočnejše igre NewBee

Dota 2

NewBee je prišel v središče pozornosti v začetku leta 2014. To je bilo med kitajsko preoblikovanjem pred začetkom The Internationalčetrti turnir. Ekipa se je takrat imenovala "Dream Team 2." Govorice o novi igralni obleki je sprožila objava kapitana xiao8 na QQ, kjer je dejal: "Nov začetek leta 2014 po treh letih v LGD, za vedno Dream 5."

V samo nekaj tednih je ekipa napovedala, da bo sodelovala v tretji sezoni pokala Sina. Seznam, ki je bil v času objave še tajen, je kasneje razkril Mu, ChuaN, Hao in Faith kot druge člane poleg Xiaoja. Zadnji štirje so bili nekdanji člani Invictus Gaming in TongFu.
liga legend

Ekipa je šestkrat zmagala in desetkrat izgubila, da bi končala na 4. mestu v skupini LPL spomladanske sezone 2017. Še vedno so si pridobili mesto v končnici, kjer so zmagali s 3-1 proti Invictus Gamingu. Nato jih je v četrtinah s 3:0 premagal EDward Gaming.

V pokalu Demancia (2017) so prišli na žalostno 13. mesto, potem ko so izgubili z 1:2 proti Young Gloryju. Stvari se niso kaj dosti izboljšale poleti, ko so zmagali devet in izgubili sedem in v skupinskem delu zasedli tretje mesto. Zmago s 3-0 nad Snake esports v končnici je spet pokvaril poraz z 0-3 proti ekipi WE v četrtinah.

Zakaj je NewBee priljubljen?

Pred prepovedjo je bil NewBee med uspešnimi in najbolj priljubljenimi ekipami v ešportu Dota 2. Organizacija je zasedla prvo mesto v The International 4 in drugo mesto v The International 7. The International ali TI je vrh tekmovalne scene Dota 2.

NewBee je postal pomemben zahvaljujoč svoji obleki Dota 2. Najboljši zaključki na več dogodkih, kjer so premagali znane nasprotnike, so še povečali njihov razvpit. Oboževalci so spremljali NewBeejevo prizadevanje za zmago na mednarodnem tekmovanju 2014, enem od najboljših najbolj razburljivih turnirjev. To je bilo takrat, ko so zasloveli, ko so s premaganjem Vici Gaminga dokazali, da so najboljši temni konj sezone.

V osrednji tekmi turnirja se je pomerilo 16 ekip, 11 pa jih je prejelo neposredno povabilo. Hkrati so se ostali štirje morali kvalificirati v ločenih regionalnih kvalifikacijah, pri čemer so imeli drugouvrščeni v kvalifikacijah možnost igrati za končno mesto na glavnem turnirju. NewBee je bil eden izmed najboljše esports ekipe da bi dobili neposredna povabila, njihova denarna nagrada pa je ustvarila nov rekord. To je ekipo uveljavilo kot globalno gospodinjsko ekipo Dota 2.

NewBeejeve nagrade in rezultati

Dota 2

Dota 2 je še vedno med najbolj znanimi esport ekipami na svetu. Ekipa je osvojila več kot trinajst milijonov dolarjev na različnih tekmovanjih, na katerih se je udeležila. Mednarodna izdaja 2014 in 2017 sta bila najbolj opazna rezultata. Ekipa je zmagala na izdajah 2014 in zaslužila rekordnih 5.025.029 $.

NewBee je končal kot drugouvrščeni po porazu proti Team Liquid, vendar je prejel rekordnih 3.950.067 $ denarne nagrade. Ekipa je zaslužila tudi 686.602 $ denarne nagrade na The International 2019, kljub temu, da je končala na 11. mestu.

NewBee je bil zmagovalec na več turnirjih, vključno z ESL One Genting 2018, kjer so zaslužili 160.000 $. Prejeli so tudi 150.000 $ in 69.000 $ za zmago v igri Perfect World Masters in Galaxy Battles. NewBee so bili zmagovalci Dota 2 Professional League Season 2– Top in Nanyang Dota 2 Championships Season 2, kjer so zaslužili 238.000 $ oziroma 100.610 $.

Ekipa je zmagala na World Cyber Arena 2014 in zaslužila 326.257 $. Kasneje na The Manila Major 2016 je NewBee končal na tretjem mestu, vendar je prejel 315.000 $ denarne nagrade.

liga legend

Liga legend ni tako uspešna kot ekipa Dota 2, vendar je dosegla dostojne rezultate. NewBee je zasedel šesto mesto na poletnih končnicah LPL 2017 in zaslužil 30.400 $. Ekipa je zaslužila 29.000 $ za šesto mesto v spomladanskem končnici LPL 2017.

StarCraft II in Warcraft

Ekipa na teh tekmovanjih ni imela velikega komercialnega uspeha. V StarCraft II je NewBee zmagal na NeXT 2019 Spring, vendar je končal kot drugouvrščeni v NeXT 2019 Jesen. NewBee je zasedel osmo mesto na China Team Championship 2019 Season 2 in četrto na The China Team Championship 2019 Season 1.

NewBee je osvojil Penguin Sky Cup in osvojil tretje mesto na tekmovanjih Super WGL 2019 (Ekip) Warcraft. Oba sta imela tudi manjši komercialni uspeh.

Najboljši in najbolj priljubljeni igralci NewBeeja

Chen Zhihao

Hao, v kitajski igralni skupnosti pogosto znan kot General Hao, je med najbolj navdušenimi igralci na sceni. Hao je izkušen v LAN tekmovanjih, saj je sodeloval za esport ekipe, kot so NewBee, TongFu, Nirvana.cn, Pandarea, TyLoo, Invictus Gaming in Vici Gaming. Njegovo navdušenje med tekmami je legendarno. Ima močno željo po ubijanju kot nosilec, kar dokazujejo njegovi številni skoki za ubijanje.

Njegove nevarne poteze so značilne za njegovo osebnost, nagrade ali neuspehi, ki so posledica njegove agresije, pa lahko koristijo ali škodijo ekipi, v kateri sodeluje. Hao je tekmoval v vseh izdajah The International, saj se je leta 2011 uvrstil na 9-12. mesto s TyLoo, 7-8. leta 2012 (TongFu), 4. leta 2013 (TongFu), 1. leta 2014 z NewBee in 4. leta 2015 (Vici Gaming), in 4. leta 2016 (NewBee).

Mu

Zhang Pan je profesionalni igralec Dota 2 iz Kitajske. Mu je tekmoval s Tongfujem na mednarodnih tekmovanjih 2012 in 2013 ter se uvrstil med prvih osem in najboljših štirih. V začetku leta 2014 je podpisal pogodbo z NewBee, osvojil The International 2014 in bil član ekipe na The International 2015 in The International 2016. 14. septembra 2016 je napovedal svoj odhod.

Xiao8

Zhang Ning je bil nato član "Chinese Dream Team". Kasneje se je razkrilo, da ga je NewBee skupaj s Hao kupil za približno 100.000 USD in se pridružil KingJ ZSMJ in Mu. Xiao8 bi začel kot podporni igralec, dokler Banana in Sansheng nista zamenjala ZSMJ in KingJ ter prepustil offlane Xiao8. Kljub temu, da je bila skoraj poražena v skupinskem delu, bi ta moštvo nato prevzelo naslov The International 2014. Xiao8 je 29. julija na Weibu napovedal upokojitev iz profesionalne igre.

Kje in kako staviti na NewBee

Obstaja več stavnic, ki ponujajo kvote za ešportne stave. Igralci, ki so stari zakoniti za stave, lahko stavijo na takšne igre, če so e-športne igre na srečo v njihovi državi zakonite. Igralci pri stavah izbirajo med preobleki (virtualni predmeti v igrah) in pravim denarjem. Igre na srečo so zdaj precej bolj priljubljene kot denarne stave. Preobleke iger so najbolj priljubljena valuta v stavnicah skin, ki predstavljajo več kot polovico vseh stavnih dejavnosti.

GGBet, 1Xbet in Betway so nekatera izmed elitnih spletnih mest za ešport, ki ponujajo nekatere najbolj konkurenčne kvote za stave na esport NewBee. Trgi vključujejo Dota 2 in League of Legends ter druge promocije e-športa. GGBet še naprej ponuja najbolj konkurenčne trge stav na ešport.

Strategije za stave na NewBee

Eden od najboljša strategija je stava o zmagovalcu katerega koli tekmovanja NewBee na najboljša spletna mesta za ešportne stave. Stave na pravilen rezultat in stave na hendikep na trgu Match Winner so izvedljiva izbira. Uporabniki lahko stavijo tudi na to, koliko zemljevidov bo NewBee zmagal v seriji in koliko krogov bo zmagal na hendikepu zemljevida. Tudi če so nekoliko zapletene, so na voljo tudi stave za izenačenje igre, podaljške in stave manj/več za skupno odigrane kroge zemljevida.

Igralci morajo vedno raziskati pretekle ekipe, novice in splošne trende v industriji, da bodo usmerjali svoje stavne strategije.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak